» »

230/400 V enostavna komunikacija?

230/400 V enostavna komunikacija?

Tero ::

Pozdravljeni.

V nekem skladišču se uporabljajo za neke x naprave 3 različni trofazni elektromotorji. Želja je da bi se iz popolnoma druge sobe ti trije motorji neodvisno lahko izklopili / vklopili. (zdaj se lahko iz te sobe vklopijo/izklopijo samo vsi skupaj - 3 fazni dovod je iz te sobe preko stikala)
Zdaj me pa zanima če bi šlo kako brez vlačenja novih kablov? Idejo imam da bi uporabil kakšno brezžično upravljanje( kar mi ni najbolj všeč v industrijskem okolju) ali pa mogoče uporabiti kakšno powerline mrežo in še seveda zraven kakšno IOT napravico. (kar mi pravtako ni najbolj všeč ker zadevo zelo zakompliciramo)

Mogoče obstaja kakšna industrijska rešitev da bi pošiljal samo 3 ukaze čez energetski sistem pa je jaz ne poznam?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

KraitPay ::

Nove kable boš moral potegniri, če boš želel, da se vklaplja posamezno. Potreboval boš 3 nazivne kontaktorje, in relejsko ploščo z ebaya za 20$, mislim da obstaja tudi takšna, ki deluje preko spletne komunikacije.

Seveda vse temelji na predpostavki da so to mali 3f elektromotorji in da veš kaj delaš.

matobeli ::

Bi se dalo z istimi kabli, en PLC nabaviš ki bo fural 3x 3fazni motor, upravljaš ga pa prek powerline, v resnici lahko daš tudi 3x PLC kjer en fura en motor in jih neodvisno upravljaš.

Kolk €€ je pa odvisno od tega kako močni motorji so in kakšna škoda se zgodi čekaj crkne.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zagon kompresorja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
423027 (2126) starfotr
»

Powerline adapter internet

Oddelek: Omrežja in internet
494066 (2650) MrStein
»

Ali bi mi delal powerline (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
559551 (6353) next3steps
»

Katere PowerLine adapterje??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7718882 (16265) Furbo
»

Tri faze v eno

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
3011574 (9449) FX6300B

Več podobnih tem