Forum » Strojna oprema » Vprašanje glede ILO 2 (Integrated Lights Out) od HP-ja
Vprašanje glede ILO 2 (Integrated Lights Out) od HP-ja
Karen ::
Malce sem že bral, pa nisem prepričan, verjetno bo kdo ki to uporablja stresel z rokava:
Imam HP DL360G6, gor je ILO 2, zadnji firmware.
Na mašini je Debian, šifriran disk v preboot-u, tako da najprej vtipkaš geslo da odkleneš Linux particijo. Trenutno moram biti pri mašini če jo reboot-am, da vnesem geslo za odklep.
ILO je nastavljen in ga vidim. Vprašanje je ali moram kupil ILO advanced licenco da bom videl konzolo toliko, da lahko ob boot-u Debiana vtipkam geslo za odklenit particijo, ali obstaja kak drug način (nekaj sem bral o konzolnem dostopu, samo mi ni jasno kako nastavit). Če je kdo tako prijazen in bi napisal kaj moram narediti za ta konzolni dostop (če sem prav razumel bi to šlo če bi bil linux že nameščen, skonfiguriraš tisti tty, pri meni se pa naloži šele po vnosu gesla) ali enostavno licenco nekje dobim pa bo to kar rabim. Če je kakšna dobra duša z odveč licenco za primerno kompenzacijo pa pod privat.
Imam HP DL360G6, gor je ILO 2, zadnji firmware.
Na mašini je Debian, šifriran disk v preboot-u, tako da najprej vtipkaš geslo da odkleneš Linux particijo. Trenutno moram biti pri mašini če jo reboot-am, da vnesem geslo za odklep.
ILO je nastavljen in ga vidim. Vprašanje je ali moram kupil ILO advanced licenco da bom videl konzolo toliko, da lahko ob boot-u Debiana vtipkam geslo za odklenit particijo, ali obstaja kak drug način (nekaj sem bral o konzolnem dostopu, samo mi ni jasno kako nastavit). Če je kdo tako prijazen in bi napisal kaj moram narediti za ta konzolni dostop (če sem prav razumel bi to šlo če bi bil linux že nameščen, skonfiguriraš tisti tty, pri meni se pa naloži šele po vnosu gesla) ali enostavno licenco nekje dobim pa bo to kar rabim. Če je kakšna dobra duša z odveč licenco za primerno kompenzacijo pa pod privat.
HotBurek ::
Odpri, pa probi, ane.
iLO dela na HTTPS (če greš na HTTP, naredi redirect.) Prijaviš se z user in pass (to moraš prej lokalno nastavit). Potem odpri remote console.
Če ti bo delalo, boš videl direktno login screen, kot da bi bil lokalno. Tudi celoten boot proces vidiš in lahko greš v BIOS, raid config itn.
Kar se tiče pa licenc, pa ne vem. S tem se nisem nikoli ubadal, imam pa G5.
Pa še enkaj. To so bili "zlati časi" IE-ja in HP je zaklenil dostop na ta fantastični brskalnik. Vsaj v starejšem iLO (npr. verzija 2.01) potrebuješ IE, hkrati pa moraš pod "mode" (F12) nastavit, da brskalnik deluje kot IE 7.
iLO dela na HTTPS (če greš na HTTP, naredi redirect.) Prijaviš se z user in pass (to moraš prej lokalno nastavit). Potem odpri remote console.
Če ti bo delalo, boš videl direktno login screen, kot da bi bil lokalno. Tudi celoten boot proces vidiš in lahko greš v BIOS, raid config itn.
Kar se tiče pa licenc, pa ne vem. S tem se nisem nikoli ubadal, imam pa G5.
Pa še enkaj. To so bili "zlati časi" IE-ja in HP je zaklenil dostop na ta fantastični brskalnik. Vsaj v starejšem iLO (npr. verzija 2.01) potrebuješ IE, hkrati pa moraš pod "mode" (F12) nastavit, da brskalnik deluje kot IE 7.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()
pegasus ::
Če me spomin ne vara, imaš brez licence na voljo samo serijsko konzolo, z licenco pa tudi javansko. V novejših verjetno tudi že html5. Serijska konzola je lažja za hendlanje in skriptanje. Kernelu enostavno rečeš console=ttyS0,115200 (oz. karkoli pač želiš imeti) in načeloma se mora zadeva pojaviti v ilu. Pobrskaj po dokumentaciji, kako dostopaš do nje (ponavadi ssh na ilo, pa potem neka čudna komanda in si na konzoli mašine). So pa moje zadnje ilo izkušnje iz mašin izpred cca 15 let, tako da vzami to z rezervo, zna bit da je sedaj že marsikaj drugače.
crniangeo ::
Ilo ti dovoli biti 30 sekund gor na konzoli
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Intel management engine - kakšno je zdaj stanje?Oddelek: Informacijska varnost | 2952 (2325) | zmaugy |
» | HP MicroServer Gen8 informacijeOddelek: Strojna oprema | 5480 (3679) | SiByte |
» | Strežnik za manjše podjetjeOddelek: Strojna oprema | 3558 (2486) | levaky |
» | Nakup serverja.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2253 (1601) | DaDek |
» | Izklop oddaljenega računalnikaOddelek: Omrežja in internet | 1881 (1630) | ovdje kokoš |