Forum » Šport » Trening borilnih veščin - Oprema
Trening borilnih veščin - Oprema
Domobrancek ::
Lep pozdrav vsem,
Torej pred nekaj meseci sem se spravil na trening borilnih veščin. Treningi so ok. Treningi naprednejših skupin zgledajo še bolje tako, da gre lahko samo še na gor . Tudi folk, ki trenira tam je okj. Trener je tud super, blizu doma mi je. All good zaenkrat okrog tega. Mam namen trenirati vsaj eno leto pa bom potem videl pri čem sem in kako naprej.
Zdej sem prišel do tega, da bo treba nabavit (vsaj osnovno) opremo za treninge. Za to smo dobili tudi navodila, kako opremo naročiti preko kluba. Priporočljivo je, da se vsaj Kimono naroči preko kluba, zaradi oznak, ki so na kimonu, barve, itd. Vse lepo in prav, razen cene, katera se mi zdi previsoka. Pred tem sem že gledal po netu koliko pridejo te stvari in sem na podlagi tega pričakoval, da bo kimono nekje 50-80€, kar se mi zdi še nekak okj. Cena za nakup kimona preko tega kluba pa je 120€, kar se mi zdi precej velik. Verjamm, da to potem zdrži dovgo, ampak vseeno to ni malo denarja.
A je to dejansko realna cena za kimono pa se sam men zdi velik al je dejansko drago vse skup
Hvala. Lp
Torej pred nekaj meseci sem se spravil na trening borilnih veščin. Treningi so ok. Treningi naprednejših skupin zgledajo še bolje tako, da gre lahko samo še na gor . Tudi folk, ki trenira tam je okj. Trener je tud super, blizu doma mi je. All good zaenkrat okrog tega. Mam namen trenirati vsaj eno leto pa bom potem videl pri čem sem in kako naprej.
Zdej sem prišel do tega, da bo treba nabavit (vsaj osnovno) opremo za treninge. Za to smo dobili tudi navodila, kako opremo naročiti preko kluba. Priporočljivo je, da se vsaj Kimono naroči preko kluba, zaradi oznak, ki so na kimonu, barve, itd. Vse lepo in prav, razen cene, katera se mi zdi previsoka. Pred tem sem že gledal po netu koliko pridejo te stvari in sem na podlagi tega pričakoval, da bo kimono nekje 50-80€, kar se mi zdi še nekak okj. Cena za nakup kimona preko tega kluba pa je 120€, kar se mi zdi precej velik. Verjamm, da to potem zdrži dovgo, ampak vseeno to ni malo denarja.
A je to dejansko realna cena za kimono pa se sam men zdi velik al je dejansko drago vse skup
Hvala. Lp
Bwaze6 ::
Kimono za 50 EUR je bolj za maškare. Tako da je to kar realna cena, sploh če je majhen klub in ga tiskanje ali vezenje logota potem malce več stane.
FTad ::
Ja glej, ce ti je tezko dat 120€ oz kolikor pac stane skupaj oprema, potem nisi tako resno zagret za treniranje imo.
tomazic89 ::
Ce bos po enem letu morda nehal trenirati, kupi najcenejso kimono v trgovini... Za prvo leto ti noben nasitek ne koristi. Tisto pridem potem v postev, ko imas visji pas in se udelezujes kampov, tekmovanj in ostalih prireditev (da se ve kam pases, pa se to ni nujno potrebno). Ce pa bi res rad nasitke, pa se kupi samo nasitke od kluba in ti jih lokalna sivilja za 5eur nastepa na katerokoli kimono. Tista kimona za 120 eur nima nasitkov, ampak so napisi dejansko vsiti v kimono. Kimona pa je visjega cenovnega razreda (beri Blitz/Sud in ima 2 kili).
Jaz sem celo prvo leto treniral v trenirki in majici. Po enem letu sem videl, da je to to in zacel kupovati opremo.
Jaz sem celo prvo leto treniral v trenirki in majici. Po enem letu sem videl, da je to to in zacel kupovati opremo.
Karen ::
Če je tekmovalni nivo potem je 120 čisto ok cena (domnevam da je judo stil - debel zgornji del). Pri gostejšem tkanju bistveno dlje zdrži (beri jaz sem imel prvo tekmovalno Kwon-ovo enih 15 let). Če se imaš namen še leto do dve valjat je bolj da vzameš boljšo, kot prvo zdrži, kot drugo je pri borbi bolj težko nasprotniku te zagrabit... jest mam še eno firme Stapro, pa eno Mosquito (ta je res bitch za nasprotnika - tolk trda da je že zgrabit me težko) - nisi pa povedal kaj je zaena zadeva, to so judo/ju-jitsu zadeve. Skratka kot so ti rekli: če je bolj zabava potem je tudi trenirka ok, edin dobr je da imaš zgoraj kimono za kakšne mete.
Moj nasvet: klub se ne bo omastil, to so društva, če je 120 EUR je ziher dobra za ta denar. Če misliš šparat mogoče poglej še na bolho, se da ziher dobit za 50 rabljeno tekmovalno, al pa kdo iz kluba mogoče prodaja kakšno svojo staro za bagatelo.
Moj nasvet: klub se ne bo omastil, to so društva, če je 120 EUR je ziher dobra za ta denar. Če misliš šparat mogoče poglej še na bolho, se da ziher dobit za 50 rabljeno tekmovalno, al pa kdo iz kluba mogoče prodaja kakšno svojo staro za bagatelo.
Domobrancek ::
No ja sej sem se odločil, da jo bom vzel. Bom pač probal prodati za nekaj denarja, če me slučajno mini. Zaenkrat mi je super, kot sem že napisal. Je pa to res kimono, ki je podoben tistemu za judo, ker imamo tudi nekaj metov in ostaleg. Gre za treninge kemp-a.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trening borilnih veščinOddelek: Šport | 1934 (1487) | dolenc |
» | Katero borilno veščino izbrati (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23033 (19255) | solatko |
» | Borilna veščinaOddelek: Loža | 4455 (3695) | Gregor P |
» | borilne veščine, trening duha in telesa :)Oddelek: Loža | 4296 (3521) | Tac20 |