Forum » Pomoč in nasveti » Kriptane datoteke
Kriptane datoteke
tiltech ::
Par dni nazaj sem delal na internetu in iskal neke zadeve, točno ne vem, kje sem bil. Ker uporabljam povečavo, se je moja povečava zaprla in se je prikazal napis na ekranu in ključavnica. Kakšen dan nazaj sem opazil, da miškin kazalec dela sledi za seboj, kar pomeni da je virus ali sesutje windowsov. Ko sem si uredil povečavo nazaj, sem prebral in videl zakaj se gre. Prenesel sem datoteko skript, ki se je preselil v moj sistem in mi deskriptal vse datoteke.
V opisu piše, da moram poslati plačati v bitcoinih in jim prvo poslati neko kodo na njihov email, ki je spoddaj. Če je mogoče kdo to dobil in je rešil ali naj formatiram računalnik? Sedaj delam na drugem računalniku, ker tam nič ne morem. Če je preveč zakomplicirano, potem ga bom formatiral. Hvala bogu nimam gor nič kaj tako pomembnega, par zapiskov in nič drugega. Vedno vse hranim na ključ ali extra disk.
To je njihov email in ime fila, ki se ej prenesel.
id-AA170D58.[admin@sectex.net]
V opisu piše, da moram poslati plačati v bitcoinih in jim prvo poslati neko kodo na njihov email, ki je spoddaj. Če je mogoče kdo to dobil in je rešil ali naj formatiram računalnik? Sedaj delam na drugem računalniku, ker tam nič ne morem. Če je preveč zakomplicirano, potem ga bom formatiral. Hvala bogu nimam gor nič kaj tako pomembnega, par zapiskov in nič drugega. Vedno vse hranim na ključ ali extra disk.
To je njihov email in ime fila, ki se ej prenesel.
id-AA170D58.[admin@sectex.net]
c3p0 ::
Nisi imel nič pomembnega, super. Formatiraj in naj bo to šola za naprej. Ne zaganjaj skript iz interneta. Kriminalcem nič ne nakazuj.
Netrunner ::
Tipičen kriptolocker. Poguglaj malo če so za tvojo verzijo že naredili dekripcijski program. Če nimaš nič pomembnega pa je najbolje postaviti vse na novo in paziti v bodoče.
Kaj si si pobiral kakšne datoteke dol iz neta da si ga dobil ?
Kaj si si pobiral kakšne datoteke dol iz neta da si ga dobil ?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
TheBlueOne ::
Pri modernih variacijah je prakticno nemogoce odklepati.
Drugace ti zadeva zna narediti enkripcijo na vse do cesa ima racunalnik dostop, tako da si imel kar sreco.
Drugace ti zadeva zna narediti enkripcijo na vse do cesa ima racunalnik dostop, tako da si imel kar sreco.
prowb ::
Tule pogledaš, če slučajno obstaja odklep za tvoj virus:
https://www.nomoreransom.org/
Drugače, pa kot so že drugi napisali - če nimaš nič strašno pomembnega, formatiraj in mir ;)
https://www.nomoreransom.org/
Drugače, pa kot so že drugi napisali - če nimaš nič strašno pomembnega, formatiraj in mir ;)
tiltech ::
Hvala za nasvete. To se lahko vsakemu zgodi, saj nisem nič kaj posebnega odpiral. Lahko da je bil kje na youtubu ali v kakšnih tujih straneh. Imam par zapiskov, ki bi bilo dobro, če bi jih lahko nekako odpru. Računalnik sem imel za namen brskanja, drugega pa imam za banko in podobne zadeve. Marsikaj sem že doživel in zato vse shranjujem izven računalnika. Bral sem da naj bi se dalo odpraviti težavo z programom malwarebyte, ki podpira te spyware. Bom poizkusil namestiti in če bo resnično delovalo.
Bom še to povezavo pogledal, če je kakšna zadeva za odklep.
Bom še to povezavo pogledal, če je kakšna zadeva za odklep.
mat xxl ::
Ja včeraj so mene preizkušali, sem neko navi iskal ja in mi da na enkrat na spletni strani, ponarejeno sliko, kao Win error in ja klikni in prenesi in zaženi Microsoftovo orodje, da popravi to napako ............
No jasno sem samo zaprl pa CC cleaner, pa jasno ni nič, imam tudi dober Antivirus, vendar PAMET PAMET IN PAMET ! Pa morda, da izklopite vse makre v officu, da ne dovoli odpiranja dokumentov z makri in ja blokada skriptov ......
No jasno sem samo zaprl pa CC cleaner, pa jasno ni nič, imam tudi dober Antivirus, vendar PAMET PAMET IN PAMET ! Pa morda, da izklopite vse makre v officu, da ne dovoli odpiranja dokumentov z makri in ja blokada skriptov ......
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kripto virus kako reševati če sploh, umrem sicer ne če ne restavriram (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 67501 (44357) | SeMiNeSanja |
» | Ali je windows XP varen pred virusi, če ga uporabljam zgolj za email?Oddelek: Operacijski sistemi | 3335 (2839) | Matej1088 |
» | explorer.exe se ne odziva. (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14196 (13534) | SomeoneLOVEU |
» | problem z zunanjim diskom WD 2TOddelek: Pomoč in nasveti | 3803 (3490) | Marilyn |
» | jst nevem vec kaj da naredim!!???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1069 (758) | Looooooka |