Forum » Elektrotehnika in elektronika » Iskra vrtalnik pregorel kondenzator?
Iskra vrtalnik pregorel kondenzator?
golf3 ::
Zdravo,
prej sem mešal barvo, kar je zgleda močno obremenilo vrtalnik, nakar v ročaju nekaj eksplodira, zasmrdi in vrtalnik se ustavi. Po pregledu sem ugotovil da je razneslo v ročaju nek okrogel večji element, iz katerega gredo tri žice. Po napisih sklepam da gre za nekakšen kondenzator. Priložil bom sliko za lažjo predstavo. Zanima me pa, kje (če obstaja rezervni del) bi lahko dobil zamenjavo.
Hvala in lep pozdrav
Slike: https://imgur.com/a/EfPDCAh
prej sem mešal barvo, kar je zgleda močno obremenilo vrtalnik, nakar v ročaju nekaj eksplodira, zasmrdi in vrtalnik se ustavi. Po pregledu sem ugotovil da je razneslo v ročaju nek okrogel večji element, iz katerega gredo tri žice. Po napisih sklepam da gre za nekakšen kondenzator. Priložil bom sliko za lažjo predstavo. Zanima me pa, kje (če obstaja rezervni del) bi lahko dobil zamenjavo.
Hvala in lep pozdrav
Slike: https://imgur.com/a/EfPDCAh
A. Smith ::
Lahko sta dva kondenzatorja not, bolj verjetno je pa tole omrežni filter, ki preprečuje motorskim pulzom, da sekajo nazja v omrežje.
Nesi zadevo v trgovino z elektroniko. Če ne bodo imeli enakega, ti bodo dali vsaj nekaj kompatibilnega.
Nesi zadevo v trgovino z elektroniko. Če ne bodo imeli enakega, ti bodo dali vsaj nekaj kompatibilnega.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
starfotr ::
Dovolj je, da daš nov kondenzator.
Predlagam pa obisk elektro mehanične delavnice, kjer previjajo motorje.
Tam ti bodo dali noter nov kondenzator (brez filtra), ter pogledali, če so še dobre krtačke in ležaji. To te stane par eur, če je že na servisu, naj ti celo mašino pogledajo in bo spet za dolgo časa mir.
Predlagam pa obisk elektro mehanične delavnice, kjer previjajo motorje.
Tam ti bodo dali noter nov kondenzator (brez filtra), ter pogledali, če so še dobre krtačke in ležaji. To te stane par eur, če je že na servisu, naj ti celo mašino pogledajo in bo spet za dolgo časa mir.
golf3 ::
Hvala, bom nesel nekam pregledat. Sj drugače bi iz prve nesel nazaj v trgovino, ampak je problem da je ta mašina iz 80h let
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvojni motorni kondenzatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 731 (599) | fpbs |
» | Menjava kondenzatorjev na matični plošči?Oddelek: Strojna oprema | 1830 (1552) | darkolord |
» | Menjava kondenzatorjev - LCD monitorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3968 (3598) | GrimReaper |
» | TV se izklaplja ob vklopuOddelek: Zvok in slika | 701 (660) | seba81 |
» | Kakšen kondenzator je to ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3345 (2388) | cortez |