» »

Kje naj nabavim OnePlus 7 Pro?

Kje naj nabavim OnePlus 7 Pro?

«
1
2

antoh123 ::

Včeraj je bil official release za OnePlus 7 Pro in tako kot že vrsto let noben slovenski operater ne ponuja OnePlus telefonov. Kje bi bilo torej najboljše nabavit telefon zunaj Slovenije?

yabuk ::

ena varianta ti je direkt preko oneplus . com strani (lahko izkoristis tudi 10% na solski popust (ce imas koga); druga pa preko npr. gearbest - info od tomson (imajo razne akcije).

jaz sem kupoval preko uradne strani in kar hitro in varno prispe

Karen ::

Najbolje na njihovi uradni strani, Palpal po možnosti (da ti ne heknejo kreditne kartice - kot so imeli breach konec 2017). Pride brez dodatnih stroškov, carin, poštnin..., par dni pa dobiš, če je že v prodaji (vsaj 5T ki sem ga naročal je prišel tako). Te posrednike (GB ipd.) znaš čakat, pa še ni nujno da pride brez ostalih stroškov, če kaj narobe klikneš.
Drugače je pa tole hud stroj... sem imel tri različne generacije, pa brez ene pripombe. Samo v razmislek: Oneplus One je baterija edina ki izgubi na kapaciteti, ostalo še danes deluje praktično vse kar namestim (3GB ram, 64 pomnilnika), pa je telefon ohoho star. Druga: leto in pol star model še vedno dobiva redne OTA update-e zadnje verzije OS-a (nazadnje začetek maja), kar bi težko rekel za kar nekaj drugih naprav (ok na mašini z 8GB in aktualnim procesorjem bi morali novi OS-i delat še naslednji 2 leti kot šus, oz. po mojem kar dokler ne bo aktualen postal 5G).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Karen ()

ziga1990 ::

Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

dunda ::

Tudi sam sem OnePlus 5 (review) naročil preko uradne spletne strani in lahko samo pohvalim celoten postopek.
https://www.kacnje.eu

Ericssony ::

Uradna stran, zelo hitra dostava (dva dni za moje naročilo).

Skylord ::

Ga že kdo ima?

PrimozBG ::

Tuki je v prednaročilu:

OnePlus 7 Pro 6.64 Inch QHD+ AMOLED 90Hz HDR10+ NFC 4000mAh 48MP Rear Camera 8/ 256GB
http://bit.ly/2VPeSqG
663 € (4 € poštnina - EU Priority Line - duty free)
Koda kupona: BG1plus7p

PrimozBG ::

Ta pa ima dobro ceno:
OnePlus 6T 8GB RAM 128GB - Midnight Black
http://bit.ly/2GSZ9y5
375 € (3 € poštnina - EU Priority Line - duty free)
Koda kupona: BGOP6T527

branc ::

Res super telefoni, moram rečt. Svojega OP5 menjam izkljucno zaradi prostora, 64 mi je znatno premalo. Cez 5 dni pride ven OP 7 (non-pro) različica.
Sladke skrbi, ali naj naročim PRO ali navadno 7ko. Malce se bojim, da bi bila PRO prevelika, 5ka mi je bila tudi dimenzijsko super.
Se mi pa svinjsko zdi, da imajo bumperje in ostale pripomočke nenormalno drage. Bumper - 34 EUR. Resno? Računajo na to, da želimo kupci čimprej zavarovati tak stroj.

Primerjava.

GRT ::

Prav super niso. Malo si preberi po forumih kakšne težave vse ima 7ka ni da ni. Posebej za to ceno ki so jo kar pošteno dvignili.
Kar se pa tiče etuijev pa dobiš zelo kvalitetne preko ebaya in podobnih spletnih trgovin že za 5 do 10 €

branc ::

Hvala ti za informacijo. Priznam, sem presenečen nad tem, kar si napisal. Po OP3 in OP5 bi si težko zamislil telefone, ki bi mi bolje služili.
Bom videl, verjetno bom kar počakal na običajno različico 7ke.

EDIT: sem preletel forume - vidim, da že izdajajo popravke...

krucymucy ::

branc je izjavil:

Po OP3 in OP5 bi si težko zamislil telefone, ki bi mi bolje služili.

Jaz tudi. Imel OPO in OP3

OPO sem prodal kolegu in je se vedno v dnevni uporabi.

OP3 sem dal mami.

Oba delata bolje, beri manj stekata, kot S9 plus.

