» »

Abit BX133 Raid Kondenzatorji

Abit BX133 Raid Kondenzatorji

Editor ::

Pozdravljeni!

Dobil sem omenjeno plato na kateri so kondenzatorji 1500 mikroF napihnjeni (6.3V)
in bi jih bilo potrebno zamenjati.
Ima kdo idejo kje bi se jih dalo kupiti.

ali3n ::

probaj pri IC Elektronika.
Super platka menda tale 133 :-) FSB po 1mhz do 200 :-))
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Editor ::

Sem ze poiskusil, ampak na zalost nimajo enako kot
v ostalih el. trgovinah ki sem jih poklical.
hvala vseeno.

editor

ali3n ::

kolikor sem bral o tem na forumu, je glavna samo kapaciteta... voltaža je lahko višja...

kar se pa dimenzij tiče pa priporočajo npr. da stare samo "olupiš" in pustiš "nogice" na plati - nove nalotaš na te nogice...
še en link - morda ti bo v pomoč
če se pa ne boš odloču za menjavo, se pa priporočam za plato :-)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Han ::

Od prijatelja sem ravnokar pripeljal crknjeno mašino z ABIT BF6 plato. Notri je bil 1000 MHz Celeron na ABIT SlotKET !!! adapterju. Če procesor zamenjam za npr. 300 ali 433 MHz (deluje na 2,0 V), se računalnik zbudi in deluje normalno. Ali je možno, da trije malo napihnjeni kondenzatorji vplivajo na nedelovanje procesorjev na Coppermine jedru, ki imajo nižjo voltažo (1,75 V)? Preizkusil sem dva 1000 MHz Celerona na Abitovem in 950 MHz Celeron na MSI adapterju. Slednji je 100% brezhiben.

ali3n ::

seveda.. (laično rečeno, ker nism štromar) - uni požrejo več štroma
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Han ::

S prijateljem sva zamenjala napihnjene kondenzatorje, ki so bili povsem posušeni, elektrolit pa je v dveh malo stekel kar od spodaj. Ti zeleni kondenzatorji so izgleda izredno slabe kakovosti, saj je v zvezi z njimi bila cela afera (v Google napiši TAYEH capacitors)...

Zdaj dela plata spet brezhibno! :)

EZ2BHard ::


Socustvujem s tabo, sem tudi sam moral dati zamenjati kondenzatorje na eni maticni plosci ABIT. :\ Sicer pa imajo maticne plosce ABIT triletno garancijo, tako da bi ti priporocil, da poskusis stvar najprej urediti po uradni poti. Garancija pri prodajalcu ti je verjetno ze potekla, zato ti priporocam, da pises na naslov asguard@asguard.at. Podjetje Asguard z Dunaja je namrec glavni uradni zastopnik podjetja ABIT za regijo, kamor spadamo tudi mi in zagotovo ti bodo tam znali kako pomagati, jaz imam z njimi odlicne izkusnje. Tudi, ce bi ti triletna garancija ze bila potekla, bi ti verjetno bili pripravljeni poslati ustrezne kondenzatorje, morda celo brezplacno, ker se zavedajo v cem je tezava pri teh kondenzatorjih. Ce je garancija se veljavna, ti vse uredijo brezplacno, ti placas le postnino za dostavo na Dunaj, ce je le-ta potrebna.



Sicer pa pri nas kondenzatorje v prodaji najlazje najdes pri naslednjih podjetjih:



HTE d.o.o.
IR Electronic d.o.o.
Just d.o.o.



Sam sem dal zamenjati cisto vse kondenzatorje, enako priporocam tudi tebi, ce je le mozno. Za vse, ki imajo prevec denarja pa naj navedem se informacijo, da si lahko za priblizno 30 USD kupijo komplet kvalitetnih in za njihovo plosco ustreznih kondenzatorjev tudi na strani MotherBoardRepair.com Do It Yourself Cap Kits. Drugace je na tem spletnem mestu se veliko uporabnih napotkov glede menjave kondenzatorjev. Mimogrede, Gary Headlee, ki vodi to spletno mesto, je eden od prvih tehnikov, ki so opazili, da se vse bolj pojavljajo kondenzatorji s katerimi je nekaj hudo narobe. Ce te zanimajo podrobnosti, si preberi clanek IEEE: Leaking Capacitors Muck up Motherboards.



