Forum » Loža » Izgubljen/ukraden MacBook, Android tablica in telefon
Izgubljen/ukraden MacBook, Android tablica in telefon
flameir ::
V noči iz sobote na nedeljo sem se v centru Ljubljane usedel v taxi neznane ferme (ne-naročen) taxi. Pri sebi sem imel torbo, v kateri sem imel kup precej vrednih stvari, vključno z zapiski iz faksa, ki imajo zame tudi veliko vrednost... Taxi me je odložil na robu Ljubljane pri Mercatorju z bankomatom, kjer sem imel namen dvignit denar zanj, taxi pa je med tem suvereno odpeljal... Taxi nisem klical, vendar sem se na križišču slovenske-dalmatinove vsedel v prvega, ki je tam stal. Nikoli prej nisem bil posebaj pozoren, s kakšnim avtom in katero firmo se vozim, tako je bilo tudi sedaj. Približno vem, kako zgleda voznik, to je pa tudi vse.
Notri sem imel MacBook Pro najmočnejše konfiguracije, staro Samsung tablico ter Xiaomi MI9 SE. Hudič je, ko si študent in delaš celo večnost za 4,5e na uro, da si nabaviš laptop za študij, potem ti pa stvar takole izgine... Za češnjo na torti pa še to - telefon je od punce, saj sem ji obljubil, da bom uredil uveljavitev garancije pri dobavitelju (ker ima/je imel težave z neodzivnostjo LCDja) in ga ravno tisti večer spravil v torbo. Tablica pa od prijatelja, ki mi jo je prav tako ravno v soboto dal, da jo zresetiram in naložim gor custom rom... Uglavnem, slabše sploh ne more bit...
MacBook ima funkcijo "find my mac", vendar zaenkrat na icloudu ni sledi, da bi se povezal v omrežje in bi ga lahko tako našel... Sem preko iclouda vklopil lost mode in sedaj čakam, če bo kakšna lokacija. Vendar kolikor vem tudi lokacija za policijo ni nek dokaz, tako da zares ne vem, kaj naj... Imam pa doma seveda račun in embalažo vključno z serijsko številko MacBooka.
Xiaomi MI 9 SE je bil zapakiran v original embalaži, saj sem ga ravno mislil poslati na servis nazaj v trgovino honorbuy. To pomeni, da nimam niti IMEI številke. Zanima me, ali operater lahko vidi IMEI številko telefona preko SIM kartice tudi za nazaj? Torej, da bi jo lahko pogledali na podlagi moje številke? V tem primeru bi namreč potem lahko v prihodnje policija oz. operater videl, če se bo kdo povezal v ta telefon in če ni predplačnik, tudi identificirala to osebo. Račun seveda imam, vendar na njem ni zapisane IMEI številke.
Zavedam se, da so možnosti, da tole dobim nazaj, praktično nične, pa vendar - ima kdo podobno izkušnjo in kakšen nasvet, kaj lahko naredim?
Hvala.
Notri sem imel MacBook Pro najmočnejše konfiguracije, staro Samsung tablico ter Xiaomi MI9 SE. Hudič je, ko si študent in delaš celo večnost za 4,5e na uro, da si nabaviš laptop za študij, potem ti pa stvar takole izgine... Za češnjo na torti pa še to - telefon je od punce, saj sem ji obljubil, da bom uredil uveljavitev garancije pri dobavitelju (ker ima/je imel težave z neodzivnostjo LCDja) in ga ravno tisti večer spravil v torbo. Tablica pa od prijatelja, ki mi jo je prav tako ravno v soboto dal, da jo zresetiram in naložim gor custom rom... Uglavnem, slabše sploh ne more bit...
MacBook ima funkcijo "find my mac", vendar zaenkrat na icloudu ni sledi, da bi se povezal v omrežje in bi ga lahko tako našel... Sem preko iclouda vklopil lost mode in sedaj čakam, če bo kakšna lokacija. Vendar kolikor vem tudi lokacija za policijo ni nek dokaz, tako da zares ne vem, kaj naj... Imam pa doma seveda račun in embalažo vključno z serijsko številko MacBooka.
