» »

Spajanje utp kabla in navadnega telefonskega kabla

Spajanje utp kabla in navadnega telefonskega kabla

Dejan27 ::

Lepo pozdravljeni,
Zaradi priklopa na novega operaterja moram speljati utp kabel po celi hiši (kar sem že naredil), zanima me pa kako povežem navadni telefonski kabel (dvožilni-oznake ne poznam/Telekom) z UTP kablom... Po besedah serviserja lahko to storim sam a se mi niti sanja ne, kako povezati dvožilni kabel z UTP kablom ki ima 8 žic... Kakšen predlog?

link_up ::

Dvozilnega nikakor, stiri pa mogoce za 100Mbit. :) paazi, da bos na obeh straneh imel enako vezavo.
In and Out

Tak kabel mi pride do hiše... Verjetno je zadeva zelo stara, glede na to, da je hiša adaptirano pred kratkim...torej morem zamenjati kabel od omarice do hiše?

WhiteAngel ::

Kaj točno je sploh problem? Saj modem ima vhod za dvožilni kabel. Kako boš utp priklopil nanj?

3p ::

Dejan27 je izjavil:

Lepo pozdravljeni,
Zaradi priklopa na novega operaterja moram speljati utp kabel po celi hiši (kar sem že naredil), zanima me pa kako povežem navadni telefonski kabel (dvožilni-oznake ne poznam/Telekom) z UTP kablom... Po besedah serviserja lahko to storim sam a se mi niti sanja ne, kako povezati dvožilni kabel z UTP kablom ki ima 8 žic... Kakšen predlog?

Ena možnost je, da z malo lotanja uporabiš parico iz UTP kabla za prenost telefonskega signala do drugega mesta v bajti, kjer boš namestil modem. (Ampak tole ti naj le potrdi še kak električar z bolj praktičnim znanjem od mojega + izvede ti naj tole nekdo z ustreznimi izkušnjami.)

Druga verjetno to, da tam kjer hočeš ta dva kabla povezati, namestiš modem, ki je namenjen točno temu. (Terja pa to ustrezen prostor in napajanje...)

Hmm... Gre za operaterja T2, za katerega rabim utp kabel za priklop na modem, ker pa je moj telefonski kabel nekje zarajhan v stenah bajte moram doštukati utp kabel na obstoječi telefonski kabel... Zanima me katei par žic iz utp kabla lahko zalotam ali povežem na star telefonski kabel, ki je dvožilni...

Invictus ::

Vzeti moraš parico, tisti 2 žički, ki sta prepleteni.

UTP ima 4 parice, vzemi poljubno.

Daj T2 tehniku za kavo, pir, ali 10 EUR v roke, pa ti bo on naredil, ker se tebi očitno ne sanja...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ni problem v vezanju... Zanimalo me je samo, če lahko izberem poljubno parico... Očitno ja...

hojnikb ::

utp kabl lahko ponucas namesto telefonske parice (vzames poljubno parico od 4ih) obratno pa ne gre, ker niti zil nimas dovolj.
#brezpodpisa

OK, hvala vsem za odgovore... Lp

ToniT ::

Vzami modro parico. Tako je po standardu. Utp pa poveži po standardu. Tako ne boš imel problemov kasneje.

Frenckie ::

Bil sem priključen na baker pri T2. Sedaj sem prešel na optiko T2. Stara instalacija z UTP kablom mi je še ostala in sem pogledal konektor.
Imam 4-polni telefonski vtikač. Priključeno pa:
- parica modra/modro bela priključena na srednja dva kontakta ,
- parica oranžna/oranžno bela pa na zunanja kontakta konektorja.
Dvožilni kabel je spojen z modro parico.
Konektor bil stisnjen z UTP kleščami. Modem je imel priključek za 4-polni telefonski konektor.
To sem delal sam že pred 15 leti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vleči še en UTP kabel ali kupiti Switch?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4511345 (4878) SN1P3R
»

Telefonski kabel do modema ali UTP do telefonskega kabla

Oddelek: Omrežja in internet
136426 (5501) Invictus
»

Telefonski kabel na meter.

396445 (5275) MadMax
»

menjava tel. kabla od omarice do modema

144790 (4509) Tarzan
»

Kako kvalitetno naštukati telefonsko parico ? (strani: 1 2 )

509760 (8278) Vanich

Več podobnih tem