Forum » Zvok in slika » DV->divx problem
DV->divx problem
potepuh ::
zdravo
po pretvorbi DV v katerikoli format(xvid,divx3,4,5,SBC) mi CPU ne zmore predvajati filma.druge filme predvaja normalno,zasedenost CPU prbl60-70% in so enaki - FPS,širina*višina,itd,sem tudi brez zvoka pretvoril pa je isto.poskušal virtualdub,premiere pa še neki tretji videostudio.
CPU: C466,256MB RAM
upam da kdo ve,kaj sem spregledal oz kaj je narobe.
po pretvorbi DV v katerikoli format(xvid,divx3,4,5,SBC) mi CPU ne zmore predvajati filma.druge filme predvaja normalno,zasedenost CPU prbl60-70% in so enaki - FPS,širina*višina,itd,sem tudi brez zvoka pretvoril pa je isto.poskušal virtualdub,premiere pa še neki tretji videostudio.
CPU: C466,256MB RAM
upam da kdo ve,kaj sem spregledal oz kaj je narobe.
CaqKa ::
kaj točno se pa dogaja?
filmi štekajo ali je črn ekran?
kakšna je koda za kodek v headu avija? DVSD ali pa kaj drugega v zvezi z divx?
kakšno kompresijo zvoka si uporabil?
filmi štekajo ali je črn ekran?
kaj točno se pa dogaja?
film se predvaja počasneje.recimo pri divx3LM če so keyframi na 3 sek potem od 0-2.99 predvaja počasneje,potem preskoči na keyframe.xvid se celi čas predvaja počasneje.
xvid,divx(ne vem napamet,nimam filma in gspota poleg.) je sigurno
lame mp3.tudi če sem kodiral brez zvoka(virtualdub) je enako,tak da mislim da to ni.
film se predvaja počasneje.recimo pri divx3LM če so keyframi na 3 sek potem od 0-2.99 predvaja počasneje,potem preskoči na keyframe.xvid se celi čas predvaja počasneje.
xvid,divx(ne vem napamet,nimam filma in gspota poleg.) je sigurno
lame mp3.tudi če sem kodiral brez zvoka(virtualdub) je enako,tak da mislim da to ni.
bitrate bi bil mogoče,ja.
1x sem za test pretvoril čisto vse isto,tudi bitrate in mislim da je vseeno bil problem,nisem pa zdaj več 100%, bom še preveril.mogoče iščem probleme,kjer jih ni.
comp. se mi ne splača boljšega kupovati,ker zadošča potrebam.(recimo)
thx,maš pijačo v dobrem.
1x sem za test pretvoril čisto vse isto,tudi bitrate in mislim da je vseeno bil problem,nisem pa zdaj več 100%, bom še preveril.mogoče iščem probleme,kjer jih ni.
comp. se mi ne splača boljšega kupovati,ker zadošča potrebam.(recimo)
thx,maš pijačo v dobrem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 15076 (8482) | Revenant |
» | Kako najlažje obrniti video?Oddelek: Zvok in slika | 2227 (2089) | jan01 |
» | Kako "narediti" arhiv video posnetkov?Oddelek: Zvok in slika | 2546 (2205) | #000000 |
» | Kako iz DV narediti DIVX?Oddelek: Zvok in slika | 2493 (1880) | marS |
⊘ | kateri program uporabiti za kompresijo videa v DivX formatu (delam iz DV AVI formata)Oddelek: Zvok in slika | 2480 (1732) | nemesis |