Xiaomi MI 9 SE je bil zapakiran v original embalaži, saj sem ga ravno mislil poslati na servis nazaj v trgovino honorbuy. To pomeni, da nimam niti IMEI številke. Zanima me, ali operater lahko vidi IMEI številko telefona preko SIM kartice tudi za nazaj? Torej, da bi jo lahko pogledali na podlagi moje številke? V tem primeru bi namreč potem lahko v prihodnje policija oz. operater videl, če se bo kdo povezal v ta telefon in če ni predplačnik, tudi identificirala to osebo. Račun seveda imam, vendar na njem ni zapisane IMEI številke.
Zavedam se, da so možnosti, da tole dobim nazaj, praktično nične, pa vendar - ima kdo podobno izkušnjo in kakšen nasvet, kaj lahko naredim?
Hvala.
zmaugy ::
Jaz bi šel takoj na policijo. Pa glej oglase, če bo hotel na hitro prodat. Telefonu se da sledit, dokler ga ne izklopijo. Saj vrednost je glede na napisano kar velika, verjetno dovolj za to, da se policija premakne.
Pa pojdi ob približno enaki uri čakat na isto mesto in opazuj, če se tip pojavi, takrat si zapiši registrsko.
Pa pojdi ob približno enaki uri čakat na isto mesto in opazuj, če se tip pojavi, takrat si zapiši registrsko.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Dag ::
Takoj na policijo, če še nisi šel. Na podlagi časa in lokacije bodo pregledali kamere in z nekaj sreče bo vidna registrska taksija. Center je zelo pokrit s kamerami.
zmaugy ::
Sem pozabil na kamere... Dober nasvet.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
St235 ::
Probaš lahko še poklicat glavne taxi firme in vprašat, če je komu v avtu ostala tobra. Taxi službe načeloma imajo lost and found v kolikor je voznik torbo našel in si ni prilastil vsebine.
matobeli ::
Glede na to da je odpeljal brez plačila se mi zdi da bo bolj švoh z lost&found
Policija, pa upaj da si si vsaj znamko avtomobila približno zapomnil.
Tudi androidi imajo lost device funkcijo, če je bilo karkoli prižganega.
Policija, pa upaj da si si vsaj znamko avtomobila približno zapomnil.
Tudi androidi imajo lost device funkcijo, če je bilo karkoli prižganega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Mehmed ::
Zakaj cakas dva dneva preden se vedno ne gres na policijo?
Ce je speljal s tvojimi stvarmi preden bi mu placal je dost ocitno, da ni slo za nesporazum.
Ce je speljal s tvojimi stvarmi preden bi mu placal je dost ocitno, da ni slo za nesporazum.
St235 ::
Verjetno res, ampak po drugi strani pa nic ne stane ce povprasa. Vedno obstaja možnost, pa ceprav majhna, da se je clovek preprosto spozabil in odpeljal ker je dobil narocilo.
Sem bil na Policiji, kjer so me zelo prijazno sprejeli in obravnavali. Je pa res malo podatkov, tako vprašanje, kako bo.
Čakal sem zato, ker sem upal, da se bo torba morda celo pojavila med kakšnimi izgubljenimi stvarmi.
Mi je pa policaj rekel, da bi moral takoj klicati policijo, da bi ga lahko kje na poti nazaj morda prestregli. Draga šola...
Čakal sem zato, ker sem upal, da se bo torba morda celo pojavila med kakšnimi izgubljenimi stvarmi.
Mi je pa policaj rekel, da bi moral takoj klicati policijo, da bi ga lahko kje na poti nazaj morda prestregli. Draga šola...
dunda ::
Mene sicer čudi, da nisi takoj poklical policije. Ampak sedaj je, kar je.
Iz opisa sodeč je bilo tako, da je voznik videl vsebino na sedežu in OP, ki je šel stran. Verjetno je bil taksist, ki sicer dela na črno (vprašanje, če sploh pri kakšnem podjetju). Ker se mu je pokazala možnost, da s pobegom zasluži več kot z vožnjo, je pač popihal. In verjetno se ne bo kmalu ponovno pojavil. Vseeno pa je imel jajca, saj si mnogi zapomnijo, v kakšnem avtu so sedeli.
