» »

Alternativa za Logitech UltraX Premium

Alternativa za Logitech UltraX Premium

Netrunner ::

 Trenutno imam to tipkovnica, katera mi popolnoma ustreza (postavitev, nagib, višina in odzivnost tipk,...)

Trenutno imam to tipkovnica, katera mi popolnoma ustreza (postavitev, nagib, višina in odzivnost tipk,...)



Sedaj neuspešno iščem alternativo in očitno ta tipkovnica nima naslednice ali pa je jaz ne dobim? ... kakorkoli, pozna kdo dobro alternativo ? (ne sprašujem po bilokakšni dobri tipkovnici ampak po čimolj enaki tej ki jo imam). Žal je ta model šel iz prodaje.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

DrSergioDJ ::

Jaz neke prave alternative nisem našel, trenutno pa uporabljam Cherry Strait (3.0?).
...

Netrunner ::

Sem bil zadnjič v media market-u, big bang-u in še kje, pa vsi razstavljeni modeli mi niso ustrezali. Cherry Strait ne poznam, vendar po slikah sodeč je ena tistih kjer so tipke odmaknjene ena od druge. kar ni ravno prijetno za tipkanje. Eh ja... kaj ga serje ta Logitech, zakaj da iz prodaje eno najboljših tipkovnic.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

krho ::

Prihaja Cherry stream 3.0 Sam pri nas je bila na voljo kot slovenska samo verzija 1.. 2.0 pa je bila angleška z nalepkami. Prav gotovo bo najbrž isto stanje z 3.0
Edit.. očitno je na voljo.. angleška s slo gravuro.. kar pomeni, da imaš na določenih tipkah dvojne znake...
https://www.mimovrste.com/zicne-tipkovn...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

scipascapa ::

moja ULTRA x ima 14 let :)

darkolord ::

Uff, tele UltraX sem tudi sam včasih čislal in sem si jih nabiral na zalogo.

Zadnjih 10 let sem na ThinkPad USB tipkovnicah (tadobra tipkovnica iz thinkpado laptopov v USB ohišju) in se mi UltraX proti tem danes zdi kot majhen smrdljiv kupček.

Očitno imajo UltraX neko zasvojljivo lastnost, ampak v resnici niso več tako dobre. Priporočam "reset" in da začneš novo dobro tipkovnico, na katero se boš zagotovo precej hitro navadil.

Netrunner ::

@krho => Tole Cherry Stream 3.0 si moram ogledati v živo oz. testirati. Mogoče bo alternativa :)
@scipascapa => Moja ima cca. 10 vendar potrebujem še eno. Glede na to da se jih ne dobi več upam da bo trajala čimveč časa.
@darkolord => majhen smrdljivi kupček ? :) s kakšno lastnostjo oz. primerjavo si prišel do tega izraza ? Mi daš povezavo do točnega modela katerega imaš, saj kar sem gledal po netu se mi ne zdi nič posebnega. Iščem pa "full size" keyboard in ne minificirane izpeljanke brez numeričnega dela na desni.
Kar se tiče "v resnici niso več tako dobre" pa spet nevem na kaj ciljaš. Kakšno dobro lastnost pa tipkovnica lahko izgubi ?? Meni je vrhunska in ne bi nič spremenil na njej, tako da nobena nova ne more imet neke take hude lastnosti da bi mi dala nek wow efekt.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

No, govorim seveda zase. Meni se je UltraX tudi zdela perfektna, ko sem jo imel. Sedaj mi je moteče, ko moram kaj natipkati na njo (jih še uporabljam za PCje v namestitvi/popravilu), ker je trenutna pač precej boljša.

Netrunner ::

Ja vsak ima svoje preverence, me pa vseeno zanima kakšne kvalitete ima zovja trenutna, da ti je UltraX moteča ... četudi ti je bila včasih vrhunska :)

Kakorkoli, trenutno mi je še najbolj mikavna Logitech k740 Illuminated, venadar jo moram testirati v živo. Pri prejšnem postu sem napisal da nočem mini verzij in mora imeti numerični del na desni, kar mi je dalo misliti zakaj :) saj le tega redko uporabljam in posledično skok roke do miške je daljši.

