» »

mankajoca noga na procesorju

mankajoca noga na procesorju

Pudding ::

ma kdo pin assignment za socket 370? a je kdo kdaj daju noge nazaj gor na proc?

Azrael ::

Ne vem ali ti ta rešitev ustreza.

Predlagam ti, da ne šariš po procesorju, ker lahko odleti še kakšen pin, ampak da, v socket, na tisto mesto, kjer bi moral biti odlomljen pin, postaviš žicko ustrezne debeline, ki ustvari kontakt na procesorju, ko procesor postaviš v socket. Če imaš srečo, da skozi ta pin ne tečejo mamutski tokovi in je žička dovolj dolga, procesor pa drugače še v redu, bo spet vse delovalo.
Problem pa bo v primeru če boš menjal ploščo ali procesor, ne boš smel pozabiti na to modifikacijo, drugače bodo težave.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

SkIDiver ::

Lahko pa probaš z kompletom za hladno varjenje. Mislm da dobiš dve flaški za izdelavo pripravka. Izbiraš lahko med "navadno kovino", bakrom in aluminijem.

Pudding ::

Prepozno Azrael... je ze sla se ena noga ;)

Z odlomljeno nogo mislim komplet, ni ni... Skratka ne vidim niti trace-a. Lahko sklepam, kje bi bil, ga pa ne vidim. Kakrsna koli zica verjetno ne bi pomagala. Mogoce bi mogel vliti novo nogo :p

Naredil sem lukno v proc, vendar mislim, da ni kontaktne povrsine pod nogo, ampak je nekje ob krogcu vznozja :p

Pin assignment sem pa hotel zato, da vidim, kaj tista noga dela. Ali jo je odneslo ali jo je kdo odlomil. AMD ma to lepo na svoji strani, ne vem zakaj Intel nima grrrr :p

Spajky ::

Evo tle dobiš DataSheet: http://developer.intel.com/design/litce... ,
eno idejo si že dobil za zrihtat eno nogico, če je ja pa ena komplet odpadla, pa bi mogoče pomagalo tista autoHeater repair silver barva za grelec od zadnje šipe, če bi jo kapnil v tisto mikro luknjico, ki je ostala za odpadlim pinom in ga pol gor fixiral. seveda je odvisno katera nogica je bila, lahko celo ni ena od nujnih in bi zadeva delala (se dogajajo cudeži tudi...), sam ti si delal luknjo v proc? Svašta! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Pudding ::

Zelel sem pin assignment, ki ga ne najdem v datasheetu.

Tudi jaz sem pomislil na tisto stvar za popravljanje grelca na sipi. Vendar moram se odskakljati v trgovino in jo dobiti.

Prva luknja je bila 0.4 mm in sem jo zalil s cinom. Zgledalo je zelo lepo. Potem sem naredil luknjo 0.6 mm in probal narediti isto, pa ni slo. Hotel sem v luknjo dati zicko in jo napeljati pod socket direktno na lot. Zdaj sem proc v imenu znanosti razstavil. Mislim, da ne bo nikoli vec delal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pudding ()

Azrael ::

No zdaj je, kar je. Vsaka šola nekaj stane...

Ideja za uporabo tekočih kovin pa se mi ne zdi dobra, ker te epoxy mase niso električno prevodne ali pa zelo slabo! Vsaj jaz, nisem nikjer videl, da bi jih kje imeli garantirano el. prevodne tekoče kovine. Tisti napisi za Al ali Fe, pa gre v glavnem za to, da ima zmes enake raztezne lastnosti, pri spreminjanju temperature, kot podlaga, na kateri jo uporabiš (aluminij se z višanjem temperature bolj raztegne, kot železo, pa tudi barvno se bolj sklada s podlago Fe je siva, Al pa srebrna).

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako popraviti mamaplato, kjer so crknili kondenzatorji? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
10315060 (10740) Pyr0Beast
»

Prenosnik 486 33Mhz, kaj naj naložim?

Oddelek: Operacijski sistemi
352471 (1587) civic_
»

Odlomljena pina pri P4 2.5, 533

Oddelek: Pomoč in nasveti
11959 (733) Spajky
»

Moj Tualatin 1.2 GHz je Skinhead !

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
403219 (2145) Boky
»

Spajky - rabim tvojo pomoc ( BX + Tualatin)

Oddelek: Pomoč in nasveti
191667 (1285) Spajky

Več podobnih tem