» »

NBA sezona 2019-2020

NBA sezona 2019-2020

Temo vidijo: vsi
««
34 / 45
»»

Kurzweil ::

Horas je izjavil:

dajte no dallas bo popušil čisto na celi črti. ni sans da kako zmaga prot lac.


Jasno, da ima LAC konkretno boljšo ekipo... ampak mislim, da ne meji na takšno znanstveno fantastiko, da bi DAL kakšno tekmo dobil. Brez problema lahko imajo kakšno tekmo, ko bodo v napadu odlični, kar je odlika DAL... seveda s konkretno resnejšim pristopom v obrambi. Mogoče bi lahko kakšno prednost iskali tudi pod košem, kjer imajo praktično samo enega klasičnega centra Zubca, Noah tudi če bo igral, je daleč od stare forme. Nisem pa imel časa oz. nisem nikjer zasledil, kako je z Montrezlom Harrellom?! So pa nosilci LAC precej bolj spočiti, to je dejstvo, saj praktično že celotno sezono LAC izmenično igra z Georgom in Leonardom, tudi Lou Williams se je priklučil kasneje, za odtenek več svežina imajo sigurno, je pa res, da od takega števila tekem, tako stašne utrujenosti tudi ne more bit. Jaz mislim, da lahko DAL celo kakšno tekmo dobi, če bo kot rečeno napad takšen, kot ga DAL zmore in odigrajo boljšo obrambo.

Kar se Miamija tiče, se mi zdi, da bo šel sorazmerno lahko preko Indiane, sploh ker ni Sabonisa, v naslednjem krogu pa se bodo srečali z Milwaukeejem, no in tu bi mogoče jaz napovedal, da bo Milwaukee izpadel in bo največje razočaranje te sezone.

Že praktično od začetka sezone imam občutek in po tiho napovedujem, da bodo naslov osvojili Clippersi. Upam, da ne bodo prvaki Lakersi!

Mi je pa letos na nek način simpatična Oklahoma, mogoče ker je prejšnjo in pred-prejšnjo sezono izgledalo, kot da bodo podpovprečna ekipa, sedaj pa kaže, da bodo z mediocre igralci in precej dobro kemijo še pili živce komu...

Samael ::

Lahko dobijo kakšno ja. To se mi ne zdi to tako zelo odvisno od Luke in KP-ja, obadva sta že prej Clipsom natresla kup košev, pa so vseeno izgubili, ampak bolj od tega če se odpre tudi Sethu in Timmiju. Luka je tu sicer v precej nezavidljivem položaju s tremi, štirimi vrhunskimi branilci na vratu, hkrati pa je manjko le teh pri Dallasu, kot že mesece ponavljamo, največji hendikep ekipe.

Ne pozabimo tudi, da je to šele prvi krog končnice, da Doc Rivers ni tip trenerja, ki mora zmagati prav vse igre v seriji. Lahko da bosta Kawhi in PG kakšno igro tudi počivala, da bosta bolj sveža za naslednjo rundo končnice.

Miami ima pa po drugi strani za napredovanje najbrž lepše možnosti kot hendikepirana Indiana, kjer ne bo Sabonisa, ne bo Lamba, Oladipo še ni 100%, pa še T.J. Warren je imel pred dnevi nekaj težav z nogo. Miami mora to dobiti.
Samael != Samuel

2dark ::

Dallas bi serijo lahko naredil zanimivo, če bi imel kvalitetnega trenerja.

Koliko naslovov bi Detroti osvojil v obdobju 2004-2007, če bi jih vodil Carslie? NObenega. Floper je v tistem času vodil enako talentirano indiano pa ga je dvakrat zaredoma nategnil in to konkretno Larry Brown.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Kurzweil ::

@Samael, nekak tako kot praviš ja...

@belidihur, sem že povsem pozabil, da je tip vodil Indiano med leti 2003-2007... ta leta je imel dobro ekipo, in kot je bilo za tisti čas še značilno, bolj kot ne isto jedro ekipo okrog:

Reggie Miller
Ron Artest (aka Meta World Peace)
Jermaine O'Neal
Al Harrington
Jamaal Tinsley
Stephen Jackson
...

Je pa med temi leti imel v ekipi tudi Primoža Brezca, Šarunasa Jasikevičiusa in Pejo Stojakovića.

Larry Brown oz. Filip Saunders pa je imel ta leta med 2003-2007

Chauncey Billups
Richard Hamilton
Antonio McDyess
Tayshaun Prince
Ben Wallace
Rasheed Wallace
...


Tako da razlika vendarle ni bila tako velika... Reggie Miller je bil praktično na koncu kariere, Detroit je igral takrat daleč najboljšo obrambo lige, kar se dobro spomnim še danes... tak da to niti ni bil nek velik kiks... je bil pa toliko večji achievement takrat, ko je z Dallasom postal prvak... drugače pa te povsem razumem... tudi jaz ne maram marsikaj pri Carlislu... so pa kritike na mestu, saj je Carlisle vsa ta leta konstantno med najbolj plačanimi trenerji lige.