Ce bos stvari urejal preko podjetja Asguard, mi prosim sporoci, kako se je izteklo. Vodim namrec nekaksno evidenco o tem. :)

Han ::

Najlepša hvala za izčrpne informacije. Plošči poteče triletna garancija v nekaj dneh, tako da se v to ne bom spuščal. Vprašanje, če bi mi jo sploh priznali, zdaj ko sem kondenzatorje že zamenjal... Ostali kondenzatorji izgledajo še dobri, saj niso na tako zelo obremenjenih mestih. Poleg tega je invalid, ki računalnik uporablja, nanj zelo navezan, tako da bi daljša odsotnost predstavljala manjši problem...

Editor ::

Ne vem ce se isplaca kupovati nove kondenzatorje!
Edino kjer sem jih nasel so bili na neki net-trgovini v USA pa se to je cena
1$ za kom.
Pri nasem uvozniku abita pa priznavajo napako samo ti popravilo zaracunajo 6.000 sit. Sem pisal mail v avstrijo bomo videli kaj se bo izcimilo.

Editor

EZ2BHard ::

Editor, je ze kaj novega glede tvoje reklamacije pri podjetju Asguard?

XPSISTEM ::

Tut jest sm mu tik po garanciji skurjene kondenzatorje. Rekl so da se ne splača menjat ker je lohka še kej druzga. Napihnjeni kondenzatorji pa so mi pol leta delal probleme 20 krat sm formatirov disk z mislijo na pokvarjene xp cd!!!

bozicek ::

Jaz sem se tudi prejsni mesec odpovedal tej plati. Skoda.
Bili so ta zeleni kondenzatorji in pa en transformator popravilo pa bi prislo cirka 9 jurjev. Tako, da sem jo kar pustil v AGT naj jo ima za rezervne dele.

Je pa rekel: kondenzatorji so 340 SIT in pa transormator 2k. 15 konden.+1 traf. + delo 1 ura = brez veze zame. Kar obdrzi.

Editor ::

Na zalost ni bilo odgovora od Asguard.

Malner ::

Kje se pa splača kupiti kondenzatorje? Najbrž elektrolitski 1000mikroF, 16V za 40 SIT niso dobri. Kaj pa 105 stopinj C, 1000 mikro F, 25V za 70 SIT?

Han ::

Jaz jih kupujem v celjski Žarnici, kjer dobiš japonski Rubycon z nizko ESR, ki igra pomembno vlogo. :)

Malner ::

A ve kdo za kakšno trgovino v Ljubljani ali okolici, ki prodaja kondenzatorje z nizkim ESR?

rfmw ::

HTE ima na ceniku tudi Low ESR za matične plošče.

Pred kakim mesecem sem menjal komplet kondije na 8rda+, plošča spet dela brezhibno.

Naročil sem Rubycon ZL in ZLH (lowest ESR jasno>:D ) kondije v IC elektronika. Dragi so pa bili, to pa...
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Malner ::

Za prijatelja sem dobil Epox 8RDA+. Ugotovil sem, da so kondenzatorji napihnjeni, vendar sem upal da bo delalo, ker je prejšnjenu lastniku ni delala problemov. Naložil sem Windows in še par programov. Malo sem navil procesor (Palomino 1500+) in nadaljeval. Ni bilo problemov, dokler nisem zagnal Prime 95 in malce matral procesor in RAM. Ker je prvič zablokiralo sem dal napetost na 1,85 in poskusil ponovno. Spet se je ustavil in ponovno sem zagnal računalnik. Od takrat naprej se diagnostika ustavi pri C1, kar naj bi bila inicializacija RAMa. Procesor in RAM sem poizkisl drugje in delujeta. Jutri bom zamenjal kondenzatorje in videl, kaj se bo zgodilo. Problematični so samo kondenzatorji okoli RAMa in AGPja (1000 μF , 6,3V).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moč kondenzatorja za na matično ploščo...pomoč?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
203465 (3098) Brane22
»

Problem s prižiganjem sistema

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
121842 (1473) Pyr0Beast
»

Kako popraviti mamaplato, kjer so crknili kondenzatorji? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
10314907 (10587) Pyr0Beast
»

Nasvet glede potencialno skurjene mamaplate (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
608420 (7079) Pyr0Beast
»

Kako vem če ima moj procesor "Tualitin" jedro?

Oddelek: Strojna oprema
5880 (800) Tomay

Več podobnih tem