» »

Zvok ob vklopu in zaganjanju računalnika

Zvok ob vklopu in zaganjanju računalnika

marjan_h ::

Ob vklopu in med zaganjanjem računalnika slišim takšen zvok kot, če bi ena lopatica na ventilatorju manjkala in bi se ventilator vrtel neenakomerno. Ali pa, če bi bralna glava trdega diska bila zlomljena. Ampak ne eno, ne drugo ni razlog.

V idle stanju je računalnik tih. Najbolj nenavadno pa je, če restartam računalnik se tiho zažene. Medtem, ko če ga izklopim in potem pritisnem tipko za vklop na ohišju pa se spet sliši isti zvok. Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo? Sicer pa računalnik deluje normalno.

Ker sem ravno pri tem, me zanima če pri novejših matičnih ploščah ni več vgrajenega zvočnika na plošči? Ker nikoli ne slišim piskanja ob vklopu. Moja matična je Gigabyte H310M S2H.

Hvala za odgovore.

GupeM ::

Zvočniki na matičnih so še vedno vgrajeni. Ob vklopu samo piskajo ne več, če ni nobenih napak. Ob napaki ti bo verjetno piskal.

Kar se tiče ropota pa je možno, da se ti ventilator vrti povsem zraven kakšnega kabla. Ob vklopu računalnika, se ventilatorji pogosto začnejo vrteti na MAX, kar ustvari podtlak in dvigne kabel ravno toliko, da začnejo lopatice drseti po kablu. Po zagonu se ventilatorji spet umirijo, podtlak pade in kabel se spet odmakne.

Pri restartu se ventilatorji ne začnejo vrteti na MAX.

marjan_h ::

Aja, bom pogledal.

DeeCoy ::

Zanič ležaj na ventilatorju. Ko se razlaufa postane tišji.. Malo poslušaj kateri je in menjaj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava ventilatorja v napajalniku

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
467089 (3812) radmannsdorf
»

asus laptop problem z ventilatorjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
14891 (751) proxy18
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110879 (9470) inbox
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

Oddelek: Strojna oprema
355033 (3161) Riff
»

nov računalnik se ne prižge, prosim pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
91358 (1358) ReBi

Več podobnih tem