Samael ::

Dallas bi serijo lahko naredil zanimivo, če bi imel kvalitetnega trenerja.

For f***k's sake. Ne že spet ...

Glih eni trije ste, ki živite v nekem lastnem domišlijskem svetu in verjamete, da bi nekdo drugi iz Dallasa več potegnil, kot je to leto Carlisle. Mislim kdo že? Hitro googlati, da nam boš postregel s kakšnim imenom, ki je bil relevanten 20 let nazaj!

Vem, da ima Carlisle tudi svoje momente, vendar ne vem, če je že leto mimo, kar si razlagal o nekih serijah porazov, ki bodo sledile, team je pa rušil vse pred seboj. In proti vsem pričakovanjem na začetku sezone (a to si že pozabil?) prišli v končnico z dvema mladima super igralcema, ki so ju precej pestile tudi poškodbe in rosterjem vseh ostalih, ki pri neki "normalni" ekipi ne bi prišli niti v prvo peterko.
Saj se zavedaš, da je Dallas s to sezono zgodovinsko najbolj efektivni napad NBA lige? S čim? Z dvema mladima fantoma, ki so ju pestile tudi poškodbe in ekipo bench igralcev.
Vem, da si majster googlanja, pa da nam na osnovi tega rad postrežeš z nekimi relativno nepomembnimi zgodbami in imeni, ki bi nam kao morali nekaj pomeniti, vendar če ne bi tako uspešno fitriral 99% podatkov, ki govorijo v prid Carlislu ter nam pristransko predstavljal tisti 1%, bi te bilo precej lažje brati.

Par dni nazaj je potekala ena debata "Who is the Macgyver of coaching in the NBA?" na RealGM, ki si sicer ni bila posvečena Carlislu, vendar so quoti zgovorni:


I've always valued Carlisle for his ability to successfully tinker with lineups and matchups, so he gets my vote


His offenses are usually so good even when he isn't working with top tier talent.
We gave Monta Ellis a four year contract based on how good he looked on the Mavs, and he only finished half of it.


dude can field an all world offense with a bunch of random 2nd rounders



Carlisle is the answer here.
The entire post championship era (2011 until... like last year?) was a comedy of Cuban/Nelson handing Carlisle increasingly awful rosters around Dirk's mummified body. He even took those squads to the Western Conference playoffs sometimes and in 2014, he took the eventual champion Spurs to 7 games with a squad built around: Monta Ellis, 37 year old Vince, Jose Calderon, Devin Harris, 35 year old Marion, Dalembert as starting center, Dejuan Blair and Brandan Wright. Those guys were the 9-man rotation around Dirk that year. They took the 2014 Spurs to freaking 7! Miami and OKC didn't make it to 7 against that all-time squad. It's not even like the Spurs played bad or went cold or anything. Carlisle and 35 year old Dirk straight just took it to Duncan, Ginobili, Parker, Kawhi, Diaw, Green and the gang. The team that crushed Lebron/Wade/Bosh got taken to 7 by this lost and found veteran squad.

Carlisle knows how to play around with random pieces like nobody's business.


Jup, it's Carlisle. You could of give him a bunch of one armed players and he would make them a competetive team somehow.


The guy inserted JJ Barea into the S5 after game 3 in the 2011 finals. Mavs won three straight games with Barea playing incredible well, including crazy three guard lineups with Kidd/Barea/Terry against a team with Wade and LeBron...

Its insane that some ppl call him overrated "look at His record after the title" because they dont realize with what roster he had to work.

In 2015 he built the (so far) best offense all time around Dirk + Monta, Nelson, Parsons and Brandan Wright..


Its absurd how productive Carlisle has made a whole myriad of different janky rosters and you can't even quite figure out what he's doing to make it so good, it just works.


Ti pa v svojem domišlijskem svetu še vedno nekako verjameš, da bi Dallas serijo lahko naredil zanimivo, če ne bi imel trenerja, ki je iz tega ubogega teama, kar roko na srce, Mavsi so, skozi sezono nekako uspel narediti zgodovinsko najbolj efektiven napad lige?
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Kurzweil ::

Tu se strinjam s Samaelom... kot sem že prej napisal, ima Carlisle svoje momente, principe, pristope, ki vsaj na prvi pogleda, delujejo moteče, overall gledano pa s to ekipo res ne moreš pričakovat, kaj več, tekmo teh dveh sezon mislim, da smo ugotovili vse kaj manjka Dallasu, za kar pa seveda ni kriv Carlisle! Napad je odličen oz. mislim, da celo najboljši na 100 napadov v zgodovini lige, če pa bi jaz kaj očital, pa je to slaba obramba in čisto nič drugega, ampak tudi tu je stvar jasna, če trošiš energijo v obrambi, pade posledično napad, Carlisle glede na ekipo in svoj koncept pač igra podobno kot Houson, pač na to, da dosežejo več točk...