Precej programerjev zagovarja mehanske tipkovnice, katerih pa se izogibam saj vse ki sem videl so bile preglasne.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

darkolord ::

Netrunner je izjavil:

Ja vsak ima svoje preverence, me pa vseeno zanima kakšne kvalitete ima zovja trenutna, da ti je UltraX moteča ... četudi ti je bila včasih vrhunska :)
Sem danes dal eno zraven druge, da ne bom govoril na pamet, ker je po spominu težko reči.

UltraX je nekoliko trša, tako po potrebni sili kot po tem, da s tipko butneš v poden, ko pritisneš. Pri ThinkPad tipkovnici je sila malenkost nižja (kar je mi je bolj všeč, čeprav za UltraX samo po sebi ne bi morel reči, da je sila prevelika), tudi tipko ti super mehko pocuza izpod prsta ravno ob pravem trenutku in nikamor ne butneš. Da ne bo pomote, pri TP ne gre za tisto klasično mehko/flat tipkovnico, samo na začetku in koncu pritiska je lepši prehod.

Pri UltraX sila ni čisto enaka za vse tipke (npr. shift), poleg tega pokrovčki tipk "plavajo", ko imaš prste na njih, pri TP so pa čisto na miru.

Zraven imam še K740 Illuminated, ki je nekoliko mehkejša (ne butne v tla), zahteva pa še vedno višjo silo pritiska, pokrovčki pa plavajo še bolj kot pri UltraX.

predi ::

Za UltraX ni alternative. Sem skuril že dve, eno doma, eno na šihtu. K sreči smo na šihtu izbrskali še eno, za doma imam Cherry Stream 3.0, vendar ni to to. Že to, da so črke na njej v italic-u mi gre skrajno na živce, tipke so mehkejše, bolj plavajo naokoli, pa še cheap deluje vse skupaj. Sem pričakoval več.

Zdaj v strahu pričakujem smrt zadnje, ki jo imam. Sploh ni več srebrna - na robovih je ratala črna od obrabe.

Gr8t ::

Cherry Stream XT (2015) je še OK, v bistvu ne opazim nekih slabosti.
Bolj so problem zdaj te nove z zaobljenimi robovi tipk, ne vem kaj sploh so, verjetno membranske, sigurno ne scissor. Delajo jih kaj jest vem, nekje od 2010? Ravno nekje potem ko so ukinili UltraX.
Na šihtu sem 2012 dobil K360, to je bila vsaka z visokimi tipkami boljša, se niti ne spomnim katero sem potem sam kupil.
Zdaj smo dobili možnost naročiti novo, pa je sploh nisem izkoristil, ker Cherry deluje še povsem OK. Za mehansko mi pa niti ni imet v pisarni, prvič je glasnejša (Red + gumice je še nekako), drugič, niti ne tipkam toliko.
zmaugy 23.8.2019:
Ne verjamem, da je razlog za vožnjo nad omejitvami iskanje prihrankov na času.
Glavni razlog je dolgčas in nesvoboda vožnje za počasnelami.

PlayTheGame ::

Nekoč sem imel 2 UltraX, vsaka je zdržala po 5 let. Zdaj imam Cherry Stream 3.0 in K740 Illuminated. Cherry sem bil primoran kupit, ker ima K740 problem z ghostingom, kar je njen največji minus - pri določenih kombinacijah tipk namreč ne primejo 3 tipke hkrati kar je nedopustno pri igranju iger in še bolj nedopustno za tipkovnico v tem cenovnem rangu.
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

Zgodovina sprememb…

polozweii ::

Če ima kdo kakšno defektno UltraX ali pa jo bo še imel bi jo jaz vzel. Namesto v kanto bi jo jaz vzel za rezervne dele. Če ne za drugo za menjavo znucanih tipk.

borisk ::

ne me zdej križat, ampak od teh "poceni" tipkovic, se mi nabolj dopade navadna logitec K120, ki je nabolj osnovna nizka tipkovnica, za cca 10-15€.
Par dni nazaj sem jo po osmih letih polil s čajem in sem nabavil novo, upam da se vleže, ker nova ni enaka kot stara...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

logitech ultrax nadomestek? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
13824928 (11485) scipascapa
»

Katero tipkovnico uporabljate? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
11913780 (11539) Half-Saint
»

Išče se tipkovnica...

Oddelek: Strojna oprema
272861 (2151) dba
»

nakup tipkovnice

Oddelek: Kaj kupiti
352790 (2233) snajper_SLO
»

Kvalitetna črna tipkovnica

Oddelek: Kaj kupiti
382350 (1669) bastadu

Več podobnih tem