» »

Mercator online nakup

Mercator online nakup

«
1
2

bigbada ::

Je že kdo kupil kdaj preko mercator online trgovine z dostavo na dom?
Kdo to potem dostavi? Pošta Slovenije ali imajo svoj dostavni kombi?

Recimo da izbereš neko zamržnjeno meso, zelenjava, jajca itd.. stvari ki ne smejo biti dolgo na "toplem" oz. so za v hladilnik/konzervator, kako je s tem ko dostavijo? Da se ne odtali vse?

Špar online ne dostavlja na dom, razen v okolici LJ, mercator online pa zgleda dostavlja skoraj vsepovsod.

Je kdo že kdaj poskusil?

observer82 ::

Jaz sem pred epidemijo parkrat naročila mercator dostavo. Pripelje ti njihov dostavljalec, prej te pokliče po možnosti ti želi dostaviti par ur pred izbranim terminom.
Plačilo daj po povzetju ker ne dobiš vseh izdelkov tudi tistih standardnih. Če naročiš večjo količino, dobiš kar precej gratis stvari.

V tem obdobju je pa verjetno mal drugače...

Konlov ::

Zadnji teden in tudi trenutno jim online trgovina ne deluje.

Dag ::

Mercator ima svojo dostavno službo s hlajenimi kombiji. Dostavljalec pokliče cca. 10 minut prej.

Kot je že napisal observer82, izberi plačilo po povzetju (dostavljalec ima sabo mobilni POS), ker sploh v teh časih nekaterih izdelkov ni na zalogi, tako da plačaš dejansko samo to, kar pripeljejo in se ti ni treba ukvarjati z refundom.

Konlov ::

Vendar jim zadnji teden in tudi trenutno online trgovina ne deluje.

Pac-Man ::

FYI, Kvibo je izgubil posel z gostinskimi lokali in so se vrgli v poslovanje z gospodinjstvi.

https://www.kvibo.si/
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

frke ::

Spletna trgovina jim zadnji teden ne dela - ni mogoče naročiti ničesar.
Dodajanje v košarico še gre, naslednji korak je zablokiran.

Bolj fer do potrošnikov in njihovih serverjev bi bilo, da bi bilo bilo obvestilo, da ni mogoče nič naročiti že na začetku.


Pred 10 dnevi - 16.3.2020 je še bilo mogoče naročiti z dostavo 5 dni od naročila in so pripeljali vse razen kvasa.

kajnereces ::

Pac-Man je izjavil:

FYI, Kvibo je izgubil posel z gostinskimi lokali in so se vrgli v poslovanje z gospodinjstvi.

https://www.kvibo.si/


Ze pred koronavirusom smo narocali pri KVIBO in je vedno odlicna roba za manj denarja kot v trgovini in pripeljejo ze naslednji dan če narocis zjutraj.

Najbolj se splača vzeti meso in ribe saj so dobavitelji Mercatorju in Sparu in zato cenejsi. Zaenkrat Kvibo spletna trgovina še dela imajo jo pa šele 1 teden. Prej si moral poklicati v klicni center kar je včasih trajalo da si prisel na vrsto tako da upam da stran ostane. Za njih sem zvedel pri frendih, ki tudi pri njih redno kupujejo. Sej veste fitneserji ki jedo nonstop samo piščanca... zakaj nebi prisparal ce lahko dobis pol ceneje.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: SloLord ()

BuDi79 ::

kajnereces je izjavil:

.. zakaj nebi prisparal ce lahko dobis pol ceneje.
Še nekdo ki se je prijavil na forum samo za to, da nam sporoči kako je neka trgovina superfina.

Konlov ::

Trenutno je vsaka boljša od tiste mercatorjeve, ki ne deluje.
Iščem alternative in da. Vse bo drugače.

usery ::

BuDi79 je izjavil:

kajnereces je izjavil:

.. zakaj nebi prisparal ce lahko dobis pol ceneje.
Še nekdo ki se je prijavil na forum samo za to, da nam sporoči kako je neka trgovina superfina.

Ne razumem kaj se razburjaš pac ljudje sprasujejo za alternative. Pri nas doma smo ze veckrat narocili pa smo bili vedno zadovoljni.