Je pa včasih zabavno, ko tip drži šablonsko igralc v/izven igre, dejansko na minute natančno, neglede na dogajanje na igrišču... včasih se zdi, da če bi dal 2 min prej v igro nekoga, ki je vroč, da bi tekmo dobili... včasih si folk preveč želi dobre statistike in bi Dončiča držali v igri 48 minut... ampak dolgoročno tako ne gre, če pa bi bil nekdo preforsiran, ali poškodovan, pa bi bilo spet pametovanja, ima pač svoj način vodenja.

Na kratko pa še enkrat, s to ekipo je verjetno res nekje na meji maksimuma, včasih bi si želel, da bi za ceno krajše klopi imeli kakšnega kvalitetnega igralca več, pol ekipe je dejansko res bench warmerjev, ki pri kakšnih resnih ekipah, sploh ne bi dobili minutaže. Vsi vemo kako je, Luka rabi resen support, nek JJ Barrea ni opcija za resne rezultate, vsaj ne več,... potem pa so tu Wright, Reaves, Lee, Kleber, Justin Jaakson, Burke, Brunson, Dorian Finney-Smith, Cleveland, Willie Cauley-Stein, pa tudi Michael Kidd-Gilchrist ni več 1/4 tistega kar je bil... Powell pa je seveda poškodovan.

Torej nekako ima Carlisle na voljo Dončiča, Porzingisa, Marjanoviča, Curryja, Hardawaya,... ostale, ki sem jih prej naštel pa so tier 2-3 igralci, ali po domače, nihče od tistih ni sposoben konstantno odigrati vsaj 3 dobre tekme v seriji.

Kaj češ potem od takšne ekipe pričakovat? tole 7. mesto na zahodu je kar realno, če vzamemo v obzir še mladost nosilcev Dallasa, poškodbe,... če pa bi bil GSW kompleten, pa bi tako bili 8. in tistega boja, ki smo ga spremljali zadnje dni med SAS, PHO, MEM in POR sploh ne bi bilo.

Absolutno ni Carlisle takšen luzer, realno bi ga lahko ocenjevali, če bi bil v ekipi, kot so LAL, DEN, HOU, LAC, BOS, TOR, MIL... in bi s tisto ekipo dosegel slab rezultat. Tole kar imamo od Dallasa, pa je pač tipična "rebuilding ekipa". Včasih sem zadovoljen že s tem, da je šel Dončič v takšno ekipo, ki ni top contender, mislim sedaj na začetku, da lahko tip lepo igra polne minutaže in se razvija kot all-star igralec, če bi bili v Dallasu naprimer nek Lillard, Durant, Jokić, James, Davis,.. name it... se mogoče Dončič nikdar sploh ne bi razvil do tega nivoja!

Samael ::

Kurzweil je izjavil:

če pa bi jaz kaj očital, pa je to slaba obramba in čisto nič drugega, ampak tudi tu je stvar jasna, če trošiš energijo v obrambi, pade posledično napad, Carlisle glede na ekipo in svoj koncept pač igra podobno kot Houson, pač na to, da dosežejo več točk...

Jaz bi rekel, da je tudi to optimum, ki ga je našel.
Ker s kom v tej ekipi pa bi dejansko igral neko efektivno obrambo s perimetra? Neke občasne prebliske obrambe so skozi sezono pokazali DFS, D.Wright in MKG mogoče, pri čemer je še največ energije pokazal DFS, ki ne bi v nobeni kolikor toliko solidni ekipi nikoli prišel niti v prvo peterko.
Carlislu se rado očita rigidnost, ampak kaj mi vemo, kaj se dogaja v njegovi glavi, pa kaj ve on in kaj mi ne, da stvari v tistem momentu so takšne kot pač so. Če primerjamo današnjo igro Dallasa z igro, ki jo je igral sredi prejšnega desetletja z Indiano, gre za zasuk za 180 (ali pa se zapiše 360?) stopinj, torej tip se prilagaja času in košarki, ki se uspešno igra v neki dobi, ter hkrati iz tega kar ima na razpolago potegne maksimum.

Kolikorat smo se jezili, ker v igro v nekem kao ključnem momentu ni dal Luko, se je držal svoje na videz rigidne časovnice, a Luka je takrat dihal na škrge. In to je to. Mi kot gledalci si želimo rezultata tu in zdaj. Vendar dolgoročno na sezono v tistem kao ključnem momentu ni bilo prav nič tako zelo ključnega, da bi bilo takrat recimo vredno povišanega tveganja za poškodbo. Mi, publika s pričakovanji, vršimo pritisk, on je pa na položaju, da ta pritisk absorbira in se nato odloči kako dalje, tudi če nam v tistem momentu ni všeč. To je odraz dobrega trenerja, ne slabega trenerja.
Ne rečem, da ga nikoli ni pobiksal, v tej sezoni mi je najbolj nepozaben tale fail https://www.nba.com/article/2019/11/02/... če se spomnete, ko so v zadnjih sekundah vodili za 3 pa znotraj rakete hiteli pokrivati LeBrona ... ampak tudi do tega pač kdaj pride.
Tip je lisjak, ve kam želi z ekipo, vendar tja ne bo prišel tako, da bo tisto igro dve, ko bi mogoče lahko zmagali pa zaradi njegovih potez niso, ustregel nam. V tej sezoni smo videli veliko in več, kot smo pričakovali, lepe igre Dallasa, vendar vemo, da je to šele začetek, ane?
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Kurzweil ::

