» »

Audio switch z daljincem

Audio switch z daljincem

d0rK ::

Ali je kdo kje zasledil kakšen poceni audio switch z daljincem?

Na kratko, imam ene računalniške zvočnike s tamalim phone konektorjem. Želel bi jih priklopiti na škatlico ki bi sprejela vnos iz TVja (optično), DVD playerja (RCA ali phone)in radia (phone) ter omogočala da z daljincem uporavljam kater stream hočem. Skratka kot nek receiver brez tone dodatkov. Samo kanal hočem izbirati s daljincem.

Pozna kdo kaj takega?

jamiroq ::

Ceneje verjetno ne gre. Za TV nabaviš kak poceni DAC in to je to. Če hočeš imeti digitalne in analogne vhode v eni škatli si cenovno verjetno že v teritoriju predojačevalcev.

d0rK ::

Dejansko dac že imam! Misliš da bo to ok za moje potrebe jamiroq?

Dvd player ima rca, radio ima phone out in bom uporabil konektor na rca, TV ima optical in bom uporabil dac da gre na rca.

Ali lahko izhodni signal iz daca splittam da bo šel en na. Bluetooth sender za slušalke drug pa v ta selector za zvočnike? Ali bo signal razplovovljen po moči in bo volume na pol?

BTW Si Kje videl kakšnega za 4 inpute?

Pa malo me skrbi audio bleed. :S

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: d0rK ()

jamiroq ::

> Ali lahko izhodni signal iz daca splittam da bo šel en na. Bluetooth sender za slušalke drug pa v ta selector za zvočnike? Ali bo signal razplovovljen po moči in bo volume na pol?

Narediš/kupiš Y splitter kabel in slišiš :). Po mojih izkušnjah ni neke razlike v glasnosti (mogoče merljiva, slišal nisem), lahko se ti pa pojavi kakšen neželen šum ali ground loop.

> BTW Si Kje videl kakšnega za 4 inpute?

4x in/2x out. Precej sem prepričan, da je mogoče dobiti ceneje. S tem switchem obesiš BT na en izhod, zvočnike na drugega.

> Pa malo me skrbi audio bleed. :S

Misliš presluhi med kanali? Po mojih izkušnjah z releji ni teh problemov, bolj z IC switchi. Vsi ti poceni analogni switchi so narejeni po istem kopitu (večina, no) in delajo zadovoljivo, za to kar so.

Ahim ::

d0rK je izjavil:

Ali bo signal razplovovljen po moči in bo volume na pol?

Kaksni moci? Saj ne gre za impedancno prilagojeno linijo kakrsna je npr. ojacevalec-zvocnik; izhod (tvoj izvor zvoka) je verjetno sposoben poganjat kdovekoliko takih visokoimpedancnih vhodov paralelno.

d0rK ::

Ta stvar je pa čist bolana jamiroq. Samo ne vem če bi dal 62 evrov več. Gledam malo za cenejšo opcijo pa ne najdem, ampak tudi tega k si ti takoj nisem po kar nekaj guglanja.

jamiroq ::

d0rK je izjavil:

Ta stvar je pa čist bolana jamiroq. Samo ne vem če bi dal 62 evrov več. Gledam malo za cenejšo opcijo pa ne najdem, ampak tudi tega k si ti takoj nisem po kar nekaj guglanja.

Ja, ta je že z eno nogo v chi-fi območju :D. Tale je cenejši, zna biti, da je tudi princip delovanja podoben.

Poglej še na audiophonics.fr, mogoče imajo kaj uporabnega. Imajo pa drag shipping.

d0rK ::

https://www.audiophonics.fr/en/source-s...

Tale je kulski ampak spet podobna cena kt prvi ki si ga našel. Ta drug ki si ga našel je pa ful poceni in malo me je strah uporablati nekaj za 17eur iz kitajske kar gre direktno na 220v, da se ne bi kaj vnelo.

d0rK ::

Ta zadnja škatla sploh ni tisto kar iščem, ane? Jao.

d0rK ::

Sem kar prvi box, ki si ga priporočil jamiroq, vzel. Output bom spilltal in bo šel en na slušalke drug pa na zvočnik. Še najcenejša opcija. Mislim, da je kaj več denarja zapravljat za chi-fi brezveze. Sploh za moj lame setup (pc zvočniki, krneki bt slušalke, tv audio itak iz optike v analog).

Hvala za predlog!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako povezati tv in soundbar,prosim pomoč

Oddelek: Zvok in slika
275595 (1050) Škorc
»

Povezava TV z zvočniki

Oddelek: Zvok in slika
133061 (2303) rogerg
»

notebook: aux out: močan pok ob vklopu/izklopu zvočnikov

Oddelek: Pomoč in nasveti
101335 (1158) Ijus
»

i: pametni telefoni z audiofilskim zvokom

Oddelek: Pomoč in nasveti
446458 (4870) Alen T 1978
»

Priklop navadnih slušalk na optični audio izhod?

Oddelek: Zvok in slika
295004 (4605) Janac

Več podobnih tem