Forum » Loža » Božičnica
Božičnica
korenje3 ::
Pametni podjetniki bodo itak dali največ pri regresu, ker je neobdavčen.
Še pametnejši pa minimalca, ker vejo da rabijo ljudi, ki so stalno v primanjkljaju. Tisti ki imajo denar in niso odvisni grejo na bolje, tisti ki se prebijajo iz meseca v mesec bodo pa ostali, ker rabijo vsak evro takoj.
Še pametnejši pa minimalca, ker vejo da rabijo ljudi, ki so stalno v primanjkljaju. Tisti ki imajo denar in niso odvisni grejo na bolje, tisti ki se prebijajo iz meseca v mesec bodo pa ostali, ker rabijo vsak evro takoj.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
feryz ::
To lahko delaš, če rabiš nešolane butlje. Če moraš pa vsakega priučevati par mesecev, je fluktuacija malo predraga zadeva.
Razen če drugim kradeš delovno silo, ampak to je, ponovno, ponavadi drago.
Razen če drugim kradeš delovno silo, ampak to je, ponovno, ponavadi drago.
D3m ::
No info glede božičnice nisem dobil.
Bo pa izplačilo plače spet 3000€ zaradi poslovnega uspeha.
lp.
Bo pa izplačilo plače spet 3000€ zaradi poslovnega uspeha.
lp.
|HP EliteBook|R5 6650U|
PacificBlue ::
Božič je tak družinski praznik, ki ga tudi delavci praznujejo.
There is some wisdom in here..
I’m out.
:3
ttommy ::
mi kljub da je firma dobivala pomoč od države dobimo božičnico kot vsako leto 500eur. edino nagrade brez bolniške ne bo.
Povej malo več o tej nagradi za brez bolniške. Letos sem bil po sedmih letih prvič na bolniški (covid-19), prejšnja leta pa ne duha ne sluha o kakšni takšni nagradi...
Gamer
mi kljub da je firma dobivala pomoč od države dobimo božičnico kot vsako leto 500eur. edino nagrade brez bolniške ne bo.
Povej malo več o tej nagradi za brez bolniške. Letos sem bil po sedmih letih prvič na bolniški (covid-19), prejšnja leta pa ne duha ne sluha o kakšni takšni nagradi...
Odvisno kko imate napisano v kolektivni pogodbi. Pri nas je do sedaj veljalo, da ce si bil v bolniski cez leto nisi bil upravicen do polne bozicnice. So se pa pojavlja neka pravna mnenja da to ni v redu, da bi vsi v podjetju morali dobiti enako, ne glede na bolniski stalez. Nisem tako spremljal te zadeve, tako da niti ne vem kko je trenutno zdaj s tem. Tudi nisem bil nikol v bolniski pa imam 10+ let delovne dobe.
I’m out.
Mato989 ::
V enem izmed podjetij kjer sem delal je bilo tako da so bile 3 višine božičnice... 1 je bila "polna" in so jo dobili le tisti ki so bili na bolniški manj kakor 3 delovne dni v letu, potem je bila druga ki je bila za tiste ki so bili na bolniški med 3 in 10 delovnih dni, in tretja kza tiste ki so bili več kot 10 dni... Blo pa je nekako tako
najvišja božičnica: 650€
3-10 dni bolniške: 470€
več kot 10 dni bolniške: 225€
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Master_Yoda ::
Super in zaradi taksnih pametnih lastnikov ki so so to izmislili se lahko cela firma zapre sedaj, ker folk hodi bolan v sluzbo in celo firmo okuzi.
Dovie'andi se tovya sagain.
FTad ::
PacificBlue je izjavil:
Odvisno kko imate napisano v kolektivni pogodbi. Pri nas je do sedaj veljalo, da ce si bil v bolniski cez leto nisi bil upravicen do polne bozicnice. So se pa pojavlja neka pravna mnenja da to ni v redu, da bi vsi v podjetju morali dobiti enako, ne glede na bolniski stalez. Nisem tako spremljal te zadeve, tako da niti ne vem kko je trenutno zdaj s tem. Tudi nisem bil nikol v bolniski pa imam 10+ let delovne dobe.