Nekako tako ja, pri tem, kako nek trener deli minutažo, je v ozadju 1001 detajl. Ekipe v NBA imajo proper analitike, ki ne gledajo samo 3 tekme v naprej in tisto eno vrstico v statistiki. Stvar niti približno ni tako preprosta, kot si nekateri predstavljajo in si želijo. Seveda pa tu pa tam vsekajo mimo vsi trenerji, tudi tisti najboljši, pri toliko tekmah to niti ni takšen problem. V športu je še vedno bilo bistvo tisto na koncu, in ko se nekaj doseže, se vse prej gladko pozabi. Jaz bom ocenjeval Dallas, Carlisla, front/end office, Luko, Porzingisa, ko bo tale ekipa vsaj okvirno zgrajena.

Me zanima kakšen gravž od tekme bo današnja tekma Miami - Indiana, torej dvoboj, kakršnemu bomo priča v 1/4 vzhodne konference. Predvidevam, da bodo vsi nosilci v obeh ekipah sedeli, če sta trenerja pametna, bo ena takšna shitty scrimmage tekma, kjer bomo gledali, katera ekipa ima boljšo klop... pa da vidimo!

2dark ::

Samael je izjavil:


Saj se zavedaš, da je Dallas s to sezono zgodovinsko najbolj efektivni napad NBA lige? S čim? Z dvema mladima fantoma, ki so ju pestile tudi poškodbe in ekipo bench igralcev.


Bodo lahko pokazali ta zgodovinsko najbolj efektiven napad proti CLipersom. Eden je mlad zgolj po letih, po izkušnjah pa ni več mlad in izkušnje tze nareidjo v košarki nekaj vredne in ne leta. Kok je bil KOBE star, ko je postal druga violina pri LAkersih in zadeval pomembne in odločilne mete za 3 naslove.

Ti si pač eden tistih mentalnih poražencev, ki bodo vedno našli izgovore za vse.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Groot ()

Samael ::

Nimam pojma zakaj mi to quotaš. Takole na random, po metodi prostih asociacij?
Nihče jim glede na roster namreč ne da kaj dosti možnosti proti Clipsom, pa to nima nobene veze s trenerjem, tako, da najbrž po svoji stari navadi, ko nimaš argumenta na napisano, potegneš iz riti nekaj tretjega nerelevantnega, navržeš kakšo naključno ime, mu dodaš za debato povsem nerevanten konteks in upaš, da se bomo lovili okoli tega.

Predmet pogovora sam po sebi naj ne bi bil težak, vendar se mi zdi, da imaš ti na osnovi tega, kar si nekako uspel razbrati in komentirati zgoraj, vseeno težave z razumevanjem le tega.
Samael != Samuel

MoveOut ::

Divac ni več GM Sacramenta. Vlade je bil res kriminalno slab v tej vlogi.

Kurzweil ::

@MoveOut, poleg tega, da je nogo dobil trener Chicaga Jim Boylen, sem hotel napisat tudi to, da je odstopil Vlade Divac, zamnjal pa ga bo njegov dosedanji pomočnih Joe Dumars. Kar se Divaca tiče, je njegov največji kiks, ko je takrat še v Detroitu za prvi pick na draftu vzel Darka Miličiča, kako je slednji končal vsi vemo, je pa bil takrat izbran pred Wadeom, Boshom, Carmelom,...

No danes pa prva prava tekma, kar se konteksta playoffa tiče med Memphisom in Portlandom... torej POR mora zmagati eno tekmo, če želi v playoff, Memphis pa 2 tekmi, če hoče doseči isto... tekma bo ob 20:30 po našem času.

Kurzweil ::

Tole je tudi zanimivo (zapis FB strani "Košarka NBA Slovenija"):

Divac (zaradi Dončića) ni več GM Sacramento Kingsov

Takoj po tem, ko so Kingsi odigrali zadnjo tekmo rednega dela sezone, je lastnik moštva Vivek Ranadive sporočil, da Vlade Divac ne bo več opravljal funkcij podpredsednika in generalnega direktorja moštva. Po GM-ju Phoenix Sunsov, ki je bil odpuščen že kmalu po naboru leta 2018, je bil tako odpuščen še drugi funkcionar, ki na naboru ni izbral Luke Dončića. To pa je tudi glavni razlog za Divčev neslavni odhod iz Sacramenta, čeprav to ni bila njegova edina napačna poteza v zadnjih letih. Toda tako velike napake, kot je bila izbira Marvina Bagleya namesto Luke Dončića, ne preživi nihče. Od tistega trenutka dalje je bil Divčev odhod iz Sacramenta, samo še vprašanje časa.