Nikonja ::

Razburja se samo zaradi tega ker je ta post očitna reklama, in to nam vsem gre na k....c.

jocoj ::

Piscancje meso je poceni, vendar od kje je ta roba?

call_cry-pto ::

Nekaj dni nazaj sem bral obupane kupce, ki ne morejo narocit online pri merkatorju in sparu zarad preobremenjenosti. Iskali so alternativne spletne trgovine. Zdaj ko jih dobite pa pritozbe? A drugac merkator in spar ce ju nekdo pohvali to pa ni reklama? Link je dobrodosel, ce je dobra ali zanic bodo itak kaksen dolgoleten clan foruma sprobal in povedal tako kot za racunalniske trgovine.

Apple ::

call_cry-pto je izjavil:

Nekaj dni nazaj sem bral obupane kupce, ki ne morejo narocit online pri merkatorju in sparu zarad preobremenjenosti. Iskali so alternativne spletne trgovine. Zdaj ko jih dobite pa pritozbe? A drugac merkator in spar ce ju nekdo pohvali to pa ni reklama? Link je dobrodosel, ce je dobra ali zanic bodo itak kaksen dolgoleten clan foruma sprobal in povedal tako kot za racunalniske trgovine.

Hvala za info. Meni je prav prišlo. Naročil včeraj, upam, da mi pripeljejo.

Mercator se je lotil reševanja problema na napačen način. Vsem, ki smo uspešno kupili prek spletne trgovine, so blacklistal IPje. Meni se po dveh uspešnih nakupih trgovina več ni hotla odpreti - računalnik se je povezoval in povezoval. Ko sem prešaltal na LTE in dobil drug IP, sem se pa spet lahko povezal in opravil tretji nakup... No, zdaj ni več frej terminov, na kar šele opozorijo, ko dodaš že vse izdelke v košarico in se odločiš zaključiti nakup .
LP, Apple

rkobarov ::

a dostavljajo tudi na obali?
Ryzen 5800x AIO280 32gb 16c3200 3080ti Msi b550 tomahawk Samsung 970 1Tb M27q

starfotr ::

Jaz tudi pri Kvibu naročim sem ter tja.

Posti, kot je zgoraj mi niso všeč, jebene reklame in jeben 1 dnevni profil.

Morate vedeti, da je to roba za široko potrošnjo, pakirana navadno v večje količine, kot nek cash and carry z dostavo. Poudarek na njihovi ponudbi je zamrznjenja hrana, kar je nezmrznjeno je postala dodatna ponudba. Ta roba je namenjena menzam in gostilnam, kjer je njihova glavna kvaliteta to, da so poznani daleč naokoli po velikih porcijah in da je poceni. Pa da je dunajc, ter kalamari in ocvrt krompirček na mizi. Skratka, za tipične slovenceljne.

Roba prihaja s celega sveta, ribe so seveda (tudi) Kitajske, piščanec seveda nekje iz Poljske ipd. Skratka najceneje možno. Večinoma.

No, saj imajo tudi kake boljše produkte, vendar tam tudi cena poskoči.

Njihove izdelke prodajajo tudi trgovine.

Sploh mi ni jasen ta fenomen. Najprej množično nakupovanje sekret papirja, paštet, kvasa, konzerv v navadnih štacunah, množično nakupovanje mask, razkužil in paracetamola v lekarnah, sedaj pa naval na online štacune. Kaj je pussyji, ne upate več hodit po štacunah?

Jaz, če bi bil trgovec, bi naredil točno to, kar so naredili naši trgovci. Dol bi mi viselo za online kupce, naj čakajo v vrsti, bo naslednji mesec dostava. Itak imamo veliko preveč trgovin na prebivalca.

Hkrati pa, če pogledamo z druge strani, lahko bi trgovci jezdili val navdušenja pri raji in ljudem dejansko ponudili storitev online nakupovanja ter jih navadili na to. Mogoče bi pa bili ljudje več plačat za to, samo, da bi imeli storitev. Na primer 50 % več, kot je v fizični trgovini? Bi škrt slovencelj kupil robo online ali bi raje malo tvegal zdravje in se premaknil s kavča?

Konlov ::

Zakaj dražje v online trgovini. Trgovci so na ta način 100% zaščiteni pred morebitno okuženimi, ki nujno hočejo izdelek iz police. Torej najmanj iz tega naslova bi moralo biti online 50% ceneje?

starfotr ::

Ali ti misliš, da je zdravje pred kapitalom? Motiš se. Dokaz za to imaš na vsakem koraku. Tudi v normalnih časih.

Tam, kjer je povpraševanje, tam gre cena gor. Poglej borze. Vsak dan se to dogaja. Zakaj bi bili sedaj nekaj dobrodelni in si delali izgubo. Kuj železo, dokler je vroče. Pa to ni vojno dobičkarstvo.

