Forum » Elektrotehnika in elektronika » Zaribala kuhinjska napa
Zaribala kuhinjska napa
schurda ::
Že nekaj časa je cvilila pri nizkih obratih, sedaj pa je dokončno zaribala.
Model je Gorenje DF 6135 X 6 let stara:
https://www.mimovrste.com/vgradne-kuhin...
Kako jo popraviti oz. se to sploh splača popravljat ali je bolšje kupit kar novo?
Hvala!
Model je Gorenje DF 6135 X 6 let stara:
https://www.mimovrste.com/vgradne-kuhin...
Kako jo popraviti oz. se to sploh splača popravljat ali je bolšje kupit kar novo?
Hvala!
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
starfotr ::
Na gorenje rezervne dele vprašaj za nov ventilator. Če ne gre, potem odneseš ventilator v elektro mehanično delavnico, kjer previjajo motorje, pa ti bodo uredili nove ležaje.
Če še to ni mogoče, potem pogledaš npr. pri system air za nov ekvivalneti ventilator.
Zamenjava nape je brez vezna.
Če še to ni mogoče, potem pogledaš npr. pri system air za nov ekvivalneti ventilator.
mirator ::
Imaš več možnosti, ki pa so bolj od tebe odvisne. Če si praktične sorte, potem se pozanimaj, koliko stane nov ventilator. Če je cena sprejemljiva, ga kupi in zamenjaj. Če je cena na meji, potem najprej poskušaj pri starem ventilatorju očistiti ležaje. Če ne bo šlo preveri ceno nove nape in ceno zamenjave vetilatorja pri serviserju. Če pa si bolj levorok in te denar ne žuli, kupi novo napo oz. ker napa še niti ni tako stara, pokliči serviserja.
Invictus ::
Gorenje zna imeti poceni rezervne dele, pač zamenjaš sam...
Pokliči, a ne ?!?!?!
Pokliči, a ne ?!?!?!
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
tony1 ::
Na gorenje rezervne dele vprašaj za nov ventilator. Če ne gre, potem odneseš ventilator v elektro mehanično delavnico, kjer previjajo motorje, pa ti bodo uredili nove ležaje.
Vem zares ne, se pa bojim, da so današnji motorji v bolj cenenih produktih (kar kitajska napa z Gorenje napisom gotovo je) zanalašč narejeni tako, da se jih ne da popravljati...
Če je bila napa redno čiščena in ni čisto uničena od maščobe se vsekakor splača pregledati stari motor in če ne drugega vprašati, koliko stane nov.
Še za primerjavo: gorenjeva napa izpred 30ih let je delala 15 let, na koncu je le postala nevzdržno glasna. Toliko o tem kam gre njihova kakovost...
bobby ::
Ce se je 6 let nisi dotaknu, snami jo dol, razstavi pa spucaj. V najslabswm primeru bos itak nov motor kupoval al pa celo napo
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
schurda ::
Ja, motor pride okoreg 90€. Napo sem dal dol, bom pogledal, kako je notri.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Dimnik ::
Jaz imam enako, no moja po 13 letih še dela kot treba (moram potrkat tok,tok) edino vodila sem moral spucat, ker se je nabrala maščoba in se je težko izvlekla.
Omenja se kvaliteta izpred let....ob vselitvi v hišo sem vzel komplet belo tehniko od gorenja, po 13 letih še vse naprave delajo, razen na pralnem stroju je bil zamenjan programator in ščetke na motorju....
Upam pa, da ne bodo vsi naenkrat odpovedali...potem bo jeba...
Omenja se kvaliteta izpred let....ob vselitvi v hišo sem vzel komplet belo tehniko od gorenja, po 13 letih še vse naprave delajo, razen na pralnem stroju je bil zamenjan programator in ščetke na motorju....
Upam pa, da ne bodo vsi naenkrat odpovedali...potem bo jeba...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | krtačke za pralni strojOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6899 (1711) | luksorzi |
» | Iskra vrtalnik pregorel kondenzator?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1079 (815) | starfotr |
» | Nakup bele tehnikeOddelek: Loža | 12351 (11310) | IL_DIAVOLO |
» | izvlečna kuhinjska napa vprašanjeOddelek: Loža | 6071 (4944) | nokia6310 |
» | Kuhinjska napaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7682 (5782) | mn |