Upanje, da ga najdejo, je verjetno majhno, ampak držimo pesti.
Iz opisa sodeč je bilo tako, da je voznik videl vsebino na sedežu in OP, ki je šel stran. Verjetno je bil taksist, ki sicer dela na črno (vprašanje, če sploh pri kakšnem podjetju). Ker se mu je pokazala možnost, da s pobegom zasluži več kot z vožnjo, je pač popihal. In verjetno se ne bo kmalu ponovno pojavil. Vseeno pa je imel jajca, saj si mnogi zapomnijo, v kakšnem avtu so sedeli.
Upanje, da ga najdejo, je verjetno majhno, ampak držimo pesti.
https://www.kacnje.eu
Phantomeye ::
A je mel taksi meter sploh?
Drugače pa sploh ni redek pojav:
https://www.google.com/search?q=taxi+dr.....69i57.9231j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Drugače pa sploh ni redek pojav:
https://www.google.com/search?q=taxi+dr.....69i57.9231j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
Mehmed ::
Nocem sol v rano vtirat ampak ja, ponoci ni veliko prometa pa bi imeli dobre sanse, da naletijo nanj.
Ce telefon ni delujoc ti tudi imei ne bi veliko pomagal, vprasaj raje kolega ce je imela njegova tablica kak app proti tatvinam. Pa na obeh googlov find my device, ce imas sreco.
donvito ::
Meni pa ni jasno kako si mogel pustiti torbo na sedežu, medtem ko si šel na bankomat, kljub temu, da si vedel, da imaš v njej vredne stvari. Konec koncev bi ti lahko izmaknil iz nje karkoli, med tvojim dvigovanjem denarja, pa niti opazil ne bi.
Obvezno pa, če si že tako storil, bi prej pogledal registrsko in znamko avtomobila. Ni mi tudi jasno, da si nisi zapomnil znamke avtomobila, razen seveda, če si šel iz kakšne žurke.
Obvezno pa, če si že tako storil, bi prej pogledal registrsko in znamko avtomobila. Ni mi tudi jasno, da si nisi zapomnil znamke avtomobila, razen seveda, če si šel iz kakšne žurke.
sparovcek2 ::
Meni pa ni jasno kako si mogel pustiti torbo na sedežu, medtem ko si šel na bankomat, kljub temu, da si vedel, da imaš v njej vredne stvari. Konec koncev bi ti lahko izmaknil iz nje karkoli, med tvojim dvigovanjem denarja, pa niti opazil ne bi.
Tocno to... OP se zdi skrajno naiven in sofer je to ocitno tudi zavohal.
Reality check/sola za naslednjic...
shadeX ::
Ja seveda. Pil ga je celo noč, s sabo pa nosil vredne stvari. Eni morate pa res met zafrustriran lajf, ker se ukvarjate z drugimi namesto da bi se ukvarjali s samim sabo.
Sicer sem prišel pa na forum vprašat predvsem tole, pa nisem dobil odgovora. Sedaj pa čakam odgovor trgovine, zahtevek na operaterja pa je že poslan.
@Gagatronix
Jokam s čisto vestjo, ker vem, kok časa sem za to šparu in da bom spet eno poletje delu za to, kar nujno rabim. Tko da evo, jokam tud zdele, lahko pa ti z mano.
Admin, lahko izbrišeš temo.
Zanima me, ali operater lahko vidi IMEI številko telefona preko SIM kartice tudi za nazaj? Torej, da bi jo lahko pogledali na podlagi moje številke? V tem primeru bi namreč potem lahko v prihodnje policija oz. operater videl, če se bo kdo povezal v ta telefon in če ni predplačnik, tudi identificirala to osebo. Račun seveda imam, vendar na njem ni zapisane IMEI številke.
@Gagatronix
Jokam s čisto vestjo, ker vem, kok časa sem za to šparu in da bom spet eno poletje delu za to, kar nujno rabim. Tko da evo, jokam tud zdele, lahko pa ti z mano.
