» »

Vandalizem

Vandalizem

Against ::

Večer,

Imam vprašanje za nekoga, ki se s tem ukvarja ali pa je imel že težave s tem. Na pokopališču, na našem grobu je bilo danes opaženo, da je nekdo pustil pravo razdejanje. To so bile besede sestre. Zaradi njene jeze sem mislil, da so poleg poškodb zamenjali še črke na grobu (grob je popolnoma nov, cca 10k vloženo). Ko pa sem prišel tja je pa dejansko bilo samo par prask in pa nekaj "odvečnega" kamenja, ki ga je nekdo namerno stresel na grob.

Seveda je bilo rečeno, da so bili tam že kriminalisti, da so pobrali odtise, blablabla... Verjetno sem bil tudi jaz prvi med osumljenci, ker pač se z njo ne zastopim, ker misli da se cel svet samo okoli nje vrti. Dobro, ne bom toliko o družinskih zadevah.

Ko sem odšel je hotela navezati stik z mano, kar sem dal jasno vedeti, da se nimam s čim z njo za pogovarjat, ker nismo v dobrih odnosih in ker sem se ravno zaradi njih odselil v drug kraj in pozabil na njih.

Da preidem na point. Njen mož se je vozil za nami, parkiral sem pred trgovino, da se kupijo stvari ki se potrebujejo, parkirali so zraven nas, njen mož je priletel za nami, me seveda oklical parkrat z besedo "pubec", nisem posvečal temu toliko pozornosti, ker sem vedel kaj nameravata doseči. Me je prijel za jakno, vsakič ko sem se ga otresel, me je znova prijel. Žena njegova se je zverinsko znesla (verbalno) nad mojo punco. Ona je bila absolutno zelo šokirana, se je branila, sicer proti takim težko, ko imajo vedno vse prav.

Zanima me kaj storiti v takšnem primeru? Po eni strani ne bi naredil nič, ker imam že dovolj vsega, po drugi strani pa ne bi rad da ostane tako, kot je, ker se mi zdi, da tole ponižanje sredi belega dneva in pa skoraj fizični obračun danes mi je bil pa dovolj. Bi šel na policijo in prijavil te obtožbe danes ali naj enostavno pustim naj imajo veselje? Kaj mi je za storiti v takšnem primeru? Postopki?

Naj še enkrat povem, da so seveda te obtožbe popolnoma izmišljene, nimam razloga, da bi uničeval grob, že ko pomislim, da nekdo sploh lahko to izjavi je sram mene, kako šele njega. V glavnem rad bi prišel zadevi samo do dna, ker je bilo že preveč stvari iz njihovih strani in ponavadi oziroma vedno so dosegli kar so hoteli.

S temi obtožbami danes je bilo pa preveč, jaz sem navajen, punca jih je pa danes prvič videla in dejansko tudi spoznala. V glavnem, šokirana oba...

Hvala za nasvete.

Lp

Scaramouche ::

Skrito kamero, vključi se ko nekdo pride!

https://www.amazon.co.uk/APEMAN-Wildlif...

svecka ::

nič ne moreš, policija šliti kriminalce. Snemati ne smeš, še kazensko ovadbo za to dobiš, policijo lahko kličeš kolikčeš, ukrepala ne bo dokler te ne zaštiha, talala bo samo položnice.

to je realnost v Sloveniji.

Primer1: https://www.24ur.com/novice/crna-kronik...
stari znanci policije z 37 kazenskimi ovadbami še zmeraj lahkotno se prehaja okoli

primer2:
https://www.slovenskenovice.si/bulvar/d...

Ženska že 20 let nadleguje človeka, pa še druge je nadlegovala. Zgodilo se ni nič in se nič ne bo.

Ti povem eno stvar kar danes velja: samo priče in nič drugega. Posnetke izločijo in kar naenkrat se pojavi ducat podkupljenih prič ki lažno pričajo. Tako najebaš.

;-) ::

Ima lastnik/najemnik groba vandalizem zavarovan na bajti?

Scaramouche ::

Snemati ne smeš, še kazensko ovadbo za to dobiš

Svojo posest lahko snemaš!

WizzardOfOZ ::

Pokličeš policijo in prijaviš, da ti njen mož grozi in da podaja lažne obtožbe (da si ti grob oskrunil).

