» »

Rusija nadaljuje vzpostavljanje lastnega interneta

1
2
»

proto ::

Phantomeye je izjavil:

Sigurno obstajajo boljši načini regulacije interneta kot pa zapranje prebivalcev geo-balonček. Sicer je jasno, da imata rusija in kitajska druge motive z omejevanjem svojih prebivalcev.


Izvoli, zogica je tvoja. Kar povej, kako bos zagotovil suverenost, varnost in lokalni IT razvoj, pobiranje davkov v trenutni situaciji.

Kolikor jaz vidim, obstajata samo dve opciji, konkretno omejiti dostop do zunanjih IT storitev, pozreti leto ali dve prestopne dobe, da se vzpostavi lokalen trg ali pa postati ameriski vazali.

Ja, ne bi bilo treba. Ce ne bi bili ljudje zabiti in kupovali "zastonj" in "prepoceni". Zdaj bojo potrebne bolj konkretne akcije. Preberi zapise pod to novico, vsakdo, ki se je pritozil ima konkretno navezanost na nekaj ameriskega: FB, google, cloud, youtube, amazon. Daj, prepricaj jih, da preklopijo na EU alternative, sam poskusam ze leta, good luck.

Oberyn je izjavil:

A mi zna kdo razložiti, kako v kontekstu državno omejenih internetov zgledajo gigantska omrežja satelitov, ki so jih začele graditi zasebne firme? Dostop preko teh satelitskih omrežij verjetno ne bo šel preko državnih telekomov, ker se zdi cel smisel ravno v tem, da te zasebne firme izrinejo državne telekome iz posla. Kako je zamišljena izvedba dostopa do interneta preko teh omrežij za posameznika? Ali gre to lahko mimo države in njenih kontroliranih telekomov?
Čeprav po drugi strani, vsa ta omrežja spet gradijo ameriške firme in zna biti, da bodo preko njih ponujale samo svoj korporativni internet ter blokirale vse ostalo. Nič kaj rožnata prihodnost. Domača administracija ti ponudi pogreto bruhanje, tuj tajkun gnilo drisko, izbereš pa lahko svobodno.


Saj to je bistvo vsega tega satelitskega/balonarskega sranja, ki se ga ameriske korporacije gredo. Da bi zaobsle lokano kontrolo drzav.

Za Ruse ti lahko povem, da jih bojo prijazno zaprosili, da se podredijo njihovi zakonodaji ali pa jim bojo sestrelili satelite. Kitajci enako. EU mora pa najprej prvi korak narediti in zaceti zapirati pipce.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: proto ()

jype ::

Vazelin je izjavil:

Nisem velik podpornik Trumpa, sem pa nasprotnik cenzure v Sam Doma in nasplošno ;)
Bi napisal, da si patetičen, ampak vem, kaj beseda pomeni.

xmetallic ::

proto je izjavil:

Verjetno nisi opazil, ampak si v EU.

Kar ne pomeni, da bo EU vedno "neodvisna" ustanova evropskih prebivalcev. Do sedaj smo že večkrat imeli priložnost videti kako neodvisna je v resnici EU in njeni politiki. Spomnimo se nedavnih sprejetih direktiv o cenzuri interneta, ki se skriva v kvazi zaščiti avtorskih pravic. Kljub nasprotovanju večine prebivalcev EU je bila direktiva sprejeta. A nadaljujem o ameriškem lobiranju za CETA sporazum, ali bo zgornji primer dovolj, da spregledaš in vidiš, da so EU politiki krvavi pod kožo in bodo za manjšo finančno spodbudo pritisnili na "pravi" gumb. Tudi tistega, ki bi uvedel cenzuro medijev. Samo še infrastruktura vam manjka, pa vas ameriški satelit imenovan EU lahko striže kot ovce.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Rusiji začel veljati zakon o nadzoru interneta

Oddelek: Novice / NWO
175049 (3906) jype
»

Putin podpisal zakon o suverenosti spleta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
7016743 (14034) Looooooka
»

Rusija se bo poizkusno odklopila od interneta

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
3010232 (6210) Mare2
»

Hekerji lani milijardi ljudi pokradli 172 milijard dolarjev

Oddelek: Novice / Varnost
318398 (6247) AštiriL

Več podobnih tem