» »

Nastavljeno samodejno ugašanje

Nastavljeno samodejno ugašanje

Naia ::

Pozdravljeni.
Upam, da mi lahko pomagate pri temle problemčku. Včeraj sem nastimala, da se računalnik samodejno ugaša ob določeni uri. Hja zdaj pa je problem, da se mi avtomatsko skos ugasne (seveda) in jaz "pametna" ne znam tega izklopiti, preklicati to nastavitev. Prosim prosim za pomoč. Niti ne morem dosti brskati po njem, ker se kar zaustavi sistem. Imam pa Windows 10 Home. Hvala!

Han ::

Za začetek poglej v TASK SCHEDULER - klikni na gumb START, odtipkaj TASK in zaženi najdeni program. Več na povezavi...

https://www.isunshare.com/windows-10/4-...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

E napiše mi - unable to abort the system shutdown because no shutdown was in progress, ampak računalnik se vseeno po parih minutah ugasne sam...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Naia ()

Han ::

Pritisni Windows tipko in tipko R, vnesi "shutdown -a" in potrdi.

Če to ne prime, desno klikni na Start gumb, odpri Windows PowerShell (Skrbnik) in tam vnesi shutdown -a.

To sem naredila ja, saj... Pri tem mi napiše tisto, kar sem v prejšnjem sporočilu napisala. Eto sem ponovno vnesla in isto "unable to abort the system shutdown because no shutdown was in progress". Računalnik se je pa zaustavil.

googleg1 ::

Naia je izjavil:

Pozdravljeni.
Upam, da mi lahko pomagate pri temle problemčku. Včeraj sem nastimala, da se računalnik samodejno ugaša ob določeni uri. Hja zdaj pa je problem, da se mi avtomatsko skos ugasne (seveda) in jaz "pametna" ne znam tega izklopiti, preklicati to nastavitev. Prosim prosim za pomoč. Niti ne morem dosti brskati po njem, ker se kar zaustavi sistem. Imam pa Windows 10 Home. Hvala!
Lahko dobimo se kaksno dodatno informacijo o tem kako tocno si to nastavila ? Si sledila kaksnemu vodicu ? Uporabila kaksno aplikacijo ali samo nastavila v nastavitvah.

In tudi v task scheduler-ju ni nič... Jao. Ma mi ne gre v račun, do včeraj je vse normalno delalo.

Pa sledila sem tem navodilom http://dne.enaa.com/uporabno/vodic-nast...
In pač šla v ta task manager, naštelala... In eto zdaj se kar ugaša sam od sebe skos 🥴.
To je uno, ko hočem 10-letnici preprečit, da visi predolgo na mojem računalniku, ko sem v službi. Zdaj pa imam...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Naia ()

donvito ::

zavajon ::

Ti pa ravno link od support.microsoft. com nalimaš, ki je dokazano domena, kjer v zgodovini ni še nihče dobil uporabne informacije (sfc /scannow namreč to ni). :))

Sicer pa, če si naredila task po tistih navodilih, lahko ta task tudi izbrišeš. Le najti ga moraš v Task schedulerju. Če ga ne najdeš, ga lahko poiščeš s cmd ukazom schtasks /query.

googleg1 ::

Bo to verjetno res resitev problema. Pobrisi vse nastavitve, ki si jih nastavila tekom vodica. Verjetno je kje kaksno polje napacno nastavljeno.

Prišla domov iz službe in ja, zdaj mi je pa uspelo najti to presneto nastavitev oziroma opravilo, sem ga končala oziroma zbrisala in hvala bogu zdaj dela normalno.
Hvala za pomoč! 😁

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

win10 disk cleanup - avtomatsko

Oddelek: Pomoč in nasveti
13687 (516) Ijus
»

OS ne odjavi user-ja ki mu je potekel čas

Oddelek: Pomoč in nasveti
131250 (658) killa bee