» »

TV in postavitev soundbara

TV in postavitev soundbara

bauci ::

Na vseh slikah vidim, da je soundbar pod televizorjem. Ali bi bilo kaj narobe z zvokom, če bi postavil/montiral soundbar nad televizor?
Ali ima kdo izkušnje s tem?

neocodexx ::

Načeloma bi to moralo biti še bolje. Idealno bi montiral tudi center zvočnik nad tvjem, da dvigneš stage. Je pa spet odvisno kako visoko imaš tv, koliko je prostora naokoli itd. Montiranje pod tv je ponavadi najbolj enostavna in lena rešitev. Za zvok pa definitivno ni dobro, še posebej če sta TV in soundbar nekoliko nizko.

Zapomni si samo to pravilo, da bi morali biti zvočniki v višini ušes (zato tudi so tower zvočniki takšne višine kot so, ko sediš na kavču ti pride direktno na nivo ušes), pri centru oz. v tvojem primeru soundbar pa je montaža seveda malo bolj zakomplicirana. Jaz imam npr. center pod tvjem, ker je TV prevelik in postavljen razmeroma visoko, strop pa prenizek, v mojem primeru odpade montaža nad tv, tako da ga imam jaz cca 20cm nižje od končne višine towerja, kar še niti ni tako slabo. Če bi ga dal zgoraj bi bil že praktično v stropu. Ampak sem prepričan da zvok ne bi bil nič slabši, mogoče celo boljši, vendar bi ga mogoče moral malo pod kot obrniti. V glavnem, nima smisla ker bi pokvarilo ambient bi pa zvokovno res znalo biti bolje.

tl;dr: če ti bo soundbar v višini ušes ko ga boš montiral pod TV, je to v redu, še toliko bolje če je malo višje, nikakor pa ne nižje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neocodexx ()

TOP ::

Soundbar ni samo center zvočnik,ampak ima več zvočnikov,ki tvori tudi prostorski zvok,ki ga dobiš z odbojem od stene.Tako da nad TV ziher ne bo bolši zvok,kot,če ga postaviš pod TV.Probaj postavit pa boš videl razliko.Če pa maš posebej zvočnike,kot pravi neocodexx pa center zvočnik,lahko nad TV sam ne če je TV višje od tebe,sem probal in je zvok slabši.

bauci ::

Soundbar (Sony 8500 - brez dodatnih zvečnikov) šele kupujem in zato sprašujem. Pod TV ga ne morem dati zato bi ga montiral nad TV. S tem bo cca pol metra nad ušesi in cca pol metra od poševnega stropa mansarde.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bauci ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako povezati tv in soundbar,prosim pomoč

Oddelek: Zvok in slika
275595 (1050) Škorc
»

Kateri Soundbar - je vredno nakupa? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22351227 (17597) naruto2
»

Sistem 5.1 domači kino

Oddelek: Zvok in slika
486517 (5270) edi45
»

Zvok iz TV na hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
253974 (2523) billy

Več podobnih tem