Forum » Operacijski sistemi » win XP - kako nastavim remote desktop connection?
win XP - kako nastavim remote desktop connection?
robinzon ::
moj problem je sledec:
imamo mrezo v kateri so 4 racunalniki, preko routerja povezani na adsl.
rad bi dodal en racunalnik, ki pa je brez monitorja zato bi ga rad upravljal preko enega drugega racunalnika.
Nekaj sem probaval v windowsih nastavit ta remote desktop connection pa mi sploh ne gre od rok. prosil bi za kaksen nasvet kako in kaj...
thnx in advance:)
imamo mrezo v kateri so 4 racunalniki, preko routerja povezani na adsl.
rad bi dodal en racunalnik, ki pa je brez monitorja zato bi ga rad upravljal preko enega drugega racunalnika.
Nekaj sem probaval v windowsih nastavit ta remote desktop connection pa mi sploh ne gre od rok. prosil bi za kaksen nasvet kako in kaj...
thnx in advance:)
nojus ::
računalniki imajo ime in IP.
Na remote desktop greš lahko prek kateregakoli. Najbol enostavno je tako, da tistemu compu, ki nima monitorja daš eno lepo ime npr: soncek.(restartaš)
V system obkljukaš "enable remote desktop" Potem pa na katerem koli compu (win_xp) greš na start > accessories > comunnications > izpolneš nastavitve (computer = soncek, user name/password = enako kot na compu, ki nima monitorja.
Lahko pa greš tudi prek IP-ja, samo moraš imeti na routerju nastavljene stalne notranje IP-je oz. moraš vedeti IP compa na katerega se povezuješ.
To je to. Drugače pa poglej stare teme, ki jih je že tamavmiljon.
Na remote desktop greš lahko prek kateregakoli. Najbol enostavno je tako, da tistemu compu, ki nima monitorja daš eno lepo ime npr: soncek.(restartaš)
V system obkljukaš "enable remote desktop" Potem pa na katerem koli compu (win_xp) greš na start > accessories > comunnications > izpolneš nastavitve (computer = soncek, user name/password = enako kot na compu, ki nima monitorja.
Lahko pa greš tudi prek IP-ja, samo moraš imeti na routerju nastavljene stalne notranje IP-je oz. moraš vedeti IP compa na katerega se povezuješ.
To je to. Drugače pa poglej stare teme, ki jih je že tamavmiljon.
sovražim Gargamela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dostop do računalika, ki nima dostopa do netaOddelek: Pomoč in nasveti | 2291 (1469) | hojnikb |
» | Remote Desktop, nastavitevOddelek: Omrežja in internet | 7931 (4805) | fosil |
» | VPN med 2x WinXP?Oddelek: Omrežja in internet | 2104 (1782) | luciby |
» | Remote desktop pomočOddelek: Omrežja in internet | 1727 (1317) | K0K0 |
» | remote desktopOddelek: Pomoč in nasveti | 1661 (1472) | hruske |