GRT ::

Pri OPotih ni problem hitrost oziroma tekoče delovanje temveč vse ostalo. Kar se tiče hitrosti delovanja je res v samem vrhu in mu ni konkurence.

krucymucy ::

Kaj pa je problem?

Gagarin ::

krucymucy je izjavil:


Oba delata bolje, beri manj stekata, kot S9 plus.


Mama teb šteka ;) a boste nehal nabijat o štekanju, noben flagship ti že par let ne šteka, al pa ti zašteka res izjemoma (v parih mesecih enkrat recimo). Če se ti pa kak ap 0,2 sec prej odpre na enem telefonu kot drugem pa tud uživaj v tem...

kaj je narobe z OPO7pro? marsikaj;

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gagarin ()

neo5468 ::

Video kamera za snemat je totalni garbage. Na 150€ telefonu je boljša. Ampak verjetno večina ljudi ne snema video posnetkov, zato ni tako pomembno:

branc ::

Nisem dvomil v brezhibnost naprave, dokler GRT ni vrgel bombice. Priznam, glede na zgodovino s temi telefoni, nisem šel niti gledati reviewe. Dejansko so težave z OP7 pro, za katere ne dvomim, da jih bodo odpravili. Do takrat pa.... :)
Hvala, GRT!

Ales ::

Zanimiva alternativa tistemu, kar je cenovno in po kvaliteti prvotno predstavljal OnePlus, je letos Asus Zenphone 6.

SumTingWong ::

Tudi sam razmišljam o OP7 (non-Pro), ker je better value for the bucks kot Pro verzija. Pa teža Pro verzije mi ni všeč in pri kameri res ni napredka napram OP5, ki ga imam sedaj. Ravno zaradi kamere premišljujem o S10e ...

ASUS pa ... saj je spremenil UI, ampak že vedno ni to to. Hardware specs pa so nore ja :)

Ales ::

Asus ima na Zenphone 6 praktično stock Android, plus nekaj dodatnih nastavitev, ki na papirju zgledajo čisto uporabne. Na voljo je tudi tovarniški odklep bootloaderja, kadarkoli si ga človek zaželi, tako da ni zlomka, da ne bi bil telefon kaj hitro podprt s strani LineageOS in podobnih.

Če bi zdajle kupoval telefon, bi bil v precepu med Nokia 9 PureView, Asus Zenphone 6 in Samsung Note8.

Se opravičujem vsem, če sem offtopic v temi, ki je o OnePlus 7 Pro. Razmišljem nekako v smeri, da OnePlus ni več prav tisto, kar je nekoč bil in gledam približne nadomestke izvornega OnePlus ideala po nekih mojih kriterijih.

SumTingWong ::

Kakor za koga, ampak meni LineageOS ni pojem najboljšega OS. Zelo rad bi sprobal Samsungov OneIU, ga zelo hvalijo, do takrat pa mi je najboljši OxygenOS.
Osebno me samo kamera matra pri OP, ostalo je še vedno na vrhu. No, matra me tudi, da moram dat 600€+, če želim kakršnokoli nadgradnjo napram OP5.

šernk ::

Osebno priporočam da nabaviš iz uradne spletne strani.

z uporabo invita dobiš še 10USD (mislim da je direktna pretvorba v 10eur, nisem pa prepričan) bon za nakup dodatne opreme:

https://www.oneplus.com/invite#V95CPN71...

Glede nabave preko drugih kanalov: Oneplus ne prizna RMA, če vzameš drugje in moraš garancijo uveljavljat preko prodajalca. Oneplus ima servis na češkem in poljskem, če se kaj pokvari pošljejo na dom ti DHL express, moj telefon je bil od oddaje na servis do prejema popravljenega nazaj odsoten manj kot teden dni.

Glede kamere ne znam sicer nič povedat, ker mi je zanje popolnoma vseeno ampak za normalnega uporabnika je odlična, profesionalci bodo pa z vsako kamero naredili fantastično fotografijo, amaterski fotografi bodo pa iskal dlako v jajcih (recimo huawei P30pro, ki ima najboljšo kamero, amaterji enega posnetka ne bodo posnel dobrega). vse ostalo je pa že lep čas na vrhunskem nivoju. OOs je eden najboljši androidov že od samega začetka.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

SumTingWong ::



Tole ane ... damn. Zenfone prav poje OP7Pro na vseh področjih. Nič, počakamo kaj ponudijo na XDA za Zenfone 6, pa potem naprej 8-)

GRT ::

