Forum » Šola » 2 enačbi z 2 neznankama
2 enačbi z 2 neznankama
vsakdanjik ::
Pozdravljeni!
Imam problem pri reševanju 2 enačb z 2 neznankama. Poizkusil sem z izpostavljanjem x in ga vstaviti v drugo enačbo, neuspešno. Pomnožil sem vrednosti med seboj tako da sem lahko odštel oba x in dobil 0 in spet neuspešno. Za vsakič ko sem šel računat sem dobil drugačen rezultat =(. Pri kontroli enačbe tudi ne dobim pravilnega rezultata.
Jaz sem že obupal, zato vas prosim če lahko kdo pomaga rešiti te dve enačbe. Bil bi mu zelo hvaležen!
Enačbi:
X*0,385+Y*0,781-24=0
in
X*0,923+Y*0,625-28,72=0
Hvala vsem za pomoč!
Imam problem pri reševanju 2 enačb z 2 neznankama. Poizkusil sem z izpostavljanjem x in ga vstaviti v drugo enačbo, neuspešno. Pomnožil sem vrednosti med seboj tako da sem lahko odštel oba x in dobil 0 in spet neuspešno. Za vsakič ko sem šel računat sem dobil drugačen rezultat =(. Pri kontroli enačbe tudi ne dobim pravilnega rezultata.
Jaz sem že obupal, zato vas prosim če lahko kdo pomaga rešiti te dve enačbe. Bil bi mu zelo hvaležen!
Enačbi:
X*0,385+Y*0,781-24=0
in
X*0,923+Y*0,625-28,72=0
Hvala vsem za pomoč!
K0l1br1 ::
Raje poglej, kje si ga kisnil, da se naučiš za pri hodnje. Izpostaviš, vstaviš v drugo enačbo.
Smrekar1 ::
vsakdanjik je izjavil:
Pozdravljeni!
Enačbi:
X*0,385+Y*0,781-24=0
in
X*0,923+Y*0,625-28,72=0
Hvala vsem za pomoč!
Oboje bo delovalo, verjetno bo težava v vtipkavanju v kalkulator. Pazi na vrstni red operacij in bi moralo biti v redu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kompleksna številaOddelek: Šola | 1571 (636) | BivšiUser2 |
» | enačba krožniceOddelek: Šola | 1692 (1171) | Unilseptij |
» | MatematikaOddelek: Šola | 4100 (3493) | galu |
» | Prosim za pomoč pri matematiki.Oddelek: Šola | 1807 (1587) | Odin |
» | naloga iz fizkeOddelek: Loža | 2433 (2016) | Thomas |