Osebno bi ga pa vsakič, ko bi me za jakno zagrabil, v jajca našutiral z vso silo. Pač me nima kaj za jakno grabit, niti rok polagat name. Jaz to že štejem kot napad name, šut v jajca pa kot samoobrambo.

Against ::

Gre se mi predvsem za princip in pa za to kar se je zgodilo. Tisti ki je to naredil na grobu, se mu bo verjetno hitro vrnilo, upam, sicer pa kot pravim ni bilo neke pretirane škode kolikor sem po tem videl slike. Nekaj belega kamenja in pa par prask naokoli za katere si se moral res potrudit, da si jih opazil.

Zmotilo me je to krivo obtoževanje, oviranje in pa verbalen napad, ki je bil popolnoma nesmiselen kljub temu, da sem osebi/am parkrat poizkušal pojasniti, da kaj bi imel od tega, da pustim nekaj kamenja na družinskem grobu. Krivca iščejo na napačnem mestu.

Grob ni zavarovan. Je pa res da je bilo veliko vloženega, vse na novo, tako da če bi hotel kdorkoli na kakršenkoli način maščevati bi lahko naredil veliko večjo škodo kot pa pustiti nek kup kamenja.

Gre se mi samo za pristop ki je bil narejen danes. Kot da smo otroci, tega še v filmih ne vidiš, ljudje so stali in gledali. To da pa nekdo po krivem obtožuje, te prijema in te dejansko ne izpusti je pa absurd. Lepa beseda lepo mesto najde, na tak način se nikamor ne pride zato pa tudi jaz nočem da ostane tako kot je in bi rad šel naprej.

mikhaair ::

Roke imaš zato da jih uporabiš. Ne pa da se pustiš nekaj granit in poniževati.

Against ::

Sklepam predvsem to da če te nekdo prime še ni začetek pretepa, v kolikor bi stvar začel jaz bi potem takem kratko potegnil jaz in nihče drug. Glede tega sem se probal čim bolj brzdati, čeprav vem da tudi iz njegove strani kaj več kot pa ta prijem ne bi bil.

Scaramouche ::

Against je izjavil:

Sklepam predvsem to da če te nekdo prime še ni začetek pretepa, v kolikor bi stvar začel jaz bi potem takem kratko potegnil jaz in nihče drug. Glede tega sem se probal čim bolj brzdati, čeprav vem da tudi iz njegove strani kaj več kot pa ta prijem ne bi bil.




Bambuser ti omogoča da shraniš off site video!

Anney ::

Lahko greš v civilno tožbo in se pravdaš par let. Lahko sestrinega gospoda ''na brado''. Sestro pa pošlješ nazaj v leta mirovanja. Verjetno onadva nimata za tožbo, če se gresta takšne irgice. Kaj več skoraj ne moreš.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

zmaugy ::

Prijavit na policijo fizični napad. To je to. Ko jih bojo obiskali policisti, si drugič ne bojo več upali težit.
Pa če jih kaznujejo morda zahtevat še prepoved približevanja.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

kuall ::

Kako se eni radi delajo žrtve.

Raptor F16 ::

Men se zdi da je tvoja sestra duševno motena in išče razloge, da se znaša nad teboj.

Pa koga iskreno boli ku*ac za tisto kamenje sploh pa če so bile poškodbe tako minorne kot praviš ? Dej no... prijavi jih nadlegovanja in to je to, v najboljšem primeru dosežeš prepoved približevanja. Pričo imaš -> partnerka

Nima te un njen guzonja kaj za jakno grabit pa te sledit. Sam da ne bi res do kakšnega pretepa vodilo, ker boš v dreku.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Prijavi fizični napad, javno razžalitev... Morda bosta kar dobila položnico? Drugače pa jajčkanje po sodišču.

Če obstaja nevarnost, da se ponovi, bi gotovo prijavil. Drugače raje pozabi vse skupaj.

MIHAc27 ::

Drugega kot prijavit policiji po moje ne moreš. Dobita položnico 100% za 40-100€
Mogoče potem data mir.
In zagrab za 'kravateljc' je zame že napad. Poleg je bila pa itak še verbalna grožnja.

