» »

Nemčija - ustanovitev podjetja

Nemčija - ustanovitev podjetja

DeveloperX ::

Pozdravljeni

Trenutno delam in živim v eni izmed EU držav. Obeta se mi možnost daljše(8 mes.+) contract IT pozicije v Nemčiji. Delo bi bilo full time pri naročniku. S menoj bi se selila družina s mladoletnimi otroci.
V tej fazi me zanima predvsem, če kdo pozna postopek odpiranja ustreznega podjetja v Nemčiji in bil pripravljen deliti svoje izkušnje. Nameravam kontaktirati nemški Chamber of commerce in verjetno kakšnega davčnega svetovalca. Vseeno bi pa bila vsaka informacija zlata vredna.

Predvidevam, da bi bila lahko ta tema zanimiva za marsikoga.

Vnaprej hvala za vsako pomoč.

masevc ::

Poisci si odvetnika, ki ti bo vse uredil.
Postopek je podoben kot V Slo, moras podpisati pri notarju.
Ce rabis Slo govorecega odvetnika v Minhnu, sporoci. Uredi ti lahko vse.

Uporabnik ::

V slo ti za enoosebno družbo ni treba nič podpisati pri notarju.

DeveloperX ::

masevc je izjavil:

Poisci si odvetnika, ki ti bo vse uredil.
Postopek je podoben kot V Slo, moras podpisati pri notarju.
Ce rabis Slo govorecega odvetnika v Minhnu, sporoci. Uredi ti lahko vse.

Hvala. Verjetno te bom pa res kontaktiral na pm za kontakt - zadeva vseeno še ni popolnoma dokončno dogovorjena.

Mogoče veš koliko časa takšen postopek traja? Malo me skrbi, ker sem zasledil, da bi verjetno potreboval "AUG Licenco"

The second main issue that crops up with regards to Germany is the licensing one. For an employer to send workers over to Germany to carry out services for a German end user, the employer requires an AUG licence. This is a labour leasing licence which allows the employer to lease labour (workers) to the end user without the end user actually becoming the employer. An AUG licence is not required in instances where the worker is not deemed an employee. So it isn’t required, for example, when the worker has self-employed (“Freiberufler”) status in Germany…but this shouldn’t be seen as an easy “get-out” to the licencing requirement, because contractors can only trade on a self-employed basis in Germany if they have working practices that are genuinely indicative of self-employment.

Ali bi lahko sploh delal kot self-employed (“Freiberufler”)?

masevc ::

To vem, da doloceni poklici rabijo licenco.
Lahko odpres tudi njihov s.p.. Ni pa najbolj čislan ta s.p. pri Nemcih.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup nepremičnine

Oddelek: Loža
182876 (308) fikus_
»

Dedovanje podjetja

Oddelek: Loža
113135 (2143) AnotherMe
»