» »

Ušesa in slabši sluh zaradi voska

Ušesa in slabši sluh zaradi voska

XLapse ::

Imam že celo življenje težave z voskom v ušesih.

Zadnje 2 leti se je dosti izboljšalo, kr sam pada ven. Še vedno pa levo uho mi zablokira in slabše slišim kot bi mogel.

Bil sem že na izpiranju, katero mi ni nikoli delalo problemov, na zadnje pa vedno ko grem, se mi malo zavrti in pravi zdravnica da je nenevarno. Meni je pa občutek grozen in ga nočem več.
Alternativa je zasebna ambulanta kjer ti posesajo z mašinco vosek, bolj učinkovito, manj nevarno, še vedno pa se ti lahko kanček zavrti in ta občutek resno je grozen. Nazadnje ko sem bil, se mi je kanček zavrtelo in sem rekel nikoli več.
Pa naj mi govori da je nenevarno koliko hoče, tisto me čisto odbija.

Torej kako rešit problem z zamašenimi ušesi od ušesnega voska/masla, brez hodit v ambulante?

Olivno olje, malo pomaga. Kar kupiš v lekarni, ne pomaga nič.
Mam pa kitajski balonček na vodo, ampak to ni nič proti tistim katerega imajo oni, ampak ta balonček bo še vedno možnost vrtoglavice.

Baje je samo stvar temperature vode, torej če ti da vodo na telesno temperaturo/sobno (nisem zdravnik lol) , se ti ne bi smelo vrtet. Enkrat mi je dala mrzlo k ni blo tople slučajno, pa sem tolko si želel odpret ušesa, da sem ji rekel naj mi da kr mrzlo, posledica je bila da sem se mogel uležt z grozno vrtoglavico, občutek koda te bo pobralo.
Zadnje čase pa čeprav mi da primerno temperature, vrtoglavica je vseeno vsaj malo prisotna.

Seveda mora obstajat nek način kako se rešit zamašenih ušes, brez da imaš vrtoglavico/grozen občutek?

Najhujše je ko ti počisti vse in šele takrat ugotoviš kako dobro slišiš in koliko slabše slišiš ko je zamašeno.

Naj mi zvrta 10 zobov in spuli 5, UKC 3 dni v največjih bolečinah od padca, kar hočeš, samo ne tisto vrtoglavico, tisto pa ne prenesem!
alien technology
  • predlagal izbris: amacar ()

hator ::

Ušesa se izpirajo na 37 stopinj Celzija! Hladna voda spremeni gibanje perilimfe in bi se vsakemu začelo vrteti.
Ušesa se načeloma same čistijo in se ne smejo čistit s palčko. S palčko nabiješ cerumen na bobnič.
Cerumen se odstranjuje s spiranjem z vodo, s sesanjem in z inštrumenti. Zadnja dva posega dela ORL.
Ali slučajno veliko plavaš, ker se pri plavalcih in pri pogostem tuširanju poveča tvorba cerumna.

zee ::

Pojdi h zdravniku in ne sprašuj po forumu.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vosek od sveče po vezju...

Oddelek: Pomoč in nasveti
293178 (1530) filip007
»

bulb syringe za ušesa... v sloveniji kje bi dobil?

Oddelek: Loža
203746 (3334) next3steps

blokada ušes zaradi čepa/ušesnega voska in izpiranje v zdravstvenem domu

1713816 (13293) zee
»

Po tuširanju imam vodo v ušesu [Boli]

2810180 (8287) roli
»

Uho boli