» »

Voltage sensors

Voltage sensors

filter ::

Sysoft Sandra javlja naslednje "kritične" vrednosti:
-12V --- -9,07V
-5V --- -4,20V
Pri +12, +5, +3,3 relativno blizu omenjenih vrednosti.

Opazil sem, da se vent na north bridge-u kmalu po zagonu windowsev zaustavi. V igrah slika stalno malo trza. Na testu z Abitko NF7-S je ista konfiguracija delovala brezhibno.

Konfiguracija:
Gigabyte 7n400 pro2 (nforce2 ultra 400), 2500xp, radeon9600pro, najnovejši gonilniki in bios, winxp pro
Napajalc 250W.
Poskusil s 300watnim sicer no name napajlcem, vrednosti identične. Potrebujem še močnejši napajalc???

Help!

morphling1 ::

Ti bios kaže podobno ? Vrednosti so močno kritične in čudno da sistem sploh deluje (verjetno ni navit) 300 W napajalnik če dela na drugih platah normalno je OK, probaj izmerit vrednosti napetosti na molexu 5 in 12 V če se ujemajo s tistimi v biosu (potem je napajalnik zanič). Če so normalne je napajalnik OK. Moral bi pa pomerit napetost na parih mosfetih, ker če je nizka napetost nizka napetost tam, potem je plata definitivno defekna in jo menjaj. Sicer se ti pa s tem se ti ni treba zezat, če ne veš kje merit enostavno jo pelji na servis povej kaj je problem in morajo menjat.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

morphling1 ::

A damn šele zdaj sem videl da gre za negativne linije napajanja, te niso čisto nič važne na novih platah tako da jih lahko mirno ignoriraš. Problem s štekanjem je nekje drugje. Čeprav NB fan mora delat non-stop in z njim nekaj ni Ok, se pa napaja iz +12 V tako da nima veze s slabimi negativnimi napetostmi, enostavno crkuje, kot veliko poceni NB ventov ki jih proizvajalci dajejo na plate.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

580W napajalnik dovolj?

Oddelek: Strojna oprema
455375 (4405) krispe
»

Do koliko ste prišli (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
15410124 (6745) MEDENA
»

TAGAN napajalniki

Oddelek: Strojna oprema
291974 (1443) cbelica
»

Chiftek 420W spreminjanje voltaže (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
807074 (5686) BigSexy
»

Koliko je se varna temperatura za zracno hlajenje?

Oddelek: Navijanje
463030 (2157) schurda

Več podobnih tem