Forum » Šola » Present Simple perfect in Present Continuous perfect
Present Simple perfect in Present Continuous perfect
Bikica195 ::
Pozdravljeni,
mi zna kdo na zanimiv (lahek) način razložiti razliko med tema dvema časoma - kdaj se uporabi prvega in kdaj drugega ter zraven razlage kdaj se uporabi tudi kakšen primer.
Hvala
mi zna kdo na zanimiv (lahek) način razložiti razliko med tema dvema časoma - kdaj se uporabi prvega in kdaj drugega ter zraven razlage kdaj se uporabi tudi kakšen primer.
Hvala
I walk. I look. I see. I stop. I photograph.
Sem si že ogledovala teli dve strani vendar mi razlage ravno ne odgovarjajo.
hopsy ::
My advice...špilaj sproti MMORPG igrice spremljaj pisanje pa boš kmalu začela razumevat pa US TV serije brez podnapisov ;)
Prvega uporabiš ko pričakuješ, da se bo nek dogodek ponavljal v krajšem časovnem razponu urah/dnevih
Ta drugega pa enako samo da v daljšem; v letih, desetletjih,...
Tko nekak, popravte me če je kako drugače...
Prvega uporabiš ko pričakuješ, da se bo nek dogodek ponavljal v krajšem časovnem razponu urah/dnevih
Ta drugega pa enako samo da v daljšem; v letih, desetletjih,...
Tko nekak, popravte me če je kako drugače...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hopsy ()
kuall ::
Spet: to se moraš s primeri učiti, ne s pravili, ker ti bomo dail pravilo in ti še vedno ne bo nič jasno, drugače ne bi spraševala tukaj. Primere pa ti najde google. Če bi se kaj naučila od mojih nasvetov bi bilo tudi dobro.
starboi ::
Present perfect simple naj bi bil za prekinjena dejanja, continuous pa za neprekinjena. Npr. kako si lahko razložiš, da je tale primer v continuous (torej neprekinjen): The kitchen is a complete mess! What HAVE THE CHILDREN BEEN DOING (the children/do)?
Ali pa npr. primer: Where have you been? HAVE YOU BEEN PLAYING (you/play) tennis? (tu ne vem kako je lahko continuous, če pomislim da se ga uporabi kadar gre za neprekinjena dejanja), če pa pogledaš, da ga je igral (ing) in ne poigral (dovršni glagol).
Ali pa npr. primer: Where have you been? HAVE YOU BEEN PLAYING (you/play) tennis? (tu ne vem kako je lahko continuous, če pomislim da se ga uporabi kadar gre za neprekinjena dejanja), če pa pogledaš, da ga je igral (ing) in ne poigral (dovršni glagol).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bikica195 ()
theNOchemist ::
Present Perfect Simple je kot dovršnik v slovenščini, le da se povezuje z Past Simplom in Past Perfectom. Present Perfect Continuous pa je nedovršnik, ki se prav tako veže z Past Simplom(correct me if im wrong)
npr.
I have been really tired today, I didnt get to go to sleep on time.
I have been eating, but yet gaining lots of weight. (nekako vsakdanja navada, ki ima sedaj posledice)
Upam da kaj pomaga. Obiskujem pa 3. letnik gimnazije zato se verjetno kje motim hah. Lp.
npr.
I have been really tired today, I didnt get to go to sleep on time.
I have been eating, but yet gaining lots of weight. (nekako vsakdanja navada, ki ima sedaj posledice)
Upam da kaj pomaga. Obiskujem pa 3. letnik gimnazije zato se verjetno kje motim hah. Lp.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | angleščina (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14550 (2148) | Grizzly |
» | Angleščina, kako je pravilno?Oddelek: Šola | 1132 (948) | Sisko101 |
» | minuto za angleščino prosimOddelek: Loža | 2938 (2190) | Avenger |
» | Perfect Disk --> A very good defragmenterOddelek: Programska oprema | 1450 (1187) | RejZoR |
» | BSODOddelek: Operacijski sistemi | 1044 (937) | andrej |