Kaj več kot kazni pa policija verjetno ne bo naredila. Ampak nekateri ratajo zelo pohlevni, ko jih gospoda v modrem enkrat obiščejo.

Pa najbolje klicati takoj, čeprav velja prijava še tudi kasneje.

hamez66 ::

Vsekakor se te nasilne izpade prijavi, poročaš, da si se bal, da bi iz zadeve nastal pretep, da si se počutil ponižanega ampak da si vedel, da z nasiljem ne boš nikamor pišel in zato nisi odreagiral nasilno oz samoobrambno.

Policija bo potem stvari zabeležila in vodila postopek po zakonu. Verjetno opravijo informativni razgovor in glede na rezultate ukrepajo dalje.

mikhaair ::

Težijo ti zato, ker ti lahko. Postavi mejo. Ne se umikat. Da prijaviš Policiji seveda, ampak nimajo časa in ljudi se s tem ubadat.
Če se ne boš postavil zase, ti bodo takšni ljudje vedno lomili jajca.

HappyPills ::

Probaj se ne posluževat nasilja, če le ni res skrajna situacija za samoobrambo. Boljše je, da na glas zavpiješ naj te pusti, da tudi ljudje okoli vidijo in jasno slišijo, da si ti napaden. V skrajnem slučaju jaz predlagam kar uporabo solzilca. Zadeva je zate in zanj precej boljša kot pa fizično s pestmi. Drugače pa enostavno se ne odzivaj na provokacije. Postavi mejo. Čisto možno je tudi, da sestra želi s tabo navezati stik pa nikakor ne zmore/ta in ko to ne gre preide vse v eskalacijo. Tu imaš dve možnosti probat skomunicirat s sestro in razrešit odnos (magari s pomočjo terapevta, mediatorja itd.) pač v kolikor v temu vidita smisel. Drugo pa da se čisto zdistanciraš. V tem primeru boš moral pač poskrbet da ne prideš več v bližnji kontakt z njo in njenim partnerjem. Prva opcija je sicer boljša ni pa enostavna.

ahac ::

Prijavit na policijo je pametno tudi zato, ker če gre naslednjič bolj daleč in se boš moral branit, bo policija imela podatke, da te je on že pred tem nadlegoval.
Ampak vseeno se pa poskusi pogovorit s sestro. Z ignoriranjem ne boš nič dosegel, ker bosta onadva dobivala svoje (nerealne) ideje o tebi.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Miki N ::

Mislim, da se ti počasi svetlika kateri "neznani pubec" je v resnici poškodoval grob.

Saj mene bi tudi zvabila v past, človek preprosto ne more mentalno konkurirati nekomu, ki je "poseben" ...

Reči sestri, naj se ne igra Lare Croft in pusti grob pri miru - včasih je napad najboljša obramba.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

Netrunner ::

Against je izjavil:

grob je popolnoma nov, cca 10k vloženo


Če se vrže toliko denarja v grob (nikoli ne bom razumel tega) potem je za pričakovat foušijo in posledično vandalizem (na žalost).

Jaz bi ignoriral vse skupaj in živel svoje življenje naprej. V primeru nadlegovanja kot si ga pa opisal si ne bi pustil da me prime več kot 1x. Zagrozi mu, da ga boš prijavil za nadlegovanje in v kolikor te ignorira to tudi narediš.

Življenje je prekratko, da bi se ubadal z debili in saj veš tisto: ne se prerekat z norci, ker se boš spustil na njihov nivo, kjer te bodo premagali z izkušnjami.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

ejresnevem ::

ja, za 10k (tudi druzinski) grob zna bit kar fausija, to res ni obicajno, niti, ce je v celoti rekonstruiran, edina resitev je zavarovati.

