Forum » Pomoč in nasveti » Formatiranje diska
Formatiranje diska
lolipop2 ::
Rabim nekaj pomoči
Na kišti imam WIN10, disk C.
Dodatno sem dodal Disk D, ki pa je bil prej "sistemski" disk na drugu kišti. Se pravi, je imel gor WinXP in vso ostalo navlako. Sedaj bi rad ta disk formatiral, a mi ne dovoli, ker nimam pravic. Probal sem tudi z ukazi v cmd (kot admin), se pravi: format D: in potem prišel do unmount y/n in dal unmount in mi spet ni dovolilo. Seveda, ker nisem admin tega diska, oz. sem bil prej, na starem računalniku, ki je pokopan. Kako sforamtirati ta D disk, da bo prazen, kot navaden disk.
Aja, pa če je kakšna simpl varianta, ker programiranje oz. kaj več od tega cmd erase D: ne znam :)
Hvala
Na kišti imam WIN10, disk C.
Dodatno sem dodal Disk D, ki pa je bil prej "sistemski" disk na drugu kišti. Se pravi, je imel gor WinXP in vso ostalo navlako. Sedaj bi rad ta disk formatiral, a mi ne dovoli, ker nimam pravic. Probal sem tudi z ukazi v cmd (kot admin), se pravi: format D: in potem prišel do unmount y/n in dal unmount in mi spet ni dovolilo. Seveda, ker nisem admin tega diska, oz. sem bil prej, na starem računalniku, ki je pokopan. Kako sforamtirati ta D disk, da bo prazen, kot navaden disk.
Aja, pa če je kakšna simpl varianta, ker programiranje oz. kaj več od tega cmd erase D: ne znam :)
Hvala
lolipop2 ::
za disk manager sem nekje našel navodila, da najprej pobrišem črko pogona.. itd itd... pa potem na novo nastavim. Ampak mi ne dovoli. Če si to mislil
K0l1br1 ::
Pusti črke pogona. Klikni na pravi disk, v njem izberi particijo in jo pobriši. In potem dalje.
Morda poskusi zagnati disk manager kot administrator.
Uporabiš lahko tudi npr. gparted, partition manager itd. Drugače pa live distribucijo linuxa in ga tam v gparted urediš - če so taki problemi z dovoljenji.
Morda poskusi zagnati disk manager kot administrator.
Uporabiš lahko tudi npr. gparted, partition manager itd. Drugače pa live distribucijo linuxa in ga tam v gparted urediš - če so taki problemi z dovoljenji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: K0l1br1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prostor na trdem diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 3371 (3097) | boogie_xlr |
» | SSD disk namesto 128gb kaže samo 64gbOddelek: Pomoč in nasveti | 1725 (1370) | hojnikb |
» | Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4854 (3836) | Dejk0 |
» | Kako že obstoječo particijo razdeliti na 2 brez izgube podatkovOddelek: Operacijski sistemi | 6830 (6499) | Icematxyz |
» | Disk je prazen, javlja pa da je zasedenih 11Gb!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2058 (1853) | zee |