Forum » Programiranje » C# zanke
C# zanke
logo23 ::
Sem čisti začetnik in me zanima če mi lahko kdo priskoči na pomoč.
Rad bi naredil preprosto konzolsko aplikacijo v C#, ki bo v prvi zanki preverila, če ima beseda več kot 10 znakov, potem bo šla neglede na rezultat preverjat ali vsebuje kakšno veliko črko.
Na koncu bo v primeru, da katerikoli pogoj ne bo izpolnjen izpisala nek tekst.
V primeru, da sta oba pogokja izpolnjena gre naprej.
Teh pogojev bo sicer še več, vendar me zanima kako povezat več teh zank v neko celoto.
če je len manjši od 10 preveri še:
Če je len večji od 10 preveri še:
če je len večji od 10 in ima druga zanka output "true"
if katerikoli pogoj ni izpolnjen
Rad bi naredil preprosto konzolsko aplikacijo v C#, ki bo v prvi zanki preverila, če ima beseda več kot 10 znakov, potem bo šla neglede na rezultat preverjat ali vsebuje kakšno veliko črko.
Na koncu bo v primeru, da katerikoli pogoj ne bo izpolnjen izpisala nek tekst.
V primeru, da sta oba pogokja izpolnjena gre naprej.
Teh pogojev bo sicer še več, vendar me zanima kako povezat več teh zank v neko celoto.
using System; namespace CSharpExamples { class Program { static void Main(string[] args) { Console.Write("Enter a string : "); string str = Console.ReadLine(); int len = str.Length; Console.WriteLine("Length of the string is : "+len); } } }
če je len manjši od 10 preveri še:
Če je len večji od 10 preveri še:
// C# program to illustrate the // Char.IsUpper(String, Int32) Method using System; class GFG { // Main Method static public void Main() { // Declaration of data type bool result; // checking for uppercase letter in // a string at a desired position string str1 = "GeeksForGeeks"; result = Char.IsUpper(str1, 5); Console.WriteLine(result); // checking for uppercase letter in a // string at a desired position string str2 = "geeksforgeeks"; result = Char.IsUpper(str2, 2); Console.WriteLine(result); } }
če je len večji od 10 in ima druga zanka output "true"
Console.WriteLine("OK");
if katerikoli pogoj ni izpolnjen
Console.WriteLine("Ni OK");
Zimonem ::
Zanka je for. Se mi pa zdi, da te bolj dajejo kontrolni stavki kot sta if in else. Probaj nekaj počarat s tem. Pa bomo potem naprej.
showsover ::
for, while, do-while - osnovne zanke, poglej specifikacijo teorijo c-ju podobnih jezikov, notranje-zanke znotraj zunanjih-zank so čisto normalna tehnika, dobro je sicer, da posamezne logicne celote razclenis na svoje metode, je bolj obvladljivo. if-else je en prehod, ni zanka (0-N iteracij)...
pa za iskanje upper case znakov uporabi v smislu
int upperAt = -1;
for(int i=0; (i < len) && (upperAt < 0); i++) {
if (Char.IsUpper(text[i])) upperAt = i;
}
int upperAt = -1;
for(int i=0; (i < len) && (upperAt < 0); i++) {
if (Char.IsUpper(text[i])) upperAt = i;
}
extr3m3 ::
Tudi sam se učim Javo, pa bi se stvari lotil nekako takoe:
Scanner scanner = new Scanner(System.in); String input = scanner.nextLine(); List<Character> crka = new ArrayList<>(); int dolzina = input.length(); System.out.println("Dolžina vnešenega niza: " + dolzina); char[] crke = input.toCharArray(); for(char iz : crke) { if(Character.isUpperCase(iz)) { crka.add(iz); } } System.out.println("Število velikih črk = " + crka.size() + " velike črke so: " + crka);
o_O
To vsekakor je smiselna in nazorna rešitev, vsaj en pogoj iz osnovne zahteve sicer ni izpolnjen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visual C# problemOddelek: Programiranje | 3116 (2288) | mladec |
» | [C#] Domača naloga - osnoveOddelek: Programiranje | 2495 (1712) | 11tomi12 |
» | [C#] sortiranje priimkov po slovenski abecediOddelek: Programiranje | 1571 (1382) | mihies |
» | [C#] Preprost računOddelek: Programiranje | 1162 (886) | darkkk |
» | Pomoč pri programčkihOddelek: Programiranje | 2920 (2570) | Mitja Bonča |