Poleg gromozanske razlike v statistiki, namreč razliko v kvaliteti med Dončićem in Bagleyem, najbolje ponazarja sledeči podatek. Luka je letos zbral več trojnih dvojčkov (17), kot pa Bagley nastopov (13). Številni podrobni spremljevalci lige NBA na drugi strani Atlantika, zato nabor leta 2018 že primerjajo, z naborom leta 1984. Takrat so namreč Portland Trail Blazersi na 2. mestu vzeli centra Sama Bowieja, namesto najboljšega igralca vseh časov, Michaela Jordana. Luka verjetno višav Michaela Jordana ne bo dosegel nikoli, toda razlika med njim in Bagleyem je (skorajda) takšna, kot je bila razlika med Jordanom in Bowiejem. Tako pa se bo Divac, po brilijantni kerieri igralca, sedaj v košarkarske anale zapisal še kot človek, ki na naboru ni želel izbrati enega od največjih talentov košarke vseh časov.


... če dodamo še Miličiča od prej, pa če bi se poglobil, bi našel še marsikaj verjetno... bi rekel, da Divac ni ravno najbolj talentiran skavt oz. nima ravno nosa za draft.

Gagarin ::

Miličića? Tega je zbral tisti ki je zamenjal Divca - Dumars in ne Divac..

Kurzweil ::

Gagarin je izjavil:

Miličića? Tega je zbral tisti ki je zamenjal Divca - Dumars in ne Divac..


Točno, sem povsem zamiksal... hvala za popravek.... kar nakazuje na to, da z Dumarsom ne bo nič boljše, kar danes berem na vseh koncih... bomo videli v bodoče, če bo kaj boljše, ampak mislim, da neke drastične razlike ne bo.

Kurzweil ::

p.s. je pa danes ravno na dan tekme Jusuf Nurkić izvedel, da mu je zaradi corone umrla babica... Jusuf mi je nekdaj bil sosed, smo kdaj rekli kakšno, isto velja za fotra, ob katerem ob prvem pogledu dobite jasen odgovor, zakaj je Nurkić takšna gora. Upam, da čim prej pride sebi, je vredu dečko in tudi konec vsake sezone, se mudi v naših koncih za kakšen teden ali dva... je pa on seveda eden od Enesovih (manager) igralcev, gre za taistega managerja, ki nam je pripeljal v Slovenijo Omića, Rizviča, Begića, in še koga, takrat če bi bili pametni, bi lahko še brez problema dali Nurkiču držvljanstvo, da bi igral za Slovenijo morda še danes.

Kurzweil ::

Vidim, da je odletel tudi trener NOP Alvin Gentry....
Trenutno pa POR razbija MEM...

Sicer pa...


Kia NBA Player of the Seeding Games
o Damian Lillard, Portland Trail Blazers


Kia NBA All-Seeding Games First Team
o Devin Booker, Phoenix Suns
o Luka Doncic, Dallas Mavericks
o Damian Lillard, Portland Trail Blazers
o James Harden, Houston Rockets
o T.J. Warren, Indiana Pacers


Kia NBA All-Seeding Games Second Team
o Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks
o Kawhi Leonard, LA Clippers
o Kristaps Porzingis, Dallas Mavericks
o Caris LeVert, Brooklyn Nets
o Michael Porter Jr., Denver Nuggets


Coach of the Seeding Games
o Monty Williams, Phoenix Suns

Kurzweil ::

Nurkić pa ob polčasu 15 točk, 17 skokov, 2 asistenci, 2 ukradeni žogi.

FTad ::

Kurzweil je izjavil:

Horas je izjavil:

dajte no dallas bo popušil čisto na celi črti. ni sans da kako zmaga prot lac.


Jasno, da ima LAC konkretno boljšo ekipo... ampak mislim, da ne meji na takšno znanstveno fantastiko, da bi DAL kakšno tekmo dobil. Brez problema lahko imajo kakšno tekmo, ko bodo v napadu odlični, kar je odlika DAL... seveda s konkretno resnejšim pristopom v obrambi. Mogoče bi lahko kakšno prednost iskali tudi pod košem, kjer imajo praktično samo enega klasičnega centra Zubca, Noah tudi če bo igral, je daleč od stare forme. Nisem pa imel časa oz. nisem nikjer zasledil, kako je z Montrezlom Harrellom?! So pa nosilci LAC precej bolj spočiti, to je dejstvo, saj praktično že celotno sezono LAC izmenično igra z Georgom in Leonardom, tudi Lou Williams se je priklučil kasneje, za odtenek več svežina imajo sigurno, je pa res, da od takega števila tekem, tako stašne utrujenosti tudi ne more bit. Jaz mislim, da lahko DAL celo kakšno tekmo dobi, če bo kot rečeno napad takšen, kot ga DAL zmore in odigrajo boljšo obrambo.

Kar se Miamija tiče, se mi zdi, da bo šel sorazmerno lahko preko Indiane, sploh ker ni Sabonisa, v naslednjem krogu pa se bodo srečali z Milwaukeejem, no in tu bi mogoče jaz napovedal, da bo Milwaukee izpadel in bo največje razočaranje te sezone.

