Forum » Strojna oprema » Abit BX133 Raid Kondenzatorji
Abit BX133 Raid Kondenzatorji
Editor ::
Dobil sem omenjeno plato na kateri so kondenzatorji 1500 mikroF napihnjeni (6.3V)
in bi jih bilo potrebno zamenjati.
Ima kdo idejo kje bi se jih dalo kupiti.
ali3n ::
Super platka menda tale 133 :-) FSB po 1mhz do 200 :-))
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
v ostalih el. trgovinah ki sem jih poklical.
hvala vseeno.
editor
kar se pa dimenzij tiče pa priporočajo npr. da stare samo "olupiš" in pustiš "nogice" na plati - nove nalotaš na te nogice...
še en link - morda ti bo v pomoč
če se pa ne boš odloču za menjavo, se pa priporočam za plato :-)
Han ::
Zdaj dela plata spet brezhibno!
EZ2BHard ::
Socustvujem s tabo, sem tudi sam moral dati zamenjati kondenzatorje na eni maticni plosci ABIT. Sicer pa imajo maticne plosce ABIT triletno garancijo, tako da bi ti priporocil, da poskusis stvar najprej urediti po uradni poti. Garancija pri prodajalcu ti je verjetno ze potekla, zato ti priporocam, da pises na naslov asguard@asguard.at. Podjetje Asguard z Dunaja je namrec glavni uradni zastopnik podjetja ABIT za regijo, kamor spadamo tudi mi in zagotovo ti bodo tam znali kako pomagati, jaz imam z njimi odlicne izkusnje. Tudi, ce bi ti triletna garancija ze bila potekla, bi ti verjetno bili pripravljeni poslati ustrezne kondenzatorje, morda celo brezplacno, ker se zavedajo v cem je tezava pri teh kondenzatorjih. Ce je garancija se veljavna, ti vse uredijo brezplacno, ti placas le postnino za dostavo na Dunaj, ce je le-ta potrebna.
Sicer pa pri nas kondenzatorje v prodaji najlazje najdes pri naslednjih podjetjih:
HTE d.o.o.
IR Electronic d.o.o.
Just d.o.o.
Sam sem dal zamenjati cisto vse kondenzatorje, enako priporocam tudi tebi, ce je le mozno. Za vse, ki imajo prevec denarja pa naj navedem se informacijo, da si lahko za priblizno 30 USD kupijo komplet kvalitetnih in za njihovo plosco ustreznih kondenzatorjev tudi na strani MotherBoardRepair.com Do It Yourself Cap Kits. Drugace je na tem spletnem mestu se veliko uporabnih napotkov glede menjave kondenzatorjev. Mimogrede, Gary Headlee, ki vodi to spletno mesto, je eden od prvih tehnikov, ki so opazili, da se vse bolj pojavljajo kondenzatorji s katerimi je nekaj hudo narobe. Ce te zanimajo podrobnosti, si preberi clanek IEEE: Leaking Capacitors Muck up Motherboards.
Ce bos stvari urejal preko podjetja Asguard, mi prosim sporoci, kako se je izteklo. Vodim namrec nekaksno evidenco o tem.
Edino kjer sem jih nasel so bili na neki net-trgovini v USA pa se to je cena
1$ za kom.
Pri nasem uvozniku abita pa priznavajo napako samo ti popravilo zaracunajo 6.000 sit. Sem pisal mail v avstrijo bomo videli kaj se bo izcimilo.
Editor
XPSISTEM ::
bozicek ::
Bili so ta zeleni kondenzatorji in pa en transformator popravilo pa bi prislo cirka 9 jurjev. Tako, da sem jo kar pustil v AGT naj jo ima za rezervne dele.
Je pa rekel: kondenzatorji so 340 SIT in pa transormator 2k. 15 konden.+1 traf. + delo 1 ura = brez veze zame. Kar obdrzi.
Malner ::
rfmw ::
Pred kakim mesecem sem menjal komplet kondije na 8rda+, plošča spet dela brezhibno.
Naročil sem Rubycon ZL in ZLH (lowest ESR jasno ) kondije v IC elektronika. Dragi so pa bili, to pa...
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Moč kondenzatorja za na matično ploščo...pomoč?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3687 (3320) | Brane22 |
» | Problem s prižiganjem sistemaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1959 (1590) | Pyr0Beast |
» | Kako popraviti mamaplato, kjer so crknili kondenzatorji? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15331 (11011) | Pyr0Beast |
» | Nasvet glede potencialno skurjene mamaplate (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8745 (7404) | Pyr0Beast |
» | Kako vem če ima moj procesor "Tualitin" jedro?Oddelek: Strojna oprema | 939 (859) | Tomay |