Admin, lahko izbrišeš temo.
proto ::
delu za to, kar nujno rabim
Ne ne rabis. Namenjeno je poziranju, ce smo mi sli skozi studij brez MacBooka (in si ga nihce od nase generacije s 4.5 eura / uro ne bi sel kupit (ker smo bili pac bolj zdrave pameti)) lahko tudi ti. Pozercek mali.
Ja seveda. Pil ga je celo noč, s sabo pa nosil vredne stvari.
A seveda, moras imeti macbooka sabo, da ga lahko bejbi pokazes, ker potem takoj pade na V na tla in sex zagarantiran. Tudi sam imas verjetno enake izkusnje.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Dag ()
shadeX ::
A seveda, moras imeti macbooka sabo, da ga lahko bejbi pokazes, ker potem takoj pade na V na tla in sex zagarantiran. Tudi sam imas verjetno enake izkusnje.
Tip je imel Xiaomija s sabo, kar je instant turnoff za bejbo. Tako da je tvoja trditev žal napačna.
Gagatronix je izjavil:
shadeX kaj pa tebi ni jasno ? A smo mi prisli na forum jokat ali on ?
Prišel je po nasvet. Razumem pa da je v tvoji naravi, da uživaš ko vidiš da gre drugim slabo tebi pa super duper dobro. Žal je svet pol gnid.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
Psihološko je. Svoje reči pustiš v taksiju, da taksistu pokažeš, da res rabiš dvignit denar in da nimaš namena pobegnit. Pa je očitno taksist pofirbcal kaj je v torbi, ko je zagledu jabuk je dobu idejo in je odpeljal.
Ali je imel pa dementen moment in je mislil, da je OP že plačal.
-
Tretja opcija, ki v resnici ni nemogoča in se je zgodila že večkrat - OP je hotel pobegnit, ker ni imel denarja (vse je porabil za nakup prenosnika :P), ampak je v paniki pozabil na torbo.
A110 ::
Ja seveda. Pil ga je celo noč, s sabo pa nosil vredne stvari. Eni morate pa res met zafrustriran lajf, ker se ukvarjate z drugimi namesto da bi se ukvarjali s samim sabo.
Uff kolikokrat smo šli še z nahrbtniki na eno pijaco, ki se je potem spremenila v 10 in končala z oddajo nahrbtnika v klubsko garderobo in potem ob 5 zjutraj z njim domov.
Me pa zgolj informativno zanima kaj hudiča študiraš da je na maximalna konfiguracija maca potrebna za študij?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A110 ()
Uff kolikokrat smo šli še z nahrbtniki na eno pijaco, ki se je potem spremenila v 10 in končala z oddajo nahrbtnika v klubsko garderobo in potem ob 5 zjutraj z njim domov.
Me pa zgolj informativno zanima kaj hudiča študiraš da je na maximalna konfiguracija maca potrebna za študij?
Verjetno kakšna arhitektura ali pa design, video produkcija etc.
Gagatronix je izjavil:
Ziher je FDVjevc.
Nah, mi nismo imeli prenosnikov. Razen komunikologi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
c3p0 ::
Poznam podoben primer, tudi je imel macbooka in še neko drugo opremo. Pil celo noč in nekje založil vse skupaj, nato pa jokal na FB-ju, nikoli več videl. Je vsaj priznal, da je "kriv" alkohol.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšna je šansa, da dobim svoj telefon nazaj? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 28311 (11715) | Mare2 |
» | Ukradli so mi prenosnik - Kaj mi je za storiti?Oddelek: Programska oprema | 3992 (2744) | nekikr |
» | Prodaja iPhona 6 ruši rekorde (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Rezultati | 77494 (69713) | GGGGG |
» | Ukraden telefonOddelek: Mobilne tehnologije | 15893 (14261) | Mcsin |
» | Policija: do podatkov smo prišli vedno in tudi prišli bomo (2)Oddelek: Novice / NWO | 17057 (14910) | retsom |