Če bi jaz bil trgovec bi servisiral svoje stalne stranke. Torej tisti, ki redno kupujejo v online, imajo absolutno prednost. Tisti novi padalci pa pač, ko je čas. Ljudje so pač oportunistične pizde in čredni nagon je gonilo. Obnašajmo se temu primerno tudi iz druge strani.

In ne pozabit, nepripravljen folk rabi robo, ki jo zagotavljajo trgovine in ne obratno. Torej, kdo ima več moči v rokah? In kdo lahko določa cene in pogoje?

Na primer kmetije so povsem samozadostne in kmetje zelo redko hodijo v trgovine, razen po kako sol ali sladkor, mogoče moko. Torej, bi morali njim izplačati na primer mesečno rento, ker ne ogrožajo zdravja zaposlenih v trgovini in tudi ostalega ljudstva?

mtosev ::

Mogoce kdo ve kak je stanje okoli narocanja? So kaksni prosti termini ali?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Glugy ::

A ma Mercator kej namen pojačat dostave al bo vedno tkole da se boš mogu grabst da boš dobil naročilo sprejeto? Se kej dela v tej smeri al ne? A kdo kej ve?

genesiss ::

Jaz sem naročil iz Mercatorja - dostava bi naj prišla v četrtek, a so dostavili šele danes. Nekaj stvari je manjkalo: moka, vrečke za smeti, ricotta.

McNato ::

Ali Mercator še vedno odpira termine ob polnoči ?

bosslipxx ::

Sem se na novo registriral v Mercatorjevi online trgovini in bi kupljeno prevzel sam - Klik in dvig.

Ali to ne dela, ali ne dela trenutno, ker je na izbiro samo dostava na dom. Če kdo ve? Hvala
slo-fishing.si

Apple ::

Ce ni terminov frej, ne mores izbrati niti enega niti drugega.

Ne vem, kaksni majstri so tam. Naj ugasnejo stacuni, ce ni prostih terminov in naj jo zalaufajo, ko bojo spet frej.

Tko pa nabiras, nabiras in nabiras v kosaro... in sele pri naslednjem koraku ti izpise, da ni frej terminov... ne glede na nacin: dostava ali dvig.
LP, Apple

barakus ::

Pomoje trgovcem dostava ni kaj posebno v interesu. Predpostavljam, da njihov poslovni model temelji na oglaševanju ugodnih izdelkov, bolje služijo pa na tem kar kupci kupijo še mimogrede, ko se šetajo po trgovini. Če vsi začnejo naročati preko dostave bi pomoje to extra zapravljanje odpadlo.

bosslipxx ::

Apple je izjavil:

Ce ni terminov frej, ne mores izbrati niti enega niti drugega.

Ne vem, kaksni majstri so tam. Naj ugasnejo stacuni, ce ni prostih terminov in naj jo zalaufajo, ko bojo spet frej.

Tko pa nabiras, nabiras in nabiras v kosaro... in sele pri naslednjem koraku ti izpise, da ni frej terminov... ne glede na nacin: dostava ali dvig.

Hvala
slo-fishing.si

observer82 ::

Jaz sem čakala do 1:30h ponoči ko generirajo nove termine za četrti dan, v 3-eh minutah sem napolnila košaro in so bili že vsi termini polni, tako da zdaj grem v trgovino

Apple ::

Dvomim, da tako hitro napolnijo termine za celo Slovenijo. Ko je bil termin za LJ ze poln, jih je Postojna mela se full frej. Zdaj je tudi Postojna polna.
LP, Apple

uhuhu ::

Jaz sem naročil v ponedeljek dopoldne in dobil termin torek popoldne. V Ljubljani. Pa sreda in četrtek sta bila še frej. Ampak: 12 ur pred mojim naročilom je pisalo, da ni prostih terminov za nobenega od teh dnevov. Najbrž so dobili nove sodelavce ali kaj?

Mi je pa čudno, da ni na voljo ne jogurtov, sira, drugih stvari tudi pol manjka, ko sem logiran in imam izbran svoj ljubljanski naslov. Imate tudi drugi tako? Je to pomanjkanje vezano na Ljubljano?