Že praktično od začetka sezone imam občutek in po tiho napovedujem, da bodo naslov osvojili Clippersi. Upam, da ne bodo prvaki Lakersi!

Mi je pa letos na nek način simpatična Oklahoma, mogoče ker je prejšnjo in pred-prejšnjo sezono izgledalo, kot da bodo podpovprečna ekipa, sedaj pa kaže, da bodo z mediocre igralci in precej dobro kemijo še pili živce komu...


Predvsem pa tudi to, da ne zapravijo vodstva v zadnjih minutah tekme.

Kurzweil ::

Evo zdej pa zares, prvo krog, to so tekme po našem času:

PON., 17.08.19:25
Denver-Utah

PON., 17.08.21:55
Toronto-Brooklyn

TOR., 18.08.00:25
Boston-Philadelphia

TOR., 18.08.02:55
LA Clippers-Dallas

TOR., 18.08.19:25
Milwaukee-Orlando

TOR., 18.08.21:55
Indiana-Miami

SRE., 19.08.00:25
Houston-Oklahoma City

SRE., 19.08.02:55
LA Lakers-Portland

.......

Mimogrede, tamle na eni FB strani sem videl podatek, da ima Dallas najboljši napad na 100 napadov v zgodovini lige, kar seveda že vemo, v clutch trenutkih, pa ima Dallas 5. najslabši napad v ligi TO SEZONO! Pa recimo, da so se do sedaj že kaj naučili in so bolj izkušeni, ter clutch :D

Še eno zanimivo dejstvo je, da je ESPN pred sezono napovedal, da ima Oklahoma 0,2% možnosti, da se uvrsti v playoff, kot vemo je slednja na koncu pristala celo na 5. mestu zahoda, kdor je to kalkuliral, naj zamenja kristalno kroglo :))

Kurzweil ::

Mike Conley (UTA) je dobil sina, in bi naj zaradi tega izpustil prve 3 tekme proti Denverju.

Sicer pa bolj ko študiram na tekmo DAL - LAC, bolj se mi zdi, da bodo Dončiča pojedli... se ne bi čudil, če bi imel v tej seriji pol manjše povprečje, kot ga ima sicer, še posebej v "mehurčku"... v obrambi ga bodo verjetno držali na polno oz. če hočete tepli, kolikor bo treba... upam, da se motim, če pa že bo temu tako, pa upam, da bo vsaj ekipa nudila support... brez občutno boljše obrambe, pa tako nima smisla sploh kaj sanjat, najboljši napad lige v zadnji 100 letih (na 100 napadov) gor ali dol...

Kurzweil ::

Sicer bi bilo zanimivo videt še % meta, ampak vseeno kul...

šernk ::


Sicer pa bolj ko študiram na tekmo DAL - LAC, bolj se mi zdi, da bodo Dončiča pojedli... se ne bi čudil, če bi imel v tej seriji pol manjše povprečje, kot ga ima sicer, še posebej v "mehurčku"... v obrambi ga bodo verjetno držali na polno oz. če hočete tepli, kolikor bo treba... upam, da se motim, če pa že bo temu tako, pa upam, da bo vsaj ekipa nudila support...


vsekakor ne bo dosegal takih številk v točkah ima pa dovolj občutka in pregleda nad igro da to obrne v prid svoji ekipi, že sedaj je večino podvajanj kaznoval z asistencami. Problem je edino met za 3 točke pri njemu, ki je pa daleč od slabega, saj vrže precej težkih metov. Če recimo samo 3 akcije zaključiš v zadnji sekundi je to lahko 0/3 met, če jih odšteješ in skupno mečeš 3/9, rata ta katastrofalen met kar naenkrat 3/6. Dejstvo pa ostaja, da v playoffu se obrambe dvignejo na drug nivo in tudi ni pričakovat da bodo bp dosegal po 120 pik na tekmo.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Kurzweil ::

@šernk, tako nekako ja, kot sem tudi sam napisal... če bo ekipa nudila dober support, zna biti to dobro, po domače si jaz to nekak tako predstavljam, da ko bodo Beverly, Kawhi, George,... skakali po Dončiču, da bo tip s svojimi podajami serviral soigralce, potem pa upam, da bo imel kakšen Hardaway, Curry, Porzingis in še kdo dan in bo to izkoriščal... tudi igra pod koš bi znala biti prednost, je pa res, da je že prejšnjo tekmo igral Montrezl Harrell... se bojim, da kakorkoli se bo obrnilo, da ne bi Luka izgubil živcev, ko bo na njem močna obrambi in po možnosti ne bodo piskali vsega,... tisto nervoza je dejansko njegov potencialno največji killer,.. odvisno kakšno breme si bo naložil, mislim pa, da Dallas nima kaj izgubit in bi miral prav Luka s svoji kreativnostjo in igrivostjo narediti kakšno ekstra potezo... in pa seveda obramba... pri hard obrambi in visokem tempu, se zna zgoditi, da bo Dallas povsem izgubil rep in glavo, sploh v trenutkih ko ne bo Dončiča oz. bo pokrit,... me prav firbec, kaj se bo od tega pametovanja z moje strani dejansko na koncu v praksi pokazalo...