Uporabnik ::

Najbolj učinkovito je glasno "dretje" - Pusti me pri miru, Nočem se tepst, Pojdi stran, torej da vsa okolica ve, da se nečeš tepst in da si ogrožen. Če se te dotakne = fight. Policija načeloma oglobi oba vpletena, sploh če je prišlo kakršega koli kontakta.

svecka ::

Uporabnik je izjavil:

Najbolj učinkovito je glasno "dretje" - Pusti me pri miru, Nočem se tepst, Pojdi stran, torej da vsa okolica ve, da se nečeš tepst in da si ogrožen. Če se te dotakne = fight. Policija načeloma oglobi oba vpletena, sploh če je prišlo kakršega koli kontakta.


razen če ima napadalec prijatelje na policiji. Potem pa izdajo njemu samo kazen za kršitev javnega reda in miru. Od takrat dalje sem vedel da je policija nikakva v Sloveniji. Še kazenski postopek nisem začel, ker je nabral kup lažnivih prič, ki bi pričale meni kontra in bi potem jaz postal napadalec, čeprav je on mene napadel. To je realnost v Sloveniji. Policisti ščitijo kriminalce. Jebeš tako državo.

Pinzl ::

svecka je izjavil:

nič ne moreš, policija šliti kriminalce. Snemati ne smeš, še kazensko ovadbo za to dobiš, policijo lahko kličeš kolikčeš, ukrepala ne bo dokler te ne zaštiha, talala bo samo položnice.

to je realnost v Sloveniji.

Primer1: https://www.24ur.com/novice/crna-kronik...
stari znanci policije z 37 kazenskimi ovadbami še zmeraj lahkotno se prehaja okoli

primer2:
https://www.slovenskenovice.si/bulvar/d...

Ženska že 20 let nadleguje človeka, pa še druge je nadlegovala. Zgodilo se ni nič in se nič ne bo.

Ti povem eno stvar kar danes velja: samo priče in nič drugega. Posnetke izločijo in kar naenkrat se pojavi ducat podkupljenih prič ki lažno pričajo. Tako najebaš.



Ni res da nič ne moreš, ponoči je vsaka krava črna...

Sheteentz ::

Prijava policiji in obvestitev blesave sestre, da sta bila s partnerjem prijavljena. To ju bo pomirilo za nekaj časa.

hamez66 ::

Sheteentz je izjavil:

Prijava policiji in obvestitev blesave sestre, da sta bila s partnerjem prijavljena. To ju bo pomirilo za nekaj časa.


Obveščanje o prijavi se prepusti policajem. Naj pridejo, preden bosta imela pripravljene izgovore.

Furbo ::

To so pacienti, željni kakršnekoli pozornosti, samo ignore in gasa dalje svoj lajf.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

FrRoSt ::

Against je izjavil:

Sklepam predvsem to da če te nekdo prime še ni začetek pretepa, v kolikor bi stvar začel jaz bi potem takem kratko potegnil jaz in nihče drug. Glede tega sem se probal čim bolj brzdati, čeprav vem da tudi iz njegove strani kaj več kot pa ta prijem ne bi bil.

Določene stvari moraš RAZUMETI! :)

Tudi če gre za sestro, ki je (očitno) prizadeta in se ravno zaradi takih stvari ne misliš ukvarjati s tem, jih na ta način ravno spodbujaš!!

Pridejo IZREDNE RAZMERE in takrat moraš odreagirati taktno, pa četudi si prelomiš obljubo, katero si si za/dal!

Sestri lepo in pozorno POVEŠ, z jasnim in Glasnim glasom, da nisi ti oskrunil groba, da ti je žal, da se je to zgodilo in naj zadevo prijavi USTREZNIM organom! To (jim) lepo in RAZLOČNO poveš, zraven pa še dodaš!!:

Niste samo vi prizadeti, tudi jaz sem prizadet, zato Vas LEPO PROSIM, da se mi čim manjkrat prikazujete pred očmi in me kontaktirate, ker to zelo negativno vpliva tudi name! HVALA za Razumevanje! ... se OBRNEŠ in Greš!

Če ne pomaga, lahko dodaš še: Vsako vašo pritožbo mi prosim vročite v 16. (z besedo: šestnajstih izvodih!!

Preprosto ko pasulj! 8-)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

fikus_ ::

Vsako konkretno nadlegovanje prijavi policija, da se bo beležila zgodovina. "Fajn" je, če se imaš kakšen dokaz v fizični obliki (strgana obleka, znake fizičnega nasilja, . . .) ali priče.
Predvsem se pa poskusi izogibati. Če pa ne bo mogoče, snamaj stelefonom in na glas povej da boš snemal, tako da se na posnetku tudi sliši.