Apple ::

Jaz sem vedno dobil samo polovico narocenih izdelkov. Vedno sem dobil npr samo 2 pakunga mesa, namesto 10.
LP, Apple

observer82 ::

Od vikenda naprej vsak dan poskušam naročit Ljubljana-Dravlje, vsi termini zasedeni

Dag ::

Nekaj so spreminjali okrog tega iz katerega skladišča pošiljajo. Prej sem dobival iz Mercator Šmartinska in sem lahko naročil vse. Zdaj na isti naslov dostavljajo iz skladišča na Slovenčevi in se več kot pol izdelkov ne da dobiti. Kar javi šele na blagajni, potem, ko že vse izdelke poklikaš in namečeš v košarico. Prav tako šele potem javi, da ni prostih terminov. Beda od bede. Danes porabil 1h za brezveze.

Zakaj ne morejo napisati že takoj na začetku, da so vsi termini zasedeni, da se niti ne zafrkavaš z dodajanjem v košarico in samo dodatno obremenjuješ njihovo že tako komaj delujočo štacuno (vmes mi je večkrat vrglo ven Internal Server Error).

Skratka, tole zgleda tako, kot da nočejo, da folk kupuje online. Mogoče se res bojijo, da bi se preveč navadili na online in bi potem manj hodili v fizične štacune.

ForReal ::

Tuš dela na širitvi njihovega Hitri Nakup spletnega supermarketa - Hitri Nakup povezava . Trenutno se skoraj dnevno dodajajo termini za pickup v Kranju, Celju in MB. Do zdaj že odprto: Drive-Thru Planet Tuš Celje (4x drive-thru pasi), Tuš Supermarket Maribor Jadranska.

Baje da odpirajo next week Koper, Novo Mesto; prijave za beta-dostop naj bi odprli preko fb in email-a (piše mi njihov FB admin): Hitri Nakup FB

Glugy ::

Zdej ma tud hofer eno dostavo živil pri čimer je dostava brezplačna . Sicer je to možno samo za en sam že vnaprej izbran paket živil zgleda? Ampak mogoče komu pride prov:
https://dostava.hofer.si/-/Paket-izbran...


1x DROGA Rdeča pesa v kisu, 670 g,
2x DROGA Delikatesne kumarice v kisu, 280 g,
1x DROGA Kislo zelje, 660 g,
1x DROGA Omaka za pizzo, 280 g,
3x MARODI Valoviti rezanci z jajci, 400 g,
2x MARODI Ozki rezanci z jajci in korenjem, 400 g,
1x DEL MONTE Kompot gozdni sadeži v sirupu, 410 g,
3x DEL MONTE Bio konzervirani celi olupljen paradižnik, 400 g,
1x VOGLAR Bio cvetlični med, 260 g, in
2x POMURSKO MLEKO 3,5 %, 1 l

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

Urbano#Desno ::

Ma a je res tak problem it v trgovino. Trgovke so tam notri 8ur+ na dan pa zaenkrat še ne padajo po tleh k muhe. Za izdelke pa tako kot te iz dostave kot tiste v trgovini ne veš kdo jih je prej šlatal in morajo it za nekaj časa v karanteno (par dni) pa še pol je fino da vsako zadevo splahneš pod toplo vodo preden gre v uporabo, cunje v katerih to znosiš v stanovanje pa v pranje.

LeQuack ::

Dag je izjavil:


Skratka, tole zgleda tako, kot da nočejo, da folk kupuje online. Mogoče se res bojijo, da bi se preveč navadili na online in bi potem manj hodili v fizične štacune.


Skoraj res tako zgleda. Čeprav ne vem zakaj, ker imajo od online prodaje manj stroškov in več profita. Tudi ne vem zakaj ne dajo vseh izdelkov na splet, tudi pred virusom so bil izmeraj izdelki, ki so bili fizično v trgovini in jih niso imeli online. To je še najbolj čudno.
Quack !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LeQuack ()

Konlov ::

Zato, ker ko si v trgovini, kupiš še 30% nepotrebnih stvari. Čudim se, da še obstajajo ljudje, ki morajo nujno kupovati v trgovini iz police.

Glugy ::

Še ena internet trgovina za živila ( sicer samo Kamnik pa Ljubljana okolica ) : http://showfood.moja-kosarica.si

Ja jz tud še zmer raj fizično grem v trgovino ker je cenejš ampak zdej k so take vrste se mi pa tud kdaj ne da več. Ampak ja naj folk vid da ni vse samo Mercator pa Špar ko se gre za spletne živilske nakupe.

The Player ::

Tukaj je še ena alternativa, če morda koga zanima

https://gajbica.si/

Gajbica se specializira predvsem za lokalno domačo hrano, predvsem zelenjava, sadje in mlečni izdelki, sem ter tja pa še kakšne ostale dobrote (kosmiči, med, likerji, potice itd.)

dostavljajo na gorenjsko, štajersko in LJ s širšo okolico.

