» »

Kateri snowboard?

Kateri snowboard?

Jerry000 ::

Torej potrebujem menjavo opreme, ker ima bord že krepkih 17 let. Bordam nekajkrat letno, večino po smučiščih, kdaj rad zavijem tudi na "offroad". Občasno se tudi peljem po parku za kak jump in pa kak box poslajdat. Ker nisem sedaj nek profi ali pa da bi se ful ukvarjal s tem iščem nekaj poceni, ampak vseeno dobro saj bi imel to opremo nadalnih 10(?) let. Gledam malo obsession za desko BURTON CLASH opazil sem pa tudi desko RIDE AGENDA ki pa je malo cenejša, ter na bolhi se tudi prodaja kot komplet. Sedaj pa me zanima ker ne poznam, ali je ride agenda vredno nakupa ali se bolje držati burtona? Iščem obliko double twin. Tudi ko gledam dobim komplet ride agenda deske in ride vezi za ceneje kot burton komplet. Mnenja?

cresh ::

Ride je zelo dobra znamka. Pri Agendi moraš pazit, ker je dosti ozka. Kolk imaš št.bucov? Kolk veliko dilo si mislil vzet?
Kako imaš vezi postavljene? Stance?
Jst bom najbrž letos tudi zamenjal. Najbrž bom vzel Nitro Team.

Jerry000 ::

cresh je izjavil:

Ride je zelo dobra znamka. Pri Agendi moraš pazit, ker je dosti ozka. Kolk imaš št.bucov? Kolk veliko dilo si mislil vzet?
Kako imaš vezi postavljene? Stance?
Jst bom najbrž letos tudi zamenjal. Najbrž bom vzel Nitro Team.

Ok, številka bucev je 45 (vans), mislil sem vzeti dilo tam 157W. Stance ne vem kako bi razložil (ne poznam izrazov) ampak recimo da imam noge pravokotno na bord, mogoče malo na ven rotirano. Visok sem 178cm, teža je 73kg.

cresh ::

Kolk pa pride Agenda? Kolk pa Burton?
Jst imam isto 45 (11) in imam sedaj Elan Inverse 155 in v samih zavojih sem parkrat s prsti podrgnil.
JSt furam duck stance ( obe nogi enako narazen - kot raca :)), sej tud sam veš da za v park je to najbolj.
Kva pa če bi namest 157W vzel 158

chort ::

Burton Custom Wide. Doma imam dva (no, enega še iz časov ko se je Custom Wide reklo tudi Canyon), z dobrim razlogom: dela povsod, v dolžini 162 cm je zame (182 cm, 82 kg) delal tudi kot freeride dila, po drugi strani je dovolj lahek da se ga še vedno lepo rotira.

cresh: če imaš nogo 45 (same here...) potem v prihodnje sploh ne razmišljaj o normalni širini snowboarda, razen če si racer in lahko svoje plavutke skriješ ;)

Jerry000 ::

Tukaj sta Ride in Burton

https://www.freestyle.si/artikel/230199...
http://obsession.si/nl/burton-clash-wid...

Edino pri Ride nič ne piše, če je wide ali ne. Drugače pa ja, duck stance imam tudi jaz :). A 158 wide ali samo 158? In zakaj (mislim glede na to da je samo 1cm razlike)?

chort ::

Osebno bi se stegnil še za tisto gajbo pira ki manjka do http://www.obsession.si/nl/burton-custo..., ker je vredno vsake flaše ;).

Sicer pa, če greš v Burton, to pomeni da boš rabil tudi channel kompatibilne vezi. Po mojih izkušnjah je bord cca 30% ugodja, ostalo so 20% dobre vezi (Burton Cartel recimo) in bootsi ki se hkrati prilegajo vezem in tebi, 50%.

Če si duckie (same here), potem z 45 bootsi rabiš široko dilo, drugače se ti zna na pomrznjenem hitro zgodit da se boš peljal po prstih, ne po robniku. Pravilno nastavljeni gas pedali na vezeh (do roba in vzporedno z robnikom) ti dajo podoben feeling odzivnosti kot na ozkem bordu, je pa seveda več mase ki jo vrtiš.

Jerry000 ::

Fora je da bi rad poceni prišel skozi ker sem občasni border, torej mogoče grem 5x na leto na smučišča pri nas ali v tujini. Sem tudi razmišljal o rabljenem, ker moram cel komplet menjat. Zato sem gledal kar najcenejše :). Če je Ride dobra firma bi kar na to potem šel. Ne vem pa kaj pomeni channel kompatibilne vezi :)?

Invictus ::

Zdaj se bodo začeli smučarski sejmi, pa pojdi po rabljenega.

Čeprav so cene rabljene robe šle v nebo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Jerry000 ::

Invictus je izjavil:

Zdaj se bodo začeli smučarski sejmi, pa pojdi po rabljenega.

Čeprav so cene rabljene robe šle v nebo...

To vsekakor bom, samo malo se pozanimam prej da vem glede cifer in občutka. Pa tudi bolho malo gledam :)

chort ::

Na bolhi je presenetljivo malo, pa sem pol svoje robe kupil tam. Pojdi res na kak sejem in raje vzami eno leto rabljen bord in vezi. Poškodbe mase se dajo odlično popravit tudi če zgledajo grozno, robniki pa naj bodo brez poškodb ker je s tem sranje. Meni oprema brez problema zdrži 10 let, tako da se ti kvaliteta s časom izplača :)
Čevlje bi jaz osebno kupil nove.
Channel je sistem pritrjevanja vezi ki ga ima Burton. Po sredini borda je utor, v katerega se pritrdijo drsniki ki potem priviti fiksirajo vezi. Prednost je, da si lahko noge po mili volji prestavljaš naprej in nazaj. Ostali bordi imajo večinoma 8-10 lukenj za vsako vez. Realno je isti kunec, ker lahko s krogci od vezi in tistimi luknjami prestavljaš vsaj na 1 cm, je pa to s channelom lažje.

Jerry000 ::

Nove? Zakaj? Te katere imam so mi še čisto kul, trpi edino bord in vezi ker je premali bord (po širini). Vezi so pa tudi že stare in niso več kul

chort ::

ah ne, mislil sem da ne kupuj rabljenih bootsov, ne da nujno rabiš nove :)

cresh ::

@chort jst in še par frendov imamo 11 buce in pa regular dile. Razn pri moji precej ozki Elanki, drugi nimajo nekih problemov, da bi podrgnil s prsti. No ajd, zgodi se parkrat na leto, ni pa to skoz. Tudi regular bo bolj odzivna kot wide.
Pa obvezno vzamem tako dilo, ki ima stance setback.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Snowboarding

Oddelek: Loža
212820 (1471) tomazic89
»

Nakup borda - poznavalci

Oddelek: Šport
52643 (2489) Jerry000
»

Kupujem bord

Oddelek: Šport
183248 (1697) Machete
»

Nakup borda (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5115771 (6239) Tydek
»

Bordanje

Oddelek: Loža
244357 (2852) cikopiko

Več podobnih tem