Samael ::

Šele začelo se je, pa je že težko gledati.

Vzamem nazaj :P
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Okapi ::

Stream nekaj šteka. A je kakšen prenos na naših kanalih?

Samael ::

Kje pa gledaš?
Meni na http://nbastreams.xyz/schedules/ nocoj deluje tekoče.
Samael != Samuel

Okapi ::

Ravno tu gledam, ampak se je zatikalo. Trenutno je bolje.

aborko ::

Po katastrofalnem začetku Dallasa kar vredu, skoraj super nadaljevanje. Trojke jim gredo, prosti meti tudi,edino preveč izgubljenim žog. Clippersom se vidi, da imajo kvalitete na pretek, pa še sodniki malo pomagajo. Ampak eno bo Dallas dobil, sem siguren, samo more se jim nekaj zadev poklopiti.

koyotee ::

90% dalasa bi bili v drugih ekipah rezervni igralci.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Kurzweil ::

DAILY INJURY UPDATES:

Orlando at Milwaukee:
ORL - Aaron Gordon (hamstring) questionable.
ORL - Jonathan Isaac (knee) out for season.
ORL - Al-Farouq Aminu (knee) will not play.
ORL - Mo Bamba (NWT) will not play.
ORL - Michael Carter-Williams (foot) not expected to play.
MIL - Ersan Ilyasova (elbow) will not play.

Miami at Indiana:
MIA - Derrick Jones Jr. (neck) questionable.
MIA - KZ Okpala (personal) will not play.
IND - TJ Warren (foot) questionable.
IND - Domantas Sabonis (foot) will not play.
IND - Jeremy Lamb (knee) out for season.

Oklahoma at Houston:
OKC - Luguentz Dort (knee) will not play.
HOU - Russell Westbrook (quad) will not play.
HOU - Eric Gordon (ankle) will play tonight.
HOU - Thabo Sefolosha (NWT) will not play.

Portland at L.A. Lakers:
POR - Zach Collins (ankle) will not play.
POR - Rodney Hood (Achilles) out for season.
POR - Trevor Ariza (NWT) will not play.
POR - Nassir Little (illness) will not play.
LAL - Anthony Davis (knee) probable.
LAL - LeBron James (groin) probable.
LAL - Rajon Rondo (thumb) will not play.
LAL - Avery Bradley (NWT) will not play.

GupeM ::

aborko ::

Drađik rastura v zadnji četrtini, čeprav je bilo relativno izenačeno z Indiano.

Uizi ::

Dragič rabi nahrbtnik. ;)

Kurzweil ::

Ja dobro je igral Dragič! Zdej pa pogledamo še zmago Oklahome nad Houstonom! Za tisto četrto tekmo pa žal ne bo več moči, jutri je nov dan :))

hunter01 ::

Oba nosilca konferenc začela s porazom.

Sploh Lakers - Portland bi znal biti res zanimiv še.

Kurzweil ::

To mi je všeč! Nisem fan Milwaukeeja, je pa za Miami fino, da se MIL in ORL čim bolj mučita, saj sta to potencialna nasprotnika MIA v drugem krogu... za Lakerse sem pa ekstra vesel, res nikdar nisem imel rad Lakersov... sem pa že kot otrok bil fan Utaha, in kot klubu tudi privoščim, da bi kaj sčarali skupaj, moram pa priznat, da mi je roster vsa ta leta tako zelo antipatičen, da je kar težko, ampak overall sem za Utah vedno.

Pričakoval sem, da se bo Oklahoma bolje upirala, sanjal sem celo o presenečnju,... hm... Miami pa mogoče kar malce pretežko, glede na to, da pri Indiani ni bilo Sabonisa in včeraj praktično celo tekmo Oladipa... Dragič je odigral dobro tekmo, predvsem je začel, kar je potem Butler dokončal.

Danes na meniju:

SRE., 19.08.19:25
Toronto-Brooklyn

SRE., 19.08.21:55
Denver-Utah

ČET., 20.08.00:25
Boston-Philadelphia

ČET., 20.08.02:55
LA Clippers-Dallas

...

Toronto bi moral tole dobit, Utah in Denver sta že na prvi tekmi bila zelo izenačena, čemur priča tudi podaljšek, vidim, da je Conley že nazaj po rojstvu sina, ne vem pa, če bo že igral oz. mora še čez kakšno proceduro testiranja in karantene, bom kasnej pobrskal, ko bo čas. Boston in Philadelphia bo verjetno zanimiva tekma, Haywarda bojda zdej ne bo 4 tedne, bo verjetno zanimivo do konca... seveda pa na koncu šele DAL in LAC, upam, da bo Dallas pravi, da po možnosti Porzingis še dodatno naloži na ogenj, ne vem pa, ali bi gledal tekmo in se bom potem zjutraj počutil, kot da sem bil pol leta v jarku na prvi bojni liniji na Normandiji, ali bi samo zjutraj pogledal... nisem nek zagovornih teorij zarot, ali kakšen paničar, ampak se resnično bojim, da je želja po tem, da LAC zaigra v konferenčnem finalu prevelika iz strani...

