Forum » Pomoč in nasveti » Excel Pomoč
Excel Pomoč
abazuu ::
Potreboval bi pomoč pri Excelu
Imam 2 lista: list1 in list2
v listu 1 imam seznam in zvlookupom iščem vrednosti. problem nastane pri multi matchanju. S pomočjo MATCHa pridobim št vrstice v listu 2, za drugi match prištejem prvemu +1 in dobim vrstico drugega matcha. Sedaj pa bi rad s pomočjo št. vrstic v listu 2 pridobil vrednosti v listu 1, vendar mi ne gre...
Problem je, ker imam v celici (G11) številko vrstice in če poskusim dobiti v list2 vrednost:
=list1!G11 - mi ne vrne vrednost vrstice iz lista1 ter št. vrstice iz lista2 G11, Ampak vrne vrednost G11 iz lista1.
Zakomplicirano sem razložil.. upam, da kdo dojame.
hvala!
Imam 2 lista: list1 in list2
v listu 1 imam seznam in zvlookupom iščem vrednosti. problem nastane pri multi matchanju. S pomočjo MATCHa pridobim št vrstice v listu 2, za drugi match prištejem prvemu +1 in dobim vrstico drugega matcha. Sedaj pa bi rad s pomočjo št. vrstic v listu 2 pridobil vrednosti v listu 1, vendar mi ne gre...
Problem je, ker imam v celici (G11) številko vrstice in če poskusim dobiti v list2 vrednost:
=list1!G11 - mi ne vrne vrednost vrstice iz lista1 ter št. vrstice iz lista2 G11, Ampak vrne vrednost G11 iz lista1.
Zakomplicirano sem razložil.. upam, da kdo dojame.
hvala!
smacker ::
MATCH se da lepo kombinirat z INDEX. Tukaj imaš razlago in primere: https://www.ablebits.com/office-addins-...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel 2010 Iskanje v svrstici in stolpcu?Oddelek: Programska oprema | 782 (722) | HDvideo |
» | Pomoč v exceluOddelek: Programska oprema | 2477 (2092) | bosces |
» | [EXCEL] Pogojno kopiranje na drug listOddelek: Programiranje | 1777 (1699) | StratOS |
» | Za poznavalce excela-a - Ali se da?...Oddelek: Programska oprema | 1531 (1416) | PrimozR |
» | Excel pomoco prosimOddelek: Programiranje | 2733 (2578) | Mercier |