Forum » Kaj kupiti » Kateri kabel do kolega za adsl?
Kateri kabel do kolega za adsl?
mymoon ::
Do kolega mislim potegniti kabel da se priljučim na njegov adsl (router). Ker bo kabel potek cca. 50 m po strehi, me zanima kateri kabel se najbolje izplača, da je imun na vremenske vplive.
thx
lp
thx
lp
ali3n ::
Pomojem bo izolacija vsakega kabla strohnela v parih letih (uv, nizke/visoke temp.); drugač pa kupi shielded kabl (STP) - ma folijo okol žic - na ta način se boš izognil zunanjim vplivom na sam prenos po mreži - EM motnje itd...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
HiNaVeC ::
hallo
kaj pa da bi po podstresju povlekel!
Zdaj ce si v bloku se to komot da. Ampak glede vremenskih vplivov nebi smelo biti nic narobe! Tudi jaz mam nekje 50m preko podstresja, tudi od zunaj ga je nekja metrov in do zdaj kljub temu da je bila zima in vrocina ni bilo dobenih problemov-razen kaksna mis bi se lahko nasla in bi zacela grizt tisti kabil :)
No toliko!
Bye
kaj pa da bi po podstresju povlekel!
Zdaj ce si v bloku se to komot da. Ampak glede vremenskih vplivov nebi smelo biti nic narobe! Tudi jaz mam nekje 50m preko podstresja, tudi od zunaj ga je nekja metrov in do zdaj kljub temu da je bila zima in vrocina ni bilo dobenih problemov-razen kaksna mis bi se lahko nasla in bi zacela grizt tisti kabil :)
No toliko!
Bye
Poldi112 ::
Jaz imam navaden utp vec kot 10m po zraku. Nezasciten. Dela super. Tudi kake em motnje ne opazim, ker za net itak rabis 1Mb, lan pa dela 10m bp (moja napaka, kupil mehkozilni), tako da kupovati stp je pomoje brezveze. Pa se tezje ga je dobiti.
sash ::
(STP) - ma folijo okol žic
nebo držalo, FTP ima folijo okoli, STP pa pletenico
kar se pa tiče polaganja kabla po strehi, daj ga v inštalacijski kabl če ga že moraš polagat po strehi, sicer pa e poskušaj čimbolj izogibat prostega polaganja kabla ker ti lahko kaka strela nardi precej škode, zato če je možno pokoplji kabl pod zemljo pa boš mel mir pred strelami pa tud pred vremenskimi vplivi bo bolj zaščiten - jaz ga imam položenega že eno par let pa še kr dela (70m)
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Poldi112 ::
Glede strel se strinjam. Sem imel v mislih, ampak se mi enostavno ni dalo krta oponasat. Verjetnost je majhna, sploh ker so na vseh strehah antene in bi verjetno prej tja usekalo. Pa se cerkev je blizu...
Bevcan ::
Preden ti bo strohnel kabel, si boš itak že omislil kako drugo povezavo na net, ker ADSL ja po mošnosti sploh ne bo več . Strela bopa prej zadela tebe kot pa izoliran kabel na strehi tko da tut tuki ni panike ker pol tko al tko ne boš več rabu.
zvery1 ::
Fanta...kot prvo vidim da nimata pojma o strelah.
Kot drugo vama nebi škodovalo če bi prebrala tale članek o streli:
http://www.kvarkadabra.net/index.html?/vprasanja/vprasanja_pojavi.htm
Še obrazložitev:
Če bosta vidva povezala dva računalnika preko prevodnika...lahko udari strela 100m stran na polje pa bo obema skurilo računalnik.
Zakaj??..zato ker se zaradi razdelje med računalnikoma inducira na vsakem drugačna napetost, tok ki pa steče ob tem,pa poškoduje računalnika.
Še en primer; Če ti useka strela v drevo na dvorišču, ti bo skurilo kar nekaj elektronskih komponent v hiši.Pa je tud izolirana oz strela ni usekala direkt u tokokrog.Tko da ne mi tumbit o izoliranosti kabla.
Izolacija na kablu ti nič ne pomaga.Edina prenosna pot ki je 100% varna pred strelo je optika, ker ne prevaja štroma.
Kot drugo vama nebi škodovalo če bi prebrala tale članek o streli:
http://www.kvarkadabra.net/index.html?/vprasanja/vprasanja_pojavi.htm
Še obrazložitev:
Če bosta vidva povezala dva računalnika preko prevodnika...lahko udari strela 100m stran na polje pa bo obema skurilo računalnik.
Zakaj??..zato ker se zaradi razdelje med računalnikoma inducira na vsakem drugačna napetost, tok ki pa steče ob tem,pa poškoduje računalnika.
Še en primer; Če ti useka strela v drevo na dvorišču, ti bo skurilo kar nekaj elektronskih komponent v hiši.Pa je tud izolirana oz strela ni usekala direkt u tokokrog.Tko da ne mi tumbit o izoliranosti kabla.
Izolacija na kablu ti nič ne pomaga.Edina prenosna pot ki je 100% varna pred strelo je optika, ker ne prevaja štroma.
AMD X6 1090T, 16GB DDR3, GF 750Ti, Gigabyte 890XA-UD3,
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nevarnost strele.Oddelek: Loža | 8052 (7219) | jalovec09 |
» | Zaščita FTP kabla?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1232 (1048) | mymoon |
» | Strela!Oddelek: Loža | 2495 (1836) | Cuoresportivo |
» | Surgeprotector - ali varuje pred strelo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4522 (3914) | AngelOfDeath |
» | lan povezava - 100mOddelek: Omrežja in internet | 2614 (2155) | Blue3D |