» »

Detektor cigaretnega dima

Detektor cigaretnega dima

techuser ::

Kako se obnese ta stvar v praksi, če zraven še kuhaš, ga to kaj moti ali deluje izključno v primeru, da nekdo kadi v prostoru? Jaz sem ga naročil pri Monel Pro podjetju. Ga še čakam, ampak upam da ni bil denar stran vržen.
  • spremenil: techuser ()

janezvalva ::

verjetno je to le marketinški trik, gre verjetno za standardne detektorje požara/dima

cenejši:
ponavadi so ti senzorji optične narave (v notranjosti je fotocelica katera se aktivira, če se snop žarkov odbije od delcev in receptor na drugi strani celice ne dobi dovolj svetlobe), torej reagirajo na trde delce v zraku (dim) in ne razpoznavajo preveč dobro med različnimi vrstami dima.

dražji:
poznamo še ionizacijske senzorje (temeljijo na radioaktivnem materialu ponavadi americij241) kateri pa reagirajo na spremembo (ionov) nabitih delcev v zraku (gorenje je oksidacija med katero se tvorijo ioni)
prav tako vprašanje kako dobro razpoznavajo med gorenjem cigarete in gorenjem nekega drugega materiala.

vseeno je dobro imet nekakšen protipožarni senzor v kuhinji
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

reeves ::

To so klasični detektorji dima. Možno, da so kaj občutljivejši.

Ionizacijskih ne poznam, optične pa para preverjeno vklopi. Sem imel v službi problem z enim, ki je bil neposredno nad pečjo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nizka stopnja kisika v prostoru

Oddelek: Loža
404470 (2715) poweroff
»

do 1. januarja 2017 vgraditi javljalnik ogljikovega monoksida

Oddelek: Loža
4321619 (13621) kixs
»

motor na prašno eksplozijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
8024769 (22267) msjr
»

Ionizator zraka?

Oddelek: Znanost in tehnologija
1610216 (9793) antonija
»

Cu blok & Al radiator

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
5920 (792) Yacksy

Več podobnih tem