Forum » Pomoč in nasveti » Mikrotik
Mikrotik
dash_wallace ::
Pozdravljeni,
Imamo tukaj na tem forumu koga dobrega za MikroTik mrežno opremo?
In da ima veliko srce. ;)
Imamo tukaj na tem forumu koga dobrega za MikroTik mrežno opremo?
In da ima veliko srce. ;)
- spremenil: dash_wallace ()
Gapi ::
Odvisno kaj misliš z velikim srcem. Da ti nastavi tvoj mikrotik iz nule po tvojih potrebah ali samo razloži neko stvar.
No person is rich enough,to buy back his past.
Veliko srce v mojem smislu pomeni, da je pripravljen sodelovat, deliti znanje in pomagati... Predvsem naučiti...
Namreč dandanes je problem, ker veliko ljudi noče ali ne želi deliti znanja...
Kar se pa tiče plačila. Pa ne vidim težav... Če je nekdo nekaj naredil in to uspešno. Zakaj ne bi dobil plačila? ;)
Namreč dandanes je problem, ker veliko ljudi noče ali ne želi deliti znanja...
Kar se pa tiče plačila. Pa ne vidim težav... Če je nekdo nekaj naredil in to uspešno. Zakaj ne bi dobil plačila? ;)
kihc ::
Najboljše bo da tukaj napišeš kaj te muči in se bo javno objavilo rešitev tvojega problema, kar lahko potem korsti še marsikomu drugemu ...
x
Imam kar nekaj konfiguriranih Mikrotik naprav in bi z nekom, ki odlično obvlada omrežja (mikrotik) šel obstoječe nastavitve skozi, da bi jih tudi jaz razumel...
Se mi pa je pojavil problem, da na enem podjetju ne morem pingat računalnikov med seboj... a vsem deluje internet.. Tiskalnike pa lahko pingam...
Nastavil sem tudi VPN in se lahko povezujem na računalnike, če imam samodejno pridobivanje ip naslovov... Če imam statiče pa ne...
Se mi pa je pojavil problem, da na enem podjetju ne morem pingat računalnikov med seboj... a vsem deluje internet.. Tiskalnike pa lahko pingam...
Nastavil sem tudi VPN in se lahko povezujem na računalnike, če imam samodejno pridobivanje ip naslovov... Če imam statiče pa ne...
Poldi112 ::
Preveri, da ti FW na PC-jih ne blokira pinga.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Kaspersky blokira in to točno firewall... Zdaj pa kje točno se nahaja trik...? Ker je mrežna kartica nastavljena kot public in če jo nastavim kot trusted pa deluje ping...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dash_wallace ()
Imam kar nekaj konfiguriranih Mikrotik naprav in bi z nekom, ki odlično obvlada omrežja (mikrotik) šel obstoječe nastavitve skozi, da bi jih tudi jaz bolje razumel...
Pozdrav, Pozna mogoče kdo koga, ki obvlada omrežja...?
In tudi dobro zna z delom v Mikrotiku? Če ga ni tukaj na forumu...
Prosim in hvala ;)
In tudi dobro zna z delom v Mikrotiku? Če ga ni tukaj na forumu...
Prosim in hvala ;)
HotBurek ::
Jst ga poznam.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Svizec69 ::
Pozdravljeni, pregledal sem nekaj starejših tem pa vendar nisem našel odgovora za svojo težavo na Mikrotik ruterju. Gre se za povezavo preko 3G usb ključeka, da laično opišem kaj sem "ustvaril" in kje se zatakne. Štartal sem iz nule se pravi tovarniška konfiguracija IP-jev, local-bridge in 5 lan portov. Kreiral sem Interface - PPP Client, noter izbral port "usb1", pod APN vpisal "internet", pod PIN vpisal pin sim kartice (čeprav je preverjanje PIN-a izklopljeno), potem pod User vpisal "mobitel" in Password "internet". S temi podatki se mi USB ključek (ZTE), če ga začenem preko PC-ja zažene in mobilni net deluje. Sedaj na Mikrotiku pa pod status javlja: "terminating... - could not acquire serial port" in nato "waiting for packets".