FireSnake ::

Against je izjavil:

Večer,

Imam vprašanje za nekoga, ki se s tem ukvarja ali pa je imel že težave s tem. Na pokopališču, na našem grobu je bilo danes opaženo, da je nekdo pustil pravo razdejanje. To so bile besede sestre. Zaradi njene jeze sem mislil, da so poleg poškodb zamenjali še črke na grobu (grob je popolnoma nov, cca 10k vloženo). Ko pa sem prišel tja je pa dejansko bilo samo par prask in pa nekaj "odvečnega" kamenja, ki ga je nekdo namerno stresel na grob.

Seveda je bilo rečeno, da so bili tam že kriminalisti, da so pobrali odtise, blablabla... Verjetno sem bil tudi jaz prvi med osumljenci, ker pač se z njo ne zastopim, ker misli da se cel svet samo okoli nje vrti. Dobro, ne bom toliko o družinskih zadevah.

Ko sem odšel je hotela navezati stik z mano, kar sem dal jasno vedeti, da se nimam s čim z njo za pogovarjat, ker nismo v dobrih odnosih in ker sem se ravno zaradi njih odselil v drug kraj in pozabil na njih.

Da preidem na point. Njen mož se je vozil za nami, parkiral sem pred trgovino, da se kupijo stvari ki se potrebujejo, parkirali so zraven nas, njen mož je priletel za nami, me seveda oklical parkrat z besedo "pubec", nisem posvečal temu toliko pozornosti, ker sem vedel kaj nameravata doseči. Me je prijel za jakno, vsakič ko sem se ga otresel, me je znova prijel. Žena njegova se je zverinsko znesla (verbalno) nad mojo punco. Ona je bila absolutno zelo šokirana, se je branila, sicer proti takim težko, ko imajo vedno vse prav.

Zanima me kaj storiti v takšnem primeru? Po eni strani ne bi naredil nič, ker imam že dovolj vsega, po drugi strani pa ne bi rad da ostane tako, kot je, ker se mi zdi, da tole ponižanje sredi belega dneva in pa skoraj fizični obračun danes mi je bil pa dovolj. Bi šel na policijo in prijavil te obtožbe danes ali naj enostavno pustim naj imajo veselje? Kaj mi je za storiti v takšnem primeru? Postopki?

Naj še enkrat povem, da so seveda te obtožbe popolnoma izmišljene, nimam razloga, da bi uničeval grob, že ko pomislim, da nekdo sploh lahko to izjavi je sram mene, kako šele njega. V glavnem rad bi prišel zadevi samo do dna, ker je bilo že preveč stvari iz njihovih strani in ponavadi oziroma vedno so dosegli kar so hoteli.

S temi obtožbami danes je bilo pa preveč, jaz sem navajen, punca jih je pa danes prvič videla in dejansko tudi spoznala. V glavnem, šokirana oba...

Hvala za nasvete.

Lp


Eno je, če nekdo sika.
Drugo je, če te začne cukati. V tem primeru se imaš pravico braniti. Če bi mene, bi se čez tri sekunde lahko s to roko čohal po sredi hrbta.
Eno "na gobec", pa je stvar rešena.

Glede na napisano pa nimaš opravka z uravnovešenimi osebami.

Upam, da je to osamljen primer. Ko te drugič kličejo se ne javiš. Sam si rekel, da živiš v drugem kraju.

Po drugi strani (če se ti da in tudi sam si to omenil) daj prijavo na policijo. Na ta način daš vedeti, da neka meja le obstaja.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

shadeX ::

Zanimivo kar berem. Zgleda da večina sploh ne zna drugače pristopit k problemu kot samo z uporabo nasilja. In to samo zato ker vas je nekdo za jakno prijel in malo bolj grdo pogledal.

Uboščki.

Zgleda da se krog ljudi iz katerih se lahko še kaj pametnega naučim na tem forumu vztrajno oža. Škoda samo da moram skozi 99% popolnoma neuporabnih in celo škodljivih informacij preden naletim na kakšno pametno.

Škoda samo da jype, lakotnik in drugi ne tolk postajo, ker tole je postala greznica, dobesedno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

HappyPills ::

To reševanje z nasiljem je ratalo neka stalna praksa po vseh forumih, komentarjih itd. Očitno smo zelo agresivna družba, tudi zelo jezna.

