» »

DIY data cable za ericssona A1018s

DIY data cable za ericssona A1018s

gorjanc ::

Doma sem naredil data kabel za priklop gsmja na računalnik. Uporabil sem spodnjo shemo. Le da sem namesto max233 uporabil max232. Se pravi sem dodal 5. 1uF kondenzatorjev.Ko pošljem ukaze telefonu z programom terminal ( dobisem ga na spodnjem naslovu) dobim nazaj samo tisto kar sem jaz napisal. To se ne zgodi če je telefon izkolpjen .

Po mojem mnenju sem se zmotil pri eni od naslednjih stvari.

1. Kako se štejejo pini na db9 ženskem konektorju če ga gledaš od odzadaj s širšim delom odzgoraj. sam sem naredil od leve proti desni.

2.Ali so zemlje na shemi povezane skupaj sam sem jih povezal.

3. Ali zadeva potrebuje zunanje napajanje . sam ga nisem naredil saj sem predvideval da se napaja iz mobitela. Npajanje sem potegnil iz pina 5 in 3.
Pin 5 je +5v. Pin3 pa digital ground

seveda sem odprt za druge predloge

link do sheme 2 shem na strani
http://www.gsmhacking.com/help/cables/e...

link do programa
http://bray.velenje.cx/avr/terminal/
  • spremenil: gorjanc ()

Pudding ::

za 1. vprasanje poglej na google... kdo bi pa to napamet vedu...
za 2. naj bodo zemlje le povezane, tako je prav...
za 3. zunanje napajanje je zelo priporocljivo... vezi gor kak 12V genericni napajalnik s krokodilcki in kablom, pa bos vidu, ce kej bols dela.

Sicer pa se meni zdi dober znak, da dobis echo od telefona.

gorjanc ::

1. Sem gledal na googlu pa ne vem kako je obrnjen konektor ali ga gledaš od ospodaj ali odzgoraj

2. Ok se prav z zemljami ni nič narobe . Ali naj na zemljo povežem tudi pin 5 ki je analogna zemlja

3. Kaj za vraga je generični napajalnik. Ne moreš mi reč kr od doka prklop gor 12 voltov če bi saj mal pogledal načrt bi videl da ima čip 5 voltno napajanje . Če bi bil jaz začetnik in bi te upošteval bi skuril 400 tolarjev vreden čip in mobitel.

Pudding ::

google: com pinout

3ti po vrst: http://www.networktechinc.com/technote....

Vse kar je zemla vezi skupaj; da tudi pin5.

Genericni 12V napajalnik je tisti nastavljivi 1000mA adapter, ki ga povsod prodajajo. Zraven vezes se usmernik za 5V in...

gorjanc ::

Se opravičujem mogoče nisem jasno povedal kateri pin mislim namreč mislil sem pin 5 na mobitelu.

Ja vem da se da zmanjšati napetost iz 12 V na 5 . Osebno za te stvari najraje uporabim 7805 simpl da bl ne more bit. No bom jest jutr probov z zunanjim napajanjem . Za kar bom uporabil doma narejen usmernik.

Še zmeraj mi ni jasno kaj je generični napajalnik. Aja pa tisti napajalnik ki ga povsod prodajajo kako je lahko nastavljiv če je 12 V če bi bil nastavljiv ne bi bilo potrebno vezati usmernika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gorjanc ()

Pudding ::

Pin 5 na mobitelu je oznacen kot 5V limited, torej bi bila povezava z GND kratek stik za baterijo telefona.

Tak 12V napajalnik se nastavlja na 3V, 4.5V, 6V, in tko naprej do 12V. Lahko bi vezal 4.5V na cip. Vendar napetost iz takih poceni napajalnikov ni lepa. Mogoce cip ne bi bil zadovoljen z njo. Zato vmes 7805 in gor na tega 12V. Tako sem naredil jaz.

gorjanc ::

Ja ja priznam zmoto sem kar na pamet napisal mislil sem pin 9 se opravičujem . Danes sem namesto pina 5 ki je dosedaj dovjal napetost dal pin1 . Saj sem ugotovil da na pinu 5 dobim le okoli 3.8v . Na pinu 1 pa 4.6 V. je po tvojem mnenju to dovolj. Na pinih 2 in 6 dobim +,- 7.5 V ne vem ali je to dovolj za rs232.

No sicer rezultati niso preveč spodbudni na računalnik dobim kar precej random znakov ne glede na to ali kaj pošljem mobitelu .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gorjanc ()

Azrael ::

Kolikor jaz poznam ta kabel za Ericssona ne rabi dodatnega napajanja (vezje se napaja iz telefona) in mislim, da zaradi motenj, ki jih proizvaja dodatni napajalnik vse skupaj dela še slabše. Čip je pa zato, da spremeni in prilagodi razilične napetostne nivoje telefona in COM porta.
Konektor na telefonu, ki je prikazan na strani na katero si dal link, pa je pravilen če je telefon obrnjen tako, da je tipkovnica zgoraj. Če je pa tvoj čip ustrezen pa nisem 100% - preveri pdfje od obeh čipov, vem pa, da to vezje na shemi dela, ker je en znanec to zadevo uporabljal za odklepanje GA628.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Pudding ::

Sm naredu kabl, da se napaja iz telefona, pa en k... dela ;) Mogoce je odvisno od telefona, ampak za flash-anje toplo priporocam zunanje napajanje preko 7805.

Azrael ::

Sem govoril z tem mojim znancem in trdi, da kabel čudovito dela na GA628, na 1018 pa čisto odvisno od telefona, na nekaterih BP, na drugih pa sploh ne, čisto odvisno od sreče.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

gorjanc ::

No zadevo sem razrešil s tistim programom s katerim sem jaz poskušal ne deluje saj nima strojnega nadzora potek . S Hyper terminalom mi deluje super.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Arduino in luči (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
9811376 (9002) FX6300B
»

Rabm pomoč pr L297 naveza na L298 čip

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111386 (1161) grega90
»

Problem z LM914N

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
112001 (1924) Azrael
»

NOVOLETNO utripanje ledic

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
223944 (3448) 16F84
»

Lcd misterij od HT

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
91423 (1257) zcetrt

Več podobnih tem