» »

Bivanje v Ljubljani

Bivanje v Ljubljani

GummyBear ::

Je kakšna opcija, da v roku 1 tedna v Ljubljani dobiš nek prostor za bivanje? Ne iščem hotela s 5 zvezdicami, ampak neko sobo, kjer je možno prespat. Pa tudi ne iščem zase, ampak rihtam nekomu rihtam uslugo. Problem je, ker ta oseba nima dohodka, ne prejema socialne pomoči, nima službe oz. se obeta neko delo, ki pa ne bo 8-urno. Dejansko je situacija "od danes do jutri". Preden pridejo prvi evri, bo treba nekje zdržat 1 mesec. Za 1 teden lahko sheram svojo sobo in toliko je časa, da se nekaj najde do 100 €. Sam namreč načrtujem odhod v tujino, zato več kot 1 teden ne morem imeti nikogar v sobi. Kakšne so možnosti, da se kaj najde?

PH03N1X ::

Si v študentu? Enkrat ga napiši na sebe, enkrat na cimra, itak ne preverjajo in boš samo nasrkal, če si s cimrom nisi dober.

GummyBear ::

PH03N1X je izjavil:

Si v študentu? Enkrat ga napiši na sebe, enkrat na cimra, itak ne preverjajo in boš samo nasrkal, če si s cimrom nisi dober.


Nisem več študent. Sem zaposlen in imam v najemu sobo. Recimo, da sem pripravljen nekomu pomagat. Za začetek (1 teden) ga lahko vzamem v svojo sobo, potem pa lahko posodim nekje do 100 €, da ima človek vsaj za 1 mesec garantirano sobo, toliko da lahko prespi. V tem času bi že moral zaslužit kak evro, da se počasi postavi na noge.

Tak je moj plan, vendar mi ne pade nič na pamet, kje bi tako nahitro dobil sobo do max 100 eur, saj cene v Ljubljani segajo v nebo.

6151 ::

Vso srečo dobiti pod 200€ na mesec posteljo v LJ

jype ::

http://prenocisca-siska.si/

Eh, vidim da so zaprti zaradi prenove. Potem pa bolj shit, ne vem, če je kaj tako cheap.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

GummyBear ::

Potem je vprašanje, kaj takšnemu človeku svetovati?

Komplicirano je že to, da nima redne zaposlitve in nobenemu najemodajalcu ne more garantirati, kako dolgo bo imel flat v najemu. Žal pa bi vsi oddajali za vsaj 1 leto, da imajo z iskanjem najemnika čim manj opravka.

PH03N1X ::

Če boš mu hotel pomagati, po potrebno pač malo finančnega vložka in potem prositi nazaj (pričakovati enako uslugo nazaj). To lahko presodiš samo ti če mu je za zaupati, da ti bo denar vrnil ali vrnil z uslugo.

Ales ::

Pri tem tudi ni le vprašanje, ali bi on vrnil ali ne, temveč ali bo sposoben vrniti ali ne.

Da ne bo pomote, sem čisto za to, da se sočloveku pomaga, a žal nimam pametnega nasveta. Ljubljana je draga.

bluefish ::

Poleg višine najemnine so tu še redni stroški. Večina najemodajalcev pričakuje tudi varščino v višini vsaj ene najemnine ipd.

Za ta denar v Ljubljani povsem verjetno le kak samski dom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

xmetallic ::

Brez varščine v višini najmanj ene najemnine nihče ne bo dal ključev iz rok.

PH03N1X ::

Kaj pa če malo pogledaš če ma kdo kakšno odločbo za ŠD viška? po mojem bo tako z najmanj stroški prišel skoz, bo pa tudi nekaj rizika (disclaimer: ne oddajam je in ne vem kakšne so sankcije, pač vidim, da se to na veliko dela, se pa oglašuje po fb.)
Da ne bo pomote, sem čisto za to, da se sočloveku pomaga, a žal nimam pametnega nasveta.
+1


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novopečen v oddaji stanovanja hitro vprašanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7211639 (1057) St235
»

Odpovedni rok pri najemu stanovanja

Oddelek: Loža
198687 (6141) St235
»

Pravniški nasvet pri plačilu najemnine (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5517416 (15858) St235
»

Študentske sobe, stanovanja

Oddelek: Loža
4410520 (8425) Bob Rock

Več podobnih tem