Se pa odprejo novi termini danes ob 12.00.

Sicer ne poznam te trgovine, slučajno danes videl na FBju k je kolegica pri njih kupila, tako, da tudi ne vem kakšna je nakupovalna izkušnja.

simba89 ::

Hm, ne bi vpisoval svojih podatkov v spletno trgovino ki ni https!!!
Spletna stran je zelo na hitro zmetana skupaj.
Če pogledaš pod Kontakte, je še template tekst, pod Splošnimi pogoji pa najdemo celo, copy paste s spletne strani,
------------
V spletni trgovini yari.moja-kosarica.si vam omogočamo naslednje načine plačila:
- z gotovino po povzetju *
-------------------
Na hitro narejeno.

Glugy je izjavil:

Še ena internet trgovina za živila ( sicer samo Kamnik pa Ljubljana okolica ) : http://showfood.moja-kosarica.si

Ja jz tud še zmer raj fizično grem v trgovino ker je cenejš ampak zdej k so take vrste se mi pa tud kdaj ne da več. Ampak ja naj folk vid da ni vse samo Mercator pa Špar ko se gre za spletne živilske nakupe.

Konlov ::

Vsem kmetom in takšnim bi morala vlada na hitro narediti spletno trgovino. Razvoz opravijo gasilci. Vsaka vas ima GD in 2 do tri vozila. Total safe...
Samo noče se očitno....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Konlov ()

49106 ::

Ideja ni slaba, a bojim se, da JS nimamo zato da opravlja distribucijo namesto ZS. Svet, kjer oba sektorja delujeta tako, da na prvo mesto postavita dobrobit državljanov, pa čeprav samo med pandemijo, je utopija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

mtosev ::

A je komu kaj zadnje case uspelo narociti in tudi dobiti dostavljeno? Jaz ze pred vec kot dvemi tedni obupal, ker ne dobim termina.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

koli99 ::

Danes narocil ob 11.40, dobimo v torek od 16.00-18.00. Bil je edini prosti termin.
Sem pa tudi narocil 14 dni nazaj ampak smo cakali 8 dni.
Lokacija pa goriska regija.

Pac-Man ::

Še ena alternativa za futr na dom.

https://www.monsun-trgovina.si/
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Miki N ::

V bistvu smo s to dostavo na dom pristali v ekonomiji čakalnih vrst tipa SZ cirka 1980 - samo da ni treba stati zunaj v neprilikah ampak čakanje poteka online! Temu se reče napredek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

d_DJ ::

Je mel še kdo kakšen podoben problem, men nekaj izdelkov niso dostavli, ker jih niso imeli. Tudi na računu je pisalo, da mi teh izdelkov niso zračunali. Problem je pa bil ker sem na spletu plačal polno ceno (debetna n26) iz računa samo ti takoj dol trgali. Klical sam tja pa mi še una ženska sama ni znala točno povedat. Rekla da naj bi mi razliko nakazali nazaj na kartico. Razlike mi pa niso nakazali, zdej je 4 dan od tega. Se je še komu kaj podobnega zgodilo?

Daniel ::

Počakaj še par dni in potem preveri znesek plačila iz kartice.

Buggy ::

d_DJ je izjavil:

Je mel še kdo kakšen podoben problem, men nekaj izdelkov niso dostavli, ker jih niso imeli. Tudi na računu je pisalo, da mi teh izdelkov niso zračunali. Problem je pa bil ker sem na spletu plačal polno ceno (debetna n26) iz računa samo ti takoj dol trgali. Klical sam tja pa mi še una ženska sama ni znala točno povedat. Rekla da naj bi mi razliko nakazali nazaj na kartico. Razlike mi pa niso nakazali, zdej je 4 dan od tega. Se je še komu kaj podobnega zgodilo?


Pri meni isto. 14.4 rezervacija sredstev na banki 140€ (SMS). Dejanski racun v spletni trgovini zaradi razlike v tehtanih izdelkih, kjer si rezervirajo 5% je bil 133€. Zaradi nedobavljivosti dolocenih izdelkov koncno dostavljen racun 116€. Zaenkrat v spletnem bancnistvu se nobenega od omenjenih zneskov ne vidim knjizenega. Verjetno bo se trajalo.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitre blagajne Špar vs Mercator (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14222180 (12759) janezvalva
»

Nakup preko Spar online (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7413018 (6297) Mehmed
»

Mimovste - osebni prevzem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
368170258 (155088) zoot

Več podobnih tem