Forum » Pomoč in nasveti » vprašanje glede MODEMA!! Prosim za pomoč!!
vprašanje glede MODEMA!! Prosim za pomoč!!
orkan ::
Predkratkim sem kupil modem conexant pci 56k notranji in zraven nisem dobil nobenih gonilnikov za modem. Modem sem kupil rabljen. Zanima pa me če ima kdo podoben modem in bi mi lahko poslal gonilnike ali pa mogoče kdo ve če se kje na neti da gonilnike dol potegnit???
Ko pa vstavim modem in zaženem rač. mi sicer napiše nova naprava ampak ga potem več ne zazna. Ko pa ga hočeš naložiti pod menijem MODEMI ga tam na seznamu ne najdeš. ga sploh ni vpisanega tja not. Uporabljam pa WIN 98 SLO!!
Kaj mi lahko kdo kako pomaga???
Ko pa vstavim modem in zaženem rač. mi sicer napiše nova naprava ampak ga potem več ne zazna. Ko pa ga hočeš naložiti pod menijem MODEMI ga tam na seznamu ne najdeš. ga sploh ni vpisanega tja not. Uporabljam pa WIN 98 SLO!!
Kaj mi lahko kdo kako pomaga???
Lp Orkan!!
- spremenil: orkan ()
miranpozar ::
Conexant ne izdeluje modemov, oni delajo samo čipe (prej so bili znani pod imenom Rockwell). Moraš ugotovit točen model in proizvajalca, do takrat pa si probaj pomagat s tem: 56k.com/inits
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
pikasti ::
Na ta naslov pejdi
http://members.cnx.net/reboot/modems/
pa dobiš vse drajverje in apgrejde za vse modele Rokvel/Konexantove modeme
Pa navodila so tud zraven!
http://members.cnx.net/reboot/modems/
pa dobiš vse drajverje in apgrejde za vse modele Rokvel/Konexantove modeme
Pa navodila so tud zraven!
msmiha ::
Ali pa poskusi na DriversGuide
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
MoDeR ::
Predlagam ti da pogledaš na modem, kjer piše izdelovalec modema na enem izmed čipovij. Ponavadi piše na največjem čipu. Recimo da tam gor piše Rockwell potem vzameš drajverje od rockwellovga modela.
Če ne pa probaj v windowsih namestit standard modem drajver. Bi skoraj moglo delat. Ne bo nevem kakšne optimizacije ampak modem bo delal.
Če ne pa probaj v windowsih namestit standard modem drajver. Bi skoraj moglo delat. Ne bo nevem kakšne optimizacije ampak modem bo delal.
Lp,
<br>
MoDeR
<br>
MoDeR
BlackHole ::
Jaz imam podobne težave. Imam tudi modem z Rockwell čipom. Prej mi je vedno delal v redu, zdaj ko pa sem kupil nov računalnik pa, kot da stari driverji ne bi več veljali. Nesel sem ga v eno trgovino, kjer ga je prodajalec pred mojimi očmi testiral, pa je delal super (nad 5 k/s).
Poveže se mi skoraj vedno z 50333 bps, ampak podatke pa prenaša nenormalno počasi oz. prej poteče čas za nalaganje strani. Je pa res da jaz uporabljam WIN98SE on pa je testiral na WIN ME, ki so driverje za modem ža vsebovali in so tudi novejši kot moji. Sem tudi že iskal te driverje, pa niso nobeni ustrezali (čeprav je oznaka čipa ustrezala). Če boš kje našel driverje, prosim javi
Poveže se mi skoraj vedno z 50333 bps, ampak podatke pa prenaša nenormalno počasi oz. prej poteče čas za nalaganje strani. Je pa res da jaz uporabljam WIN98SE on pa je testiral na WIN ME, ki so driverje za modem ža vsebovali in so tudi novejši kot moji. Sem tudi že iskal te driverje, pa niso nobeni ustrezali (čeprav je oznaka čipa ustrezala). Če boš kje našel driverje, prosim javi
BlackHole ::
Ver. driverjev v WIN ME je bila 2.1.2.166.012 jaz pa imam 2.1.2.135 ...
Probal sem tudi verzijo 2.1.2.166.003 iz strani http://members.cnx.net/reboot/modems pa niso pravi, res ne vem kje bi jih našel.
Probal sem tudi verzijo 2.1.2.166.003 iz strani http://members.cnx.net/reboot/modems pa niso pravi, res ne vem kje bi jih našel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux in modemOddelek: Operacijski sistemi | 1767 (1528) | |_CoBrA_| |
» | Kateri interni 56k modem za P200 mašino?Oddelek: Strojna oprema | 1313 (1094) | AtaStrumf |
» | Za kaj ponucati star comp?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1011 (789) | Dead_Eye |
» | Modem me spravlja ob živceOddelek: Pomoč in nasveti | 713 (655) | ali3n |
» | 115 kOddelek: Omrežja in internet | 1283 (1064) | Boky |