Furbo ::

shadeX je izjavil:

Zanimivo kar berem. Zgleda da večina sploh ne zna drugače pristopit k problemu kot samo z uporabo nasilja. In to samo zato ker vas je nekdo za jakno prijel in malo bolj grdo pogledal.

Uboščki.

Seveda pa cukanje za jakno, teženje in verbalno nasilje.. zate ni problem. Ne, problem je samo, če se nekdo brani.
Zaradi takega razmišljanja razni bulliji prosperirajo.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

St235 ::

HappyPills je izjavil:

To reševanje z nasiljem je ratalo neka stalna praksa po vseh forumih, komentarjih itd. Očitno smo zelo agresivna družba, tudi zelo jezna.


Predvsem, ko je treba opletat s prsti po tipkovnici.

Drugače pa ni lepšega, kot da nekdo na tako banalno pravokacijo kot je prijem za suknjič odgovori z udarci in zlomom roke. Če zraven še poskrbiš za ustrezne priče pa sploh. Pač neuravnovešen brat, ki se ni sposoben kontrolirat, najprej razbije grob potem pa, ko ga s tem soočiš, pobesnelo povzroči hude telesne poškodbe.

Furbo je izjavil:

shadeX je izjavil:

Zanimivo kar berem. Zgleda da večina sploh ne zna drugače pristopit k problemu kot samo z uporabo nasilja. In to samo zato ker vas je nekdo za jakno prijel in malo bolj grdo pogledal.

Uboščki.

Seveda pa cukanje za jakno, teženje in verbalno nasilje.. zate ni problem. Ne, problem je samo, če se nekdo brani.
Zaradi takega razmišljanja razni bulliji prosperirajo.


Problem je, ko si nekdo domišlja, da mu takšna pravokacija daje kakršno koli pravico, da kogarkoli resno poškoduje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

MIHAc27 ::

Uporabnik je izjavil:

Najbolj učinkovito je glasno "dretje" - Pusti me pri miru, Nočem se tepst, Pojdi stran, torej da vsa okolica ve, da se nečeš tepst in da si ogrožen. Če se te dotakne = fight. Policija načeloma oglobi oba vpletena, sploh če je prišlo kakršega koli kontakta.

Pri nas je enkrat prišlo do nasilja, kazen je dobila samo druga stran, tista, ki je prijavljala incident ni dobila kazni, čeprav smo izjavo podali, da se je kasneje znesla še na otrocih. Vidnih dokazov na žalost ali srečo pač ni bilo pa nismo peljali zadeve niti naprej.

myriad ::

Glede groba sem sam imel podobne scene dobrih 10 let nazaj. Nekdo je po grobu polival stopljen vosek in kradel sveče (sploh eno fancy keramično). Spisek osumljencev se je zožil na dva osebka in sem prijavil policiji, da se na grobu dela svinjarija in da naj opravi razgovor s tem dvema osebama, primarno za 'zbiranje informacij'. Se je še nadaljevalo kakšne par mesecev, dokler se ni nabavilo eno drago ampak shitty resolution 2007-era kamero v obliki sveče, da se je snemalo bližino. Kamera itak ni nič posnela, ker se je prej baterija strošila, je pa policist spet šel k tisti stari mamci, kjer se ji je pa potem zareklo da pa 'ni videla nobene kamere v bližini groba', ker pa ni bilo eksplicitno priznanje se ni dalo nič, s kamere pa tudi nema ništa. Potem se je sicer nehalo razen v dolgih presledkih, dokler ni ta stara mama umrla. Potem so se pa popolnoma nepresenetljivo svinjarije nehale.

TL;DR nabav kamero, zdaj so že dosti bolj razvite da se ti morda izplača investicija. Že dosti ti je informacija kdo to dela, četudi policija ne bi mogla ukrepati.

FireSnake ::

shadeX je izjavil:

Zanimivo kar berem. Zgleda da večina sploh ne zna drugače pristopit k problemu kot samo z uporabo nasilja. In to samo zato ker vas je nekdo za jakno prijel in malo bolj grdo pogledal.

Uboščki.

Zgleda da se krog ljudi iz katerih se lahko še kaj pametnega naučim na tem forumu vztrajno oža. Škoda samo da moram skozi 99% popolnoma neuporabnih in celo škodljivih informacij preden naletim na kakšno pametno.

