» »

Primerjava samostojne voznje Autpilot in Openpilot

Primerjava samostojne voznje Autpilot in Openpilot

Temo vidijo: vsi

BigWhale ::

Dva sistema, eden Teslin v Modelu 3 s FSD opcijo (v2019.36.2.1), drug pa kot dodatek Toyoti Coroli v obliki OpenPilota (v0.6.6). Test so delali novembra lani. OpenPilot stane $1000 in se ga lahko namesti na nekaj razlicnih avtomobilov. Za voznjo uporablja eno kamero, ki gleda naprej in radar/senzorje v avtomobilu za tempomat.

Precej zanimiva primerjava vodilnega in underdoga. :)

s1m0n ::

Glede na to kar je Openpilotu na razpolago od senzorjev je tole kar dober rezultat. Kakšen bi bil rezultat, če bi sistem imel tudi kakšne dodatne senzorje (kamere na straneh in zadaj. Not bad...

BigWhale ::

Ja, v bistvu deluje presenetljivo dobro, plus za vse pogovarjanje z avtomobili so morali narediti kar precej reverse engineeringa.

Qcube ::

Ravno včeraj gledal videe na youtubeu o tem avtopilotu. Izgleda zanimivo, in moj avto je tudi podprt. Škoda ker nima tudi prepoznavanja znakov oz. auto upošteval omejitve hitrosti.

Ima že kdo v Sloveniji? Mnenja?

BigWhale ::

Jaz sem videl, da je community ze naredil support za Leafa 2018-2019 in mal razmisljam, da bi vzel, ker me zanima kako dela v primerjavi s ProPilotom.

12c0 ::

Kot zanimivost, da ne bo kdo mislil, da pred Teslo nihče ni pomislil na strojni vid in avtonomno vožnjo:

The main goal of the MilleMiglia in Automatico tour is to demonstrate the state of a project in the field of Road Safety and to demonstrate that the integration of systems for automatic (or supervised) driving will be feasible in the near future.

The tour covered six days: departed from Parma on June 1, 1998, it passed through Piacenza, Torino, Milano, Pavia, Padova, Ferrara, Bologna, Ancona, Pescara, Roma, Firenze, Bologna, and headed back to Parma a week later, after driving for more than 2000 km in automatic mode.
Vir: http://www.argo.ce.unipr.it/ARGO/englis...


Lancia Thema 2000
Low cost commercial black/white cameras, f=6.0mm, 360 lines
Trinocular acquisition system (acquires three images with a resolution of 786 x 576 pixels, 8bit/pixel, graylevel)
Odometer, Hall effect
PC Pentium MMX, 200MHz, 32 MegaBytes RAM, Linux operating system
Vir: http://www.argo.ce.unipr.it/ARGO/englis...

Še povezava do osnovne strani z menijem: http://www.argo.ce.unipr.it/ARGO/englis...


Projekt se začne v sklopu projekta Eureka Prometheus ('87-'95), po koncu projekta ekipa VisLaba nadaljuje z delom s projektom Argo, '15 Ambarella kupi VIslab za nekih $30mio.

Qcube ::

BigWhale je izjavil:

Jaz sem videl, da je community ze naredil support za Leafa 2018-2019 in mal razmisljam, da bi vzel, ker me zanima kako dela v primerjavi s ProPilotom.


Ko sem gledal stari live stream od commeai sem opazil da samo vstavijo smartphone v črno ohišje z ventilatorjem. Dejansko če bi ugotovil kateri model je bi lahko naložil gor sam za stvar malo pogledat kako izgleda. Harness kabel od kamere bi bilo mogoče izdelati sam. Edino kabel in dva adapterja ki pride iz OBDII bi bilo potrebno kupiti pri njih ker bi bilo malo prezahtevno izdelati tisto vezje(ali pa tudi ne).

Zdaj poskušam ugotoviti kateri smartphone ustavljajo noter. V stari verziji so imeli OnePlus 3, zdaj sumim da je Samsung A8 ker je edini ki sem našel da ima dve front kamere. Moram še malo raziskat.

Edino moteča stvar ker se posnetki vožnje pošiljajo na njihove strežnike za "kao" namen izboljšati AI. V redu samo dokler kdo ne zlorabi zadeve in začne obračati volan na remote.

Qcube ::

Sem našel kateri smartphone je noter na githubu: LeEco LePro 3 , nisem še nikoli slišal zanj https://github.com/commaai/eon-neos-bui...

BigWhale ::

Vidim, da imajo ves hardware in software cist open in da so jih eni kitajci ze forkal in delajo svoj fork, ki je preveden v kitajscino. :)

Pa zgleda, da bi se radi znebili android layerja in sli na cisti Linux in direkt na hardware. Kar je v bistvu cist smiselna poteza.

Qcube ::

Tale nemec je predelal ta star VW kombi in izgleda zakon :D



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri grelnik za kopalnico

Oddelek: Loža
56795 (6692) fikus_
»

Lanska prva smrtna žrtev asistenčnega sistema v Tesli odgovorna sama (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8623619 (19488) codeMonkey
»

Namizni ventilator

Oddelek: Loža
71446 (975) BivšiUser2
»

Delovni čevlji

Oddelek: Loža
123206 (2906) b4d
»

Kateri vlažilec zraka,če imam zelo trdio vodo?

Oddelek: Kaj kupiti
105143 (4958) pablic

Več podobnih tem