» »

Piskanje v PC zvočnikih

Piskanje v PC zvočnikih

dreamtheater ::

Pozdravljeni,

imam problem z občasnim nadležnim piskanjem v zvočnikih.
Ko sem prešel iz prenosnika na stacionarni računalnik, sem nanj priklopil starejše zvočnike. Mislil sem da so krivi zvočniki, šel v trgovino in kupil nove Logitech Z333 zvočnike, problem z piskanjem pa še vedno ostaja.
Probal sem sklopit vse ostale naprave, monitor, namizno lučko, polnilec ... probal sem uporabiti sprednji jack na računalniku, zamenjal sem podaljšek, probal priklopiti v drugo vtičnico ... nič od naštetega ne pomaga.
Z mobilno aplikacijo sem pomeril spekter in ugotovil da ima piskanje frekvenco okoli 5.1kHz in lepo se tudi vidi da ko ugasnem/prižgem zvočnike se le ta zopet pojavi. Isti problem ima cimer v sosedni sobi v stanovanju.
 spekter

spekter


 casovno

casovno



Zanima me ali je imel že kdo podoben problem in kako ga je rešil? Problem z električno napeljavo, ozemljitev? Še kaka ideja kaj naj poskusim?
Hvala!

floyd1 ::

Kako je comp povezan na internet? Kateri ponudnik? Coax kabel? Je računalnik povezan slučajno še s tv (hdmi)? In tv na catv?
V davnih časih sem imel čudne zvoke ob povezavi računalnik - tv. Šlo je za razliko potencialov. Pomagala je galvanska ločitev na kablu catv.

TheBlueOne ::

To zna biti frekvenca izmenicnega toka, ki se ti prenasa v comp. Zna biti da ne stima ozemljitev. Pri laptopu je teh motenj praviloma manj, ker je v napajalnem delu se baterija in imas kaksne kombinacije, ki ta nihanja pozrejo.

Zna biti, da ti probleme resi tudi boljsi napajalnik.

Potem ti morda se ostane kaksna zunanja zvocna, ki je povezana preko optike, ker zadeve znajo priti tudi skozi USB.

Lahko poskisis racunalnik priklopit v kuhinji, tam praviloma stima ozemljitev. Ce tam dela OK, potem je verjetno ozemljitev, ce se vedno brni ti eksperiment ne pove nic. :)

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NAPAJALNIK

Oddelek: Strojna oprema
131231 (916) jeba2
»

Brez elektrike v kopalnici

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
184242 (3675) lovro535v2
»

Pomoč pri vgradnji avtoradia

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111626 (1348) teedy
»

brni v zvočnikih. pomagajte!

Oddelek: Zvok in slika
222963 (2593) zavajon
»

zvočniki ne delajo več

Oddelek: Zvok in slika
162273 (2077) A. Smith

Več podobnih tem