» »

HDMI ARC nehal delovati

HDMI ARC nehal delovati

Misi666 ::

Imam ONKYO HT-S7805 surround sound, kateri je priklopljen na LG TV (OLED55C8PLA) preko HDMI ARC porta. Do včeraj je vse delalo normalno, brez problema ... tudi ob gledanju Netflixa se je pošiljal Dolby Athmos signal ... včeraj je pa kar naenkrat vse skupaj nehalo delovati ... če priklopim surround preko SPD/IF optičnega kabla je vse okej (vendar SPD/IF ne podpira signala višjega od 5.1), zato to ni opcija ... ob Googlanju sem naletel na ogromno userjev z identičnimi težavami - ARC kar naenkrat neha delovati ... ali se komu sanja kaj bi bil lahko problem? Mogoče zamenjat s kakim dražjim HDMI kablom? A lahko kabel kar naenkrat neha delovati tako, da preneha pošiljati audio v obratni smeri ter pošilja samo še sliko???

Full hvala za vaše odgovore :)

krepki ::

Pa saj tv nima samo enega HDMI arc porta,probaj na drugi port,če ni bolje zamenjaj kabel,nabavi HDMI 4k 60hz kabel.

Likalnik ::

Kolikor jaz vem ima samo en HDMI arc..plus dodatne HDMI-je...vsaj na mojem TV-ju je tako...res je pa, da je že malo starejši in da novejši lahko, da imajo več HDMI arc portov.....uglavnem...jaz bi probal ta tvoj obstoječi kabel prvo na enem drugem TV-ju (starši, prijatelji) tako, boš videl ali je res kabel ali ne...in nimaš nobenih stroškov...., če je kabel menjaš kabel v nasprotnem primeru ti je šel port v TV-ju.

lp

Misi666 ::

Žal ima samo en HDMI ARC port ...

Hmmm samo če bi šel port v TVju pomeni da tudi slika nebi delala ... tako pa slika v TV pride, samo zvok iz TVja preko ne pride nazaj v A/V receiver ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Misi666 ()

Likalnik ::

ja imaš prav...potem ti tudi slika ne bi delala....kaj pa če je HDMI na av receiveru? glede na to, da zvok ne dela...če imaš kakšen receiver viška...probaj to....ker tudi receiver ima samo en HDMI arc port...tako, da moraš drugi receiver

Misi666 ::

Hmmm še enega receiverja žal nimam ... a obstaja kak drug način kako lahko stestiram? Da mogoče prpelem HDMI v računalnik in s kakim programom preverim?

Han ::

Če ni preveč dela z nastavitvami, resetiraj receiver in TV... Še prej pa posodobi firmware, v kolikor je na voljo novejši.

bzp ::

Najprej menjaj kabel. Najhitreje, najceneje, in ja lahko je to vzrok.

neocodexx ::

Če ti zadeve ne uspe rešiti obstaja alternativa:

Zunanji android box hdmi povezava z avr, passtrough zvok, avr obdela zvok in po drugem hdmiju pošlje tvju samo sliko. Ne rabiš nobenih arc priklopov v tem primeru.

S tem tudi pridobiš možnost predvajanja losless zvoka (dts hd in dolby true hd) ki ga navaden arc ne podpira.

P.S.: Čakaj, imaš LG OLED C8? Pa to sploh ni tako star tv, bi moral sigurno imeti več kot 1 arc port oz. za tvje v tem rangu bi že pričakoval kakšen earc.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neocodexx ()

Misi666 ::

O teh rešitvah sm tud razmišlju ja, da pač pozabim na Netflixe in HBOje na WebOS TV Appu in vse skupi dam v nek Raspberry PI oziroma raje kako zaključeno rešitev z Androidom ... hmmmm ni slaba rešitev! :) najprej bom počakal na kabel, da vidim če je to težava ...

Jap LG OLED C8 - kupljen slabo leto nazaj ... mislm da je to TV iz leta 2018 tko da daleč od tega da bi bil star :) ima pa samo 1x ARC - vsaj na TVju zadi je samo pri HDMI 2 v oklepaju napisano da gre za ARC ... o eARCu pa ne duha ne sluha ... tko da žal nima eARCa ... tud če bi ga mel ga mislm da ONKYO receiver nima ...

Tko da iz tega stališča mi dejansko vedno bolj diši rešitev z nekim TV BOXom ... @neocodexx mi lahko predlagaš kateri je okej?

neocodexx ::

Če denar ni problem in hočeš 100% zanesljivo napravo, hitrejšo od vsakega drugega tvja in boxa potem Nvidia Shield, sicer pa lahko pogledaš 100 stransko debato o boxih na tem forumu, kako so drugi zadovoljeni z alternativami kot npr. Xiami Mibox, tu je pa seznam vseh certificiranih AndroidTV boxov, in kateri imajo Netflix podporo (nimajo vsi) (ne kupovat če ni na seznamu): https://docs.google.com/spreadsheets/d/... (pod zavihkom Streaming STB).

Tudi gaming se na shieldu odlično obnese, priložen kontroler je špica. Jaz že nekaj mesecev igram samo še na tvju preko tega, na pcju vse manj:) Kakšnega sesuvanja ipd. s shieldom tudi ne boš doživel, ga nisem rabil še niti 1x resertirat odkar ga imam, stvar je res zanesljiva dela ko čudo.

Alternative iz tega seznama so vsekakor dobre, sploh če primerjaš cene je Mibox res zanimiva izbira. Po sami surovi moči pa se s shieldom še danes ne more nič primerjati kljub temu da je to nvidia hardware iz 2015:))) res da je dosti dražji ampak je vsaj nekdo naredil android box kot se spodobi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neocodexx ()

Gatsu ::

Zakaj bi kupoval dodatno napravo ki bo delovala inferiorno če je TV še v garanciji?!? Najprej resetiraj TV in AVR potem pa reklamiraj če ne bo nič bolje. eARC imajo itak samo redki tvji letnika 2019. LG ima pa praktično celoten Hdmi 2.1 implementiran v vse letošnje OLED tvje.

fpbs ::

Gatsu je izjavil:

Zakaj bi kupoval dodatno napravo ki bo delovala inferiorno če je TV še v garanciji?!? Najprej resetiraj TV in AVR potem pa reklamiraj če ne bo nič bolje. eARC imajo itak samo redki tvji letnika 2019. LG ima pa praktično celoten Hdmi 2.1 implementiran v vse letošnje OLED tvje.
Točno tako. TV je še v garanciji, na servis z njim. Še prej pa poglej to: https://www.avsforum.com/forum/90-recei...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kak Hi FI komponenta internetni radio in Dab + hkrati kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
456935 (3435) mat xxl
»

Sistem 5.1 domači kino

Oddelek: Zvok in slika
486510 (5263) edi45
»

A je komu uspelo povezat PC>TV HDMI da dela surround zvok?

Oddelek: Zvok in slika
19794 (539) neocodexx
»

Denon AV sprejemnik AVR-X250BT

Oddelek: Zvok in slika
202624 (2026) Darko!
»

5.1 zvok iz PCja na hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
212584 (2315) DarwiN

Več podobnih tem