» »

Hekerji vdrli v Web.com in odnesli osebne podatke strank

Hekerji vdrli v Web.com in odnesli osebne podatke strank

Slo-Tech - Najnovejša žrtev hekerskega napada je registrar domen in ponudnik gostovanja Web.com ter njegovi hčerinski družbi NetworkSolutions.com in Register.com. Neznani napadalci so avgusta letos pridobili dostop do nekaj računalnikov v njihovem omrežju, od koder so imeli omogočen dostop do osebnih podatkov nekaterih strank. Preiskava je pokazala, da so odtujili osebne podatke: imena, naslove telefonske številke, elektronske naslove in podatke o naročenih storitvah. Številke kreditnih kartic so shranjene v šifrirani obliki, zato niso bile kompromitirane. Prav tako napadalci niso dobili gesel, ki bi jim omogočala celo prenos domen.

Web.com, ki so ga ustanovili leta 1999 na Floridi, je eden vodilnih ponudnikov gostovanja in registrar domen, ponuja pa še oblikovanje strani in spletni marketing. Da so bili avgusta tarča vdora, so ugotovili šele 16. oktobra letos, ko so začeli incident tudi preiskovati. Za zdaj podrobnosti ne razkrivajo, strankam pa svetujejo preventivno zamenjavo gesel. Prav tako opozarjajo na možnost ribarskih napadov, sedaj ko so nepridipravi dobili osebne podatke strank. Mimogrede, pred štirimi leti je bil ta tisti Web.com tarča napada, kjer so odnesli osebne in finančne (tudi številke kreditnih kartic) podatke 93.000 strank.

1 komentar

Bwaze6 ::

Se nihče več ne sekira. Absolutne varnosti ni, zato podjetjem, ki izgubljajo osebne podatke svojih strank, ne smemo prestrogo soditi, "naj prvi vrže kamen tisti brez greha".


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup domene in hosting pri isti firmi?

Oddelek: Izdelava spletišč
193024 (2278) Samael
»

email.si

Oddelek: Pomoč in nasveti
162791 (1822) draciel
»

CSS3 fonti, dodajanje šumnikov?

Oddelek: Izdelava spletišč
141520 (1432) MrBrdo
»

all in one mail server

Oddelek: Omrežja in internet
142525 (2115) r5r
»

web mail

Oddelek: Pomoč in nasveti
71849 (1804) Lucio

Več podobnih tem