No tu se pa vidi fail slovenske business politike. Saj ni cudno, da se je pred leti pojavljala gripa na veliko (letos pa še kitajska kuga), če pa folk hodi bolan v službo, sicer bo manj božičnice. Npr v At, česa takega nisem zasledil. Sodelavci te še grdo gledajo, če prideš prehlajen v službo.
Je pa dodatno tudi to, da ti prvih 6. tednov bolniške plača firma v 100% plače, nato zdravstvo. Zato delavcu ni težko vzeti 2-3 dni bolniške, in se do konca pozdraviti, kot pa v Sloveniji, kjer seveda, da ja ne bi dobil le 80% plače, prihaja folk bolan.
V glavnem bolano!
facepalm ::
PacificBlue je izjavil:
No tu se pa vidi fail slovenske business politike. Saj ni cudno, da se je pred leti pojavljala gripa na veliko (letos pa še kitajska kuga), če pa folk hodi bolan v službo, sicer bo manj božičnice. Npr v At, česa takega nisem zasledil. Sodelavci te še grdo gledajo, če prideš prehlajen v službo.
Je pa dodatno tudi to, da ti prvih 6. tednov bolniške plača firma v 100% plače, nato zdravstvo. Zato delavcu ni težko vzeti 2-3 dni bolniške, in se do konca pozdraviti, kot pa v Sloveniji, kjer seveda, da ja ne bi dobil le 80% plače, prihaja folk bolan.
V glavnem bolano!
Pa ne pozabiti nagrade "za prisotnost":)
Ponekod, ce vzames bolnisko, si tisti mesec brez nagrade. V eni firmi so celo imeli, da moras biti "vzoren" (brez peesdarij v sluzbi in brez bolniske) 3 mesece, da ti pripada nagrada. Tako da v enem dnevu bolniske je delavec 3 mesece brez nagrade.
In potem imas se take sodelavce, ki gledajo postrani tistega, ki izkoristi bolnisko, ker morejo pokriti se njegovo delo.
Skratka, ce zelis biti bolan, moras najprej imeti denar:)
Res je. V Avstriji si upravicen do 100% nadomestila, če si v bolniški zarad korone.
Pri nas 80%. Poleg tega ne dobis v celoti izplacanih prevoznih stroskov in malice. Nekaterim ta denar veliko pomeni, ker tudi ne malicajo v sluzbi .
Tako, da ukrepi vlade so super in dela odlično /s
Tudi neumna zadeva je, da ce sodelavec ki dela skupaj s tabo ima doma zeno s potrjeno korono, ni upravicen do covid testa, ampak more it v samoizolacijo. Ti pa lahk samo ugibas ali si se okuzil od njega ali ne. No lahk gres samoplacnisko na test, pa smo spet pri denarju.
Super vse skupaj res.
I’m out.
Mato989 ::
Master_Yoda je izjavil:
Super in zaradi taksnih pametnih lastnikov ki so so to izmislili se lahko cela firma zapre sedaj, ker folk hodi bolan v sluzbo in celo firmo okuzi.
Jap, saj ne vem sicer če se to še sploh prakticira, ni blo nekaj rečeno da je to protizakonito, al nekaj takega, pol so ble neke variante in razglabljanja zakona itd... kako pa je danes pa ne vem.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
shinko ::
Npr v At, česa takega nisem zasledil. Sodelavci te še grdo gledajo, če prideš prehlajen v službo.
Znanec ki dela v AU, mi je ravno za vikend povedal povsem nasprotno. Sicer je zaposlen preko LifeClas firme (posredniška firma za zaposlovanje) in hodijo bolni v službo, ker se bojijo da jo bojo izgubili.
PrimoZ_ ::
FTad ::
Npr v At, česa takega nisem zasledil. Sodelavci te še grdo gledajo, če prideš prehlajen v službo.
Znanec ki dela v AU, mi je ravno za vikend povedal povsem nasprotno. Sicer je zaposlen preko LifeClas firme (posredniška firma za zaposlovanje) in hodijo bolni v službo, ker se bojijo da jo bojo izgubili.
Ja očitno dela v neki levi firmi. Jaz delam v AT, IT firma z cca 110 zaposlenimi in je tako, kot sem zapisal.
Magic1 ::
Ja očitno dela v neki levi firmi. Jaz delam v AT, IT firma z cca 110 zaposlenimi in je tako, kot sem zapisal.
