» »

Uporaba računalnika v šolkih ustanovah

Uporaba računalnika v šolkih ustanovah

addy93 ::

No mene pa zanima kako je z uporabo raznih računalnikov (prenosnikov, tabličnih...) pri pouku? Zadnjič sem si, mislim, da na oddaji SVET, ogledal nek prispevek o uporabi računalnikov med poukom in me zdaj zanima ali je to dejansko sprejeta stvar ali je to zgolj predlog. Mene zanima kako je z srednjimi šolami. Se komu kaj sanja? Na naši šoli zatrjujejo, da je uporaba kakršnih koli naprava ala' prenosnik ali tablica prepovedana.
Je normalno, da šola ki je podrejena ministrstvu za šolstvo, ne dovoljuje uporabo raznih naprav čeprav so zakoni, ki ti le to dovoljujejo?

Ko govorim o uporabi prenosnika pri pouku, ne mislim, da ko pridobivas oceno, da si pomagaš z PC... Govorim o standardnih urah, ko se delajo vaje...ITD.


LP, A.

popster ::

pojdi pogledat na Fakulteto za računalništvo in informatiko in boš videl da imajo vsi laptope med poukom. Eni pač pišejo zapiske z njimi drugi surfajo, igrajo igrice v zadnji klopi itd.

ZaphodBB ::

Sam računala nikdar nisem vlačil na predavanja niti ga sedaj ne vlačim nikamor kjer se izobražuje (razen če se izobražuje programsko opremo seveda). Razlog je v tem, da mi je v napoto.

Če sem hotel brat forume/gledat youtube/igrat igre sem ostal doma.

black ice ::

popster: med SŠ in faksom je kar velika razlika.

zee ::

Meni je zal, da v casu mojega studija niso obstajale tablice. Za pisanje zapiskov in opomb med predavanji so (tablice, ne prenosni racunalniki) super, obenem se lahko zabavas med dolgocasnimi predavanji. 8-)
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

ZaphodBB ::

Za pisanje zapiskov in opomb med predavanji so (tablice, ne prenosni racunalniki) super


Oly? Maš ti to že Siri 4, ki ti avtomatsko zgenerira zapiske z vsemi potrebnimi pojasnili in opombami? Pa čisto resno, tablice so PITA za pisanje, kakšne temne rituale imaš ti to v mislih?

zee ::

Za zapiske in opombe, kot sem napisal.

Ne vem, koliko zapiskov si delate vi, jaz si tipicno zapisujem stvari, ki se mi zde zanimive, medtem ko si generalne principe pogledam v ustrezni studijski literaturi, iz katere si potem naredim svoje lastne izpiske na papir z nalivnikom. Na programu Biokemija@UL FKKT je to tipicno bukvica (angl. tome) z nekaj tisoc strani. Seveda to (zagotovo) ne velja tudi za druge studijske programi/smeri.

Prepisovanja iz prosojnic in/ali PPT predstavitev nisem nikoli maral. Se v osnovni soli, kjer je bilo to pricakovano s strani uciteljev, ne. Tako takrat kot zdaj se mi zdi tovrstno pocetje neumno.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Gray_Warden ::

če je govora o kaki tehnični fakulteti, je po mojem mnenju popolnoma sprejemljivo da si med predavanj delaš zapiske na prenosni računalnik.

Če pa je govora o osnovni ali srednji šoli, morda celo večini ne-tehničnih fakultet, pa na prenosnik pozabi. Nosi v šolo zvezek in nalivko in si zapisuj!!!
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

blue ::

Meni se zdi, da je skoraj obratno..
Na tehničnih faksih je nerodni delat zapiske z prenosnikom, ker imaš neprestano grafe, račune, tabele....

Gray_Warden ::

to pač napišeš na papir in doma dopišeš k ostalim zapiskom.



Vsekakor pa ne pričakovat da bodo profesorji na kaki medicinski ali pravni fakulteti veselo gledali kako škljocaš na prenosnik. Na FRI je to druga zgodba.

Na FRI je že rahlo neumno ne imeti prenosnika med predavanji kjer učijo programiranje. Po drugi strani pa je neumno imeti prenosnik na mizi medtem ko se uči diskretne strukture. Pač moraš bit prilagodljiv.

Vseeno pa pravim da je prenosnik sprejemljiv le na tehničnih fakultetah, pa še to ne na vseh. Drugod je uporaba prenosnika med predavanji več ali manj izjemno nezaželjena.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Blinder ::

eh da bi v SŠ dovoljene te igračke bi 70% folka padlo na maturi :D
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Pyr0Beast ::

Za razliko od običajnih 69.7%
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Gray_Warden ::

ma kaj si nor:D pol bi vsi v srednji šoli samo še quake arena igrali med poukom. Natanko tako, kot je v srednji šoli med urami informatike.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

823483 ::

Na gimnaziji Bežigrad so laptopi in tablice med poukom že dlje časa načeloma dovoljeni. Sicer je bilo nekaj profesorjev, ki tega ne dovolijo, ampak so v manjšini.
In ljudje dejansko pišejo zapiske. Procent časa porabljen pri igranju igric in podobnega je minimalen, več je surfanja po internetu, kar pa načeloma učnega procesa praktično ne ovira.
Je pa res, da je na GimB-u odnos profesor-dijak popolnoma drugačen kot drugje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup tablice za srednjo šolo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5212970 (11543) Pithlit
»

Klasična Škofijska gimnazija - Šentvid

Oddelek: Šola
155092 (4564) Phantomeye
»

Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eur

Oddelek: Kaj kupiti
254166 (3657) lmorgh
»

Fakulteta & prenosniki & varnost & izdelava zapiski

Oddelek: Pomoč in nasveti
497731 (6783) mojca
»

Študijski pripomočki (zvezki, mape...)... kaj?

Oddelek: Loža
243357 (2792) Lex

Več podobnih tem