Forum » Loža » Menjalno stikalo, vezava
Menjalno stikalo, vezava
M-XXXX ::
Elektrika mi sicer ni tuja, nisem pa še nikoli montiral menjalnega stikala. Sosed me je prosil, da menjam pokvarjeno menjalno stikalo (kar sem tudi naredil). Kupil je novega TEM-ovega, zamenjal sem pa takega kot je v na sliki spodaj (star kot zemlja).
To sem naredil kakšen teden nazaj, stikalo vklopim, izklopim, dela. Vklopim izklopim še drugega tudi dela.
Par dni nazaj pa mi je rekel, da stikalo enkrat dela, enkrat ne. Hitro sem pogruntal, da deluje zgolj če je drugo stikalo (isto tako starejše kot na sliki zgoraj) v določeni poziciji.
Glede na to, da je stalni dovod samo eden (sem tega priklopil na fazo), ostale dve žici sem probal zamenjat (druge opcije niti ni), ampak ni bilo nič boljše.
Ima kdo kakšno idejo kje je težava? Bi pomagala menjava tudi drugega stikala? Ali sem enostavno nekaj narobe povezal?
To sem naredil kakšen teden nazaj, stikalo vklopim, izklopim, dela. Vklopim izklopim še drugega tudi dela.
Par dni nazaj pa mi je rekel, da stikalo enkrat dela, enkrat ne. Hitro sem pogruntal, da deluje zgolj če je drugo stikalo (isto tako starejše kot na sliki zgoraj) v določeni poziciji.
Glede na to, da je stalni dovod samo eden (sem tega priklopil na fazo), ostale dve žici sem probal zamenjat (druge opcije niti ni), ampak ni bilo nič boljše.
Ima kdo kakšno idejo kje je težava? Bi pomagala menjava tudi drugega stikala? Ali sem enostavno nekaj narobe povezal?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezava luči in senzorja (luč dela na senzor, luč dela vedno)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 20607 (1447) | DavidosSlo |
» | Elektricna poraba naprav , elektricna stikala in podobna vprasanjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4040 (2130) | radoha62 |
» | Blokada faze v eno smerOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5472 (4103) | int47 |
» | kako zvezati stikalo za lučOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 27409 (17831) | nikdrew20 |
» | elektro noob - pomoc pri enostavni vezaviOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2055 (1853) | mat3jc3k |