Forum » Pomoč in nasveti » Kako do datotek?
Kako do datotek?
davc75 ::
Pozdravljeni!
Se komu mogoče kaj sanja kako bi odpru moje dokumete. Problem je nareč ker sem zaradi "še ene" napake XP-jov ( sistem se ne zažene- se resetira v nedogled) postavil nov sistem na drugem disku. Knjižnice "Moji dokumenti" so bile zaščitene z geslom. Sedaj mi pa noče odpreti (zavrne dostop). Nikjer pa ne morem odstraniti gesla.
Za odgovor se najlepše zahvaljujem:
Se komu mogoče kaj sanja kako bi odpru moje dokumete. Problem je nareč ker sem zaradi "še ene" napake XP-jov ( sistem se ne zažene- se resetira v nedogled) postavil nov sistem na drugem disku. Knjižnice "Moji dokumenti" so bile zaščitene z geslom. Sedaj mi pa noče odpreti (zavrne dostop). Nikjer pa ne morem odstraniti gesla.
Za odgovor se najlepše zahvaljujem:
amigo_no1 ::
http://windows.about.com/od/customizing...
dodaj sebe kot Ownerja
Od kod si nastavil to geslo/kakšen ekstra program mogoče ?
Kateri datotečni sistem imaš ?
dodaj sebe kot Ownerja
Od kod si nastavil to geslo/kakšen ekstra program mogoče ?
Kateri datotečni sistem imaš ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Pri nastavitvi uporabnika sem pač odklukal, da dokumenti ne bodo vidni za ostale uporabnike. Vsaj mislim da je blo nekej tacga.
Lp
Lp
Ali obstaja kakšen program za odpiranje zaklenjenih direktorijev. Imam noter nekaj dokumentov, ki jih nebi rad izgubil
lp
lp
kixs ::
Desni klikni na ta direktorij, nato "Properties -> Security -> Advanced -> Owner"
In tu dodaj svoj trenutni ACC. Obkljukaj tudi "Replace owner on subsontainers..."
LP
In tu dodaj svoj trenutni ACC. Obkljukaj tudi "Replace owner on subsontainers..."
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
Hvala za pomoč kixs97 vendar sem poskusu že vsemogoče.
Ob desnem kliku ni možnosti security. Čim hočem direktorij odprti pa mi samo napiše "Acess denied".
Edini možni razlog so edino pač "windowsi"?
lp
Ob desnem kliku ni možnosti security. Čim hočem direktorij odprti pa mi samo napiše "Acess denied".
Edini možni razlog so edino pač "windowsi"?
lp
Stratus ::
Odpri explorer > meni Tools > Folder Options > zavihek View > kljukico stran pri "USE SIMPLE FILE SHARING" > restart nato uporabi nasvet od
kixs97
kixs97
Nije žvaka za seljaka !
A ma kdo žvečilni :)
A ma kdo žvečilni :)
McKacon ::
hja jaz bi v tem primeru dal boot iz cd-ja... kjer bi bili linuxi... linux prizge brez kakrsnega nalaganja... potem ko si pa notri je pa to maci kaselj... ker linuxi na naso sreco ne je**** XP-jevo zascito.
LP
LP
amigo_no1 ::
Če je uporabil EFS kodiranje map mu tudi linux ne bo pomagal
če je vklopil tole tole
v slo win xp se nahaja v :
neka mapa/fajl -> lastnosti/splošno/dodatni atributi/ Zaščiti podatke s šifriranjem vsebine
če je vklopil tole tole
v slo win xp se nahaja v :
neka mapa/fajl -> lastnosti/splošno/dodatni atributi/ Zaščiti podatke s šifriranjem vsebine
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Končno mi je uspelo.
Priporočilo od stratus66 je bilo pravilno tako da mi je sicer še z manjšimi zvijačami uspelo odpreti datoteko. Predlog McKacon naj z linuxsi poskusim butat tudi ni bil uspešen. Ne vem pa točno kje sem zaklenu direktorij, ker je že dve leti od takrat, ko sem se nekaj igral z sistemskimi nastavitvami.
Zahvaljujem se vsem za pomoč.
LP
David
Priporočilo od stratus66 je bilo pravilno tako da mi je sicer še z manjšimi zvijačami uspelo odpreti datoteko. Predlog McKacon naj z linuxsi poskusim butat tudi ni bil uspešen. Ne vem pa točno kje sem zaklenu direktorij, ker je že dve leti od takrat, ko sem se nekaj igral z sistemskimi nastavitvami.
Zahvaljujem se vsem za pomoč.
LP
David
kixs ::
davc75:
ce ti takoj javi napako za Access Denied, pa pojdi v mapo visje in tam naredi tako kot sem prej napisal.
Take ownership mora delat!
LP
ce ti takoj javi napako za Access Denied, pa pojdi v mapo visje in tam naredi tako kot sem prej napisal.
Take ownership mora delat!
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SMB povezava Winows 10 s Synology NASOddelek: Operacijski sistemi | 3313 (2579) | dukedl |
» | Kako dostopati do lastnih podatkov (win7)Oddelek: Operacijski sistemi | 1444 (1319) | Kurzweil |
» | workgroup -> domenaOddelek: Omrežja in internet | 4625 (3443) | bastadu |
» | Windows Server 2008 network sharingOddelek: Operacijski sistemi | 2457 (2158) | mazupan |
» | [Linux][OpenSuSe] SVN repozitorij na Windows shared folders in pravice za datotečni sOddelek: Operacijski sistemi | 1867 (1671) | 'FireSTORM' |