Škoda samo da jype, lakotnik in drugi ne tolk postajo, ker tole je postala greznica, dobesedno.

Jaz sem zelo miren, in marsikaj potrpim (če bi naštel situacije bi me označil za lažnivca, češ, da to ni možno).
Drugo je pa, ko ti nekdo sledi, se spravi nate in na tvojo partnerko.

Če takega plozneš za uho se ti lahko samo zahvali, ker ga vzgajaš (ker je mama zatajila).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

St235 ::

Ja, zahvale v obliki poloznic in odskodnine bodo nedvomno poskrbele za vzgojo kjer je mama zatajila.

louser ::

Se tudi temu da izogniti.
Prvič če ni ničesar za kar bi lahko zahteval odškodnino.
Drugič če takemu človeku v prisotnosti policije poveš, da naslednjič Palicajev ne bo poleg in ni njihova naloga, da varujejo žrtev. Je ne, dokler do nečesa ne pride. Pa tudi takrat raje talajo UPNje.
Velja tudi obratno seveda.

St235 ::

Ql, poleg fizicnega napada, poskodb in prekoracene samoobrambe fases se ovadbo za groznje... jao ste nekateri pametni ko treba mlatit po tipkovnici.

          ::

St235 je izjavil:

Ql, poleg fizicnega napada, poskodb in prekoracene samoobrambe fases se ovadbo za groznje... jao ste nekateri pametni ko treba mlatit po tipkovnici.


V realni situaciji bi se pa podelali ob najmanjši grožnji.

louser ::

Oh, grozili so vam? Kaj so vam pa grozili? Ne, ne to so vas samo žalili. A so vam rekli, da vas bodo fentali? Vprašam, a so vam samo rekli? Oh, gospa, tu pa težko kaj naredimo.
Dejansko vam niso nobene poškodbe storili?
Ah, gospa. En UPN za motenje javnega reda in miru lahko napišemo.
Gospa? A ste vi med tem, ko vam je grozil, da vas bo fental slučajno rekli "Preklet prasec pijan, pusti me na miru" in se odmikali od njega?
Gospa, tudi vi ste njega žalili, izvolite še vi en UPN.

Ogromno takih primerov pravniki ne vidijo, ker praktično redko kdaj do njih sploh pridejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: louser ()

FireSnake ::

          je izjavil:

St235 je izjavil:

Ql, poleg fizicnega napada, poskodb in prekoracene samoobrambe fases se ovadbo za groznje... jao ste nekateri pametni ko treba mlatit po tipkovnici.


V realni situaciji bi se pa podelali ob najmanjši grožnji.


Imam občutek, da tole leti name.
Po 27 letih treniranja korejske borilne veščine: bolj težko ;)

Zato sem tudi omenil (prekomerno) potrpežljivost.
Ko gre zame.
Bližnje bi pa branil. Kdo, normalen, jih ne bi?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

          ::

Govorim na splošno, ker vidim da precej ljudi (iz varnega zavetja) priporoča nasilje kot odgovor na provokacijo.

Drugače sem pa samo enkrat moral uporabiti silo za obrambo partnerke. Pijan bivši sošolec se je do nje neprimerno vedel in jo poizkusil prijemati. Zadoščalo je že osnovno čiščenje, da sem ga precej nežno položil na tla.

Zgodovina sprememb…

FireSnake ::

Zato sem pa rekel plozniti.
Človeka se ne tepe. Sploh ne po trdih delih.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

FireSnake ::

???
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Raptor F16 ::

FireSnake je izjavil:


Po 27 letih treniranja korejske borilne veščine: bolj težko ;)


Stari, na ulici ni pravil... ne vem, kaj si ti domišljaš.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Phantomeye ::

Po izkušnjah je storilec nekdo, ki je iz vasi, kjer se nahaja pokopališče- skoraj verjetno zaradi nevoščljivosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Tečen sosed, kako pravno ukrepati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9821685 (16916) bluefish
»

Povzročitev lažje telesne poškodbe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5410705 (8802) Vitez
»

Brutalni pretep v Cirkusu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9216833 (12925) Looooooka
»

Assange bo izročen Švedski (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
5916637 (12277) MrStein

Več podobnih tem