Sej je povedal, da folk dela preko agencije. Se ve kdaj se uporablja posrednike.
Magic
sbawe64 ::
AU ali AT ?
Pri Leihfirmah je vedno neko sranje.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
feryz ::
Ej, fantički, a ste že kaj pokasirali letos za božička?
Počasi se moram odločiti, koliko potalati, pa nimam nobene ideje.
Jaz osebno jo itak ne bom dobil zahvaljujoč janezu. Šmrk.
Počasi se moram odločiti, koliko potalati, pa nimam nobene ideje.
Jaz osebno jo itak ne bom dobil zahvaljujoč janezu. Šmrk.
Točno nevem, ker je vsako leto različno.
Glede na to, da nam je odpadel(spet) zaključek, bo morda več kot ponavadi.
Neka polovica letnega regresa i guess.
Glede na to, da nam je odpadel(spet) zaključek, bo morda več kot ponavadi.
Neka polovica letnega regresa i guess.
endelin ::
PacificBlue je izjavil:
Res je. V Avstriji si upravicen do 100% nadomestila, če si v bolniški zarad korone.
Pri nas 80%. Poleg tega ne dobis v celoti izplacanih prevoznih stroskov in malice. Nekaterim ta denar veliko pomeni, ker tudi ne malicajo v sluzbi .
Tudi neumna zadeva je, da ce sodelavec ki dela skupaj s tabo ima doma zeno s potrjeno korono, ni upravicen do covid testa, ampak more it v samoizolacijo. Ti pa lahk samo ugibas ali si se okuzil od njega ali ne. No lahk gres samoplacnisko na test, pa smo spet pri denarju.
Super vse skupaj res.
A mi poveš zakaj bi morala država kriti malico in potne stroške če si doma? A niso potni stroški kao namenjeni prevozu? Če ti delodajalec pol plače daje v prevozu pa se je treba malo zamisliti kaj si naredil narobe v lajfu? Nekateri mate malo pomešane pojme. Predvidevam da vam med dopustom delodajalec tut plača potne on malco haha?
Ponavadi so takšni delodajalci, ki se gredo davčno optimizacijo na plečih delavcev govedo, kar se slej ali prej vedno izkaže.
Saj že jaz sem jih poznal. Ena malo nad minimalcem plača. Potem še slab minimalc kot potni plus malca. Ko greš na bolniško pa revščina, da penzije ne omenjamo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
MadMen ::
PacificBlue je izjavil:
Super vse skupaj res.
A mi poveš zakaj bi morala država kriti malico in potne stroške če si doma? A niso potni stroški kao namenjeni prevozu? Če ti delodajalec pol plače daje v prevozu pa se je treba malo zamisliti kaj si naredil narobe v lajfu? Nekateri mate malo pomešane pojme. Predvidevam da vam med dopustom delodajalec tut plača potne on malco haha?
Ponavadi so takšni delodajalci, ki se gredo davčno optimizacijo na plečih delavcev govedo, kar se slej ali prej vedno izkaže.
Saj že jaz sem jih poznal. Ena malo nad minimalcem plača. Potem še slab minimalc kot potni plus malca. Ko greš na bolniško pa revščina, da penzije ne omenjamo
Seveda poznam tudi jaz primere, kjer je tako. In je tudi država kriva, ker se to dopušča. Načeloma pa sem slišal kasneje, da so dobili tisti, ki so bili v bolniški zarad korone bolje plačano bolniško(od države)kot pa ponavadi. Ne vem točno za kakšne davčne optimizacije gre, ali imajo tud nekatera podjetja svoje računice.
Pač v praksi tud bolani ljudje hodijo v službo oz so hodili, da se jim ne pozna tako ali drugače pri plači.
PurpleRain ::
Ganon ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dodatek k plači za januar (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9138 (4219) | BorutO |
» | Krka - proizvodnja, izkušnje iz prve roke? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 33327 (21594) | simone |
» | večji bruto ali nižji bruto + nagradaOddelek: Loža | 4485 (3707) | Smurf |
⊘ | Sava Kranj ponuja za delavce 800 evrov bruto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23475 (20202) | BigWhale |
» | Pomoč pri obrazložitvi plačilnih list (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11527 (9712) | Lonsarg |