Nisem pa tu še omenil, zadnje čase me precej zabava, ko berem od nekaterih, da imajo v NBA satelitsko vodene žoge, včasih je bilo to že omenjeno, ampak precej bolj redko, pa še to je večina verjetno trollala, ampak zdej pa na vseh mogočih mestih dejansko vidim vernike in poznavalce te zarote :D

Kurzweil ::

Takole so kresnal pivo ali dva... Jokič, Čančar in Dragič po zmagi DEN in MIA... ne morem pa si pomagat, da ne bi pomislu, kako bi izgledalo, da bi bili v isti ekipi Jokič, Dončič in Dragič,... na poziciji 2-4 pa še dva hard workerja :D ... kar se prve postave tiče...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Samael ::

Mavs center Kristaps Porzingis (right knee soreness) is listed as questionable for tonight's Game 2 against the Clippers.

Vir: https://twitter.com/espn_macmahon/statu...
Samael != Samuel

Kurzweil ::

Samael je izjavil:

Mavs center Kristaps Porzingis (right knee soreness) is listed as questionable for tonight's Game 2 against the Clippers.

Vir: https://twitter.com/espn_macmahon/statu...


Pri LAC pa je Patrick Beverly questionable... source RotoWorld

Scaramouche1 ::

Porzingis bo tisti problem zaradi katerega bo Luka odšel drugam, poškodovan bo veliko krat, po možnosti večino v playoff...

aborko ::

Dober začetek za Dallas, čeprav jim sodniki spet mal nagajajo, se Donkić ne da :) Tile challangi so tut bedarija da ni večje...enega imaš, tut če maš prav in to je to. In pol jih šparajo do konca :/

GupeM ::

Če imaš prav, dobiš challenge nazaj. Ne pa tudi timeouta.

aborko ::

Ne bo drzalo, zato pa je to glupo do amena.


RULE NO. 14 - Coaches Challenge
On a one-year trial basis for the 2019-20 season, a head coach may trigger instant replay review of certain events subject to the terms and conditions set forth in this rule. ...
Each team is entitled to one Challenge throughout the entire game (regardless of whether the Challenge is successful).

Samael ::

Če je dokazana sodniška napaka in napačna odločitev preklicana, je pa res neumno, da se vse v zvezi s tem ne resetira, ampak je team vseeno kaznovan z izgubo opcije challenga.

Mimogrede, LA Clippersi pa ti dve tekmi niso delovali niti približno tako suvereno, kot se je pričakovalo pred končnico :)
Samael != Samuel

kixs ::

Dobra tekma :)

Kurzweil ::

@Samael,... točno tako, zaenkrat niti LAL, niti LAC, niti TOR, še manj pa MIL,... ne delujejo tako nevarno. Čeprav je jasno, da se mora forma stopnjevat, in da vsi tako radi omenjajo, da ni pomemben začetek, da je pomemben samo naslov,... se mi zdi, da nekatere ekipe venarle ne stopnjujejo tempa, forma,... ampak so preprosto slabe.

Sem pa vesel tele zmage, ni jih malo tistih, ki so dejali, da bo tole gladko dobil LAC,... nekaj pa nas je vendarle govorilo, da kakšno zmago pa že lahko DAL dobi, jaz mislim, da lahko še kakšno...

Kurzweil ::

Mimogrede, danes je draft lottery v NBA...

Sem pa v tem konteksu nekaj razmišljal, kolikor ja zadnjič capo di banda NBA lige dejal, bo sedaj ta play-in format postal stalnica. Moram pa točno v detajle pogledat kakšen format in točna pravila bi to bila, namreč če bi dal 8. ekipo + 3-4 ekipe, ki so izven playoffa v play-in, bi s tem precej povečal zanimanje lige, manj bi bilo tistega tankanja aka namernega izgubljanja, da imaš potem večje možnosti na draftu... dejansko bi do konca lige aktivno sodelovalo veliko več ekip, manj bi bilo tistih spornih situacij, ko ekipa proti nekom igrajo na polno, proti nekomu pa z rezervisti,.. ogromno nekih prednost, predvsem pa manj tankanja in večjo zanimivost bodo s tem dosegli, če res pride to v prakso. Pa seveda tako, da ima 8. uvščena ekipa po možnosti tudi prednost domačega terena, ne samo, da jim je za razliko od 9. uvrščene dovolj samo ena zmaga, namesto 2, kot jih mora doseči tista 9. ekipa...

Duhec ::

Ravnokar Dragič v elementu... kaže na drugo zmago Miamija...
http://blackbird.si/

Vazelin ::

Ajde Dragon, do naslova8-)

Lulz Goranovo oživljanje Butlerja:D
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()
««
34 / 45
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914156468 (35147) bambam20
»

NBA (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Šport
759197277 (94586) Samael
»

Kako dober je res G. Dragić? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
8641544 (37497) bambam20

Več podobnih tem