Forum » Elektrotehnika in elektronika » Popravilo igrače - električen avto
Popravilo igrače - električen avto
d0rK ::
Živjo, a mi lahko mogoče kakšen električar, ki ima trenutno v samoizolaciji preveč časa, malo pomaga postaviti diagnozo enemu električnemu avtu? Brat mi je dal za sina zadevo, pri njih je delala, pri meni pa ne. Je pa res da je moj mali kar grob in ne vem kaj bi lahko naredil preden sem kupil nove baterije. Stvar je čist nora če dela, tu je en video:
-Kupil sem nove baterije
-Odprl sem pokrov in znotraj izgledajo vsi kabli tam kjer morajo biti
-Ni kakšne korozije ali drugačnega utrjnega materjala
Kje bi začeli?? Prilagam par slik notranjosti. Najprej bi še enkrat za ziher z multimetrom izmeril baterijo. Potem pa verjetno kar po korakih? Iz skupka baterij na knof za vklop?
Stikalo za vklop je na prvi sliki spodaj levo. Nanj gre 5 žic in sploh ne vem kako je to zvezano.
-Kupil sem nove baterije
-Odprl sem pokrov in znotraj izgledajo vsi kabli tam kjer morajo biti
-Ni kakšne korozije ali drugačnega utrjnega materjala
Kje bi začeli?? Prilagam par slik notranjosti. Najprej bi še enkrat za ziher z multimetrom izmeril baterijo. Potem pa verjetno kar po korakih? Iz skupka baterij na knof za vklop?
Stikalo za vklop je na prvi sliki spodaj levo. Nanj gre 5 žic in sploh ne vem kako je to zvezano.
FX6300B ::
predlagam da najprej preveriš varovalko(tista bela tuba pri baterijah)
May the force be with you!
Kako jo preverim? Verjetno multimeter čez oba konca in mora čez spustiti tok?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d0rK ()
FX6300B ::
da, daj na "piskanje" in na oba konca če piska je ok drugače pa zanič
sicer dosti grozen design vsega skupaj ampak ok
sicer dosti grozen design vsega skupaj ampak ok
May the force be with you!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FX6300B ()
int47 ::
Ne vem, če kaj pomaga:
Sam sem imel že parkrat težave s HOFER-jevimi AAA baterijami.
+ terminal imajo manj izbočen, zato se pri nekaterih napravah terminal ne dotakne kontakta v ležišču baterij.
Za manjše porabnike se da težavo rešit s koščkom ALU fulije.
Sam sem imel že parkrat težave s HOFER-jevimi AAA baterijami.
+ terminal imajo manj izbočen, zato se pri nekaterih napravah terminal ne dotakne kontakta v ležišču baterij.
Za manjše porabnike se da težavo rešit s koščkom ALU fulije.
Spucal sem malo ampak to ne more imeti veze z nedelovanjem.
Dodal alu folijo pa tudi ni razlike. Itak je kontakt očitno ok ker sem izmeril napetost na kontaktih znotraj in je na vseh cca 1.6.
Kako so te baterije sploh povezane skupaj??
Dodal alu folijo pa tudi ni razlike. Itak je kontakt očitno ok ker sem izmeril napetost na kontaktih znotraj in je na vseh cca 1.6.
Kako so te baterije sploh povezane skupaj??
OK očitno nek slab kontakt na stikalu za vklop. Stvar dela ko sem odsraufal in malo podrmal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Baterija na prenosniku se ne polniOddelek: Pomoč in nasveti | 6811 (4472) | ziciko |
» | Dve menjalni in križno stikalo - potrebujem pomočOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 24122 (11397) | starfotr |
» | Vezava kopalniškega stikalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 21334 (9657) | marjan_h |
» | trifazni elektromotor -vezava na podaljšekOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 23059 (22535) | Vikking |
» | uporaba tipke kot on/off stikaloOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2557 (2163) | All |