Forum » Strojna oprema » Disk oddaja cvileč zvok
Disk oddaja cvileč zvok
lolipop2 ::
Hej!
Nov dan, nova težava :))
Opazil sem, da mi iz kište prihaja cvileč (squeeking) zvok. Najprej sem mislil, da je ventilator, pa sem po detaljnem pregledu videl, da je ta zvok od diska.
Tule je kratek video kjer se sliši (wetransfer povezava): https://we.tl/t-orwJUztcni
Disk je Seagate 10TB ST10000VN0008 7200 SA3. Je čisto nov, gor ni še nič podatkov. Preveril sem ga z dvema programoma: Seatools in Crystaldisk in oba sta javila, da je disk OK.
Kakšen nasvet? Je to "normalno" ali je disk fuč?
Seveda, kot vedno, hvala za pomoč.
Nov dan, nova težava :))
Opazil sem, da mi iz kište prihaja cvileč (squeeking) zvok. Najprej sem mislil, da je ventilator, pa sem po detaljnem pregledu videl, da je ta zvok od diska.
Tule je kratek video kjer se sliši (wetransfer povezava): https://we.tl/t-orwJUztcni
Disk je Seagate 10TB ST10000VN0008 7200 SA3. Je čisto nov, gor ni še nič podatkov. Preveril sem ga z dvema programoma: Seatools in Crystaldisk in oba sta javila, da je disk OK.
Kakšen nasvet? Je to "normalno" ali je disk fuč?
Seveda, kot vedno, hvala za pomoč.
T-h-o-r ::
click of death?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
lonewolf_ ::
Moj 3TB seagate exos tudi ima od vsega začetka brenčanje, ki se ponavlja recimo na 5s in je prisotno nonstop, pa sedaj po več letih ni še nobenega problema.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
anketar ::
to je ''feature'' 100%, kokr pr hladilnikih/zmrzovalnikih
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: anketar ()
Daliborg ::
Seagate - vse si povedal s temu. To so crap of diskov.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Vuli ::
ne kompliciraj, nič mu ni.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
nsa_ag3nt ::
Jaz sem s prvo opcijo na treh 2TB barakudah uspešno izklopil nadležno brenčanje.
Na novejših biosih se ide mode še da izklopiti ? Oz je to sploh potrebno da hdat2 zazna hdd ?
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five
Han ::
ne vem, če bi znal prvo opcijo narediti. A misliš, da je boljša varianta za disk?
Načeloma je boljša, ker direktno na disku izklopiš APM in s tem neposredno preprečiš prepogosto parkiranje glav. YT video je dovolj nazoren, da se lahko tega loti skoraj vsak. Glede na to, da novejši BIOS nima več IDE načina za diske (le AHCI in RAID), je možno, da ne boš prišel dlje kot do prvega koraka, ker HDAT2 diska ne bo zaznal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi diski 2019 - število plošč (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 11102 (6989) | GR2 |
» | Namizni ventilatorOddelek: Loža | 1536 (1065) | BivšiUser2 |
» | Zanesljivost diskov tretjič: 4 TB najbolje, Seagate Barracuda katastrofalno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Diski | 29847 (22782) | Miha 333 |
» | Ali HDD umira?Oddelek: Strojna oprema | 3536 (2325) | hojnikb |
» | Koliko časa preživijo diski (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 24151 (17794) | Sami |