Pod IP - Firewall, pa odprl srcnat -> masquerde na tale 3G Wan (PPP client).
Dal sem čez že kar nekaj YT tutorialov, vendar se med seboj malo razlikujejo glede na carrierja, zato me zanima, če kdo ve kaj delam narobe glede na naše omrežje (Telekom Slovenije)?
Hvala že v naprej za vse nasvete in upam, da najdemo kakšno rešitev.
Pod IP - Firewall, pa odprl srcnat -> masquerde na tale 3G Wan (PPP client).
Dal sem čez že kar nekaj YT tutorialov, vendar se med seboj malo razlikujejo glede na carrierja, zato me zanima, če kdo ve kaj delam narobe glede na naše omrežje (Telekom Slovenije)?
Hvala že v naprej za vse nasvete in upam, da najdemo kakšno rešitev.
steev ::
Kater točno modem imaš? Je 3G ali LTE? Ker LTE se ponavadi sami pojavijo med interfaces.
:|
Modem je žal samo 3G (ZTE MF636), ni LTE (imam že naročenega vendar ga še nisem dobil). Na modemu sveti zelena lučka, kar bi naj pomenilo da je SIM zaznana in da bi naj vse bilo OK, tudi na Mikrotiku se mi avtomatsko doda PPP Client (onemogočen) in tukaj sem potem vpisal zgoraj navedene nastavitve.
Kaj pa če poskusiš brez pina?
Pa mogoče še dizejblaš dial on demand.
Pa mogoče še dizejblaš dial on demand.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: steev ()
Poskusil sem tudi brez PIN-a in tudi že s drugo SIM kartico, vendar vedno enak scenarij.
Če diseablam - dial on demand. Je pa status ves čas "Disconected"
Če diseablam - dial on demand. Je pa status ves čas "Disconected"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Svizec69 ()
Če tole naredim je status ves čas "Disconneted", poskusil sem tudi vpisati Phone: "*99#", vendar ni razlike.
Opazil pa sem eno zanimivost, ko je status "Waiting for packets" sem v Route list pojavi nek 10.xxx IP ppp-out1 reachable
Opazil pa sem eno zanimivost, ko je status "Waiting for packets" sem v Route list pojavi nek 10.xxx IP ppp-out1 reachable
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Svizec69 ()
Vse tole itak govorim na pamet, ker nisem nikoli delal s 3g modemi.
A dhcp client si dodatl na interface? Ne vem če je sploh potrebe sicer.
Drugače si pa enajblej loge: v ->system->logging si dodaj nov topic PPP. Pa potem loge gledaš med ->Log. Mogoče bo kaj več napisalo.
Tole si verjetno probal:
https://wiki.mikrotik.com/wiki/3G_confi...
A dhcp client si dodatl na interface? Ne vem če je sploh potrebe sicer.
Drugače si pa enajblej loge: v ->system->logging si dodaj nov topic PPP. Pa potem loge gledaš med ->Log. Mogoče bo kaj več napisalo.
Tole si verjetno probal:
https://wiki.mikrotik.com/wiki/3G_confi...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: steev ()
Ja dhcp client je dodan na interface.
V logih se cikla samo:
initialzing...
IPCP demanUp
MPLSCP demanUp
Waiting for packets...
Connecting...
Terminating... - could not acquire serial port
LCP lowerdown
LCP down event in initial state
disconnected...
V logih se cikla samo:
initialzing...
IPCP demanUp
MPLSCP demanUp
Waiting for packets...
Connecting...
Terminating... - could not acquire serial port
LCP lowerdown
LCP down event in initial state
disconnected...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mikrotik nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 3202 (2602) | Poldi112 |
» | Innbox F50 -> Mikrotik in IPv6Oddelek: Omrežja in internet | 7393 (5141) | XS!D3 |
» | PPTP na Mac OSOddelek: Omrežja in internet | 1433 (1055) | poweroff |
» | mikrotik pomocOddelek: Pomoč in nasveti | 5179 (3425) | kronik |
» | pppoe+mikrotikOddelek: Omrežja in internet | 3530 (3108) | Senitel |