Za OP7 oziroma na splošno OP so sami povedali oziroma priznali, da jim kamera ni prioriteta.
Tako da, če so vam kamera, baterija in določeni bombončki, ki so popularni na Samsungih prioriteta ne kupujete OP.
Kot rečeno, kamera, baterija niso na nivoju recimo Samsunga S10. Poleg tega je pro velik "cegu". Že S10+ je velik marsikomu z manjšimi rokami prevelik, da ne govorimo o OP7pro.
Kar se cene tiče je iz leta v leto full nabita. Ni šans da bi dal za OPO7 pro 700€, če zato dobiš S10+.
Nekateri hvalijo zaslon, oziroma hitrost osveževanja, nobeden pa ne pove koliko ti bo teh 90hz požrlo baterije. Sem prepričan, da jih bo 90% na 60hz. Kar na koncu pomeni še slabše kot pri konkurentih.
OPOte kupujejo samo posebneži ali njihovi fanboji. Večina "normalnih" uporabnikov ne kupujejo telefonov za toliko denarja preko spleta, ker se bojijo. Mogoče čez čas, ko bo prišlo na Bolho, Letgo...
Tako da ja ok, definitivno hitra zverina z ubitačnimi specifikacijami toda menim, da bo to na dolgi rok, samo za ozek krog posebnih uporabnikov. Da ne omenjam poporodnih težav o katerih se piše preko raznoraznih forumih med drugim predvsem na njihovem forumu kot tudi preko XDA.

louser ::

XDA že nekaj let graja OP zaradi po porodnih težav in neprimerno sanacijo njih.
Vse skupaj ni slab telefon. Razlika med OP in Samsungom ter Applom je v tem, da ga pri nas ne dobiš kar v štacuni nasproti pekarne.

SumTingWong ::

GRT omenil si baterijo, kot slabo stvar pri OP. Why?

Na OP5 imam do 9h SOT, pri moji uporabi nekje 4h (20%-80% uporaba). Ob tem pa se dash charge, ki napolni do 70% v 20min. Skoraj si ne bi zelel kaj vec.

Mislim da pri verzijah OPO, 3T, ter pri 5ki ni imel nekih poporodnih tezav. Drugje pa sem kar zasledil ja. In kot si rekel, OP7Pro je res cigla. 90Hz pa ne zbije toliko baterije, kot bi si predstavljal. Bolj zbije 2K resolucija.

GRT ::


Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GRT ()

SumTingWong ::

Imamo že kakšnega lastnika OP7Pro v Sloveniji?

šernk ::

sem ostal na oneplus 2 po 14ih dnevih razmišljanja :))
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

branc ::

One Plus 7 (non-pro). Po enem tednu uporabe telefon deluje kot mora. Nobene napake, težave - vse, kot mora biti. Zelo zadovoljen.

SumTingWong ::

Sploh ni vprašanje :)) OP je glede hitrost/delovanja res mašina. Bi lahko morda kakšno fotko ponoči naredil in video?

baur ::

branc je izjavil:

One Plus 7 (non-pro). Po enem tednu uporabe telefon deluje kot mora. Nobene napake, težave - vse, kot mora biti. Zelo zadovoljen.

Kje si ga pa kupil? :)
Nov update za kamero si ze dobil?

branc ::

dobil sem tanov update za kamero, pa že prej mi je res dobre fotke delal...
Kupil sem pa kar na uradni strani, vzel sem 8GB/256 verzijo, da bo gmah za nekaj časa.
V sredo ob 11. naročil, naslednji dan ob 10. sem ga imel v roki. :)

Zaenkrat ni za prehvalt, brez ene težave. Kot vajen pri OP seriji, že fabrška zaščita stekla dana gor.
Dostojen naslednik prejšnjega OP 5, ki sem ga uporabljal.

Kiwix ::

Kako pa je z garancijo pri teh telefonih? Se telefon pošlje na Kitajsko ali imajo kakšen EU servis?

Gre OP7 normalno v žep? :)

louser ::

Garancija preko uradnega trgovca ni problem.
Klasična dvoletna
https://www.oneplus.com/si/legal/terms-...

Tudi izven garancijsko popravilo pri njih ima normalne cene.

Na preprodajalec tipa Gearbestu se ne zanašaj. Sama jajca.

Egidij88 ::

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp...

Je pa boljši nakup 7T: https://www.gearbest.com/cell-phones/pp...

Dirt cheap za takšno mašino.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Egidij88 ()

Kiwix ::

Hvala :). Edini problem vidim v velikosti telefona, ker ga imam vedno po žepih. Mogoče bo pa 8 lite manjši :).

šernk ::

7T je za par mm večji od recimo oneplus 2 (6,55" vs 5,5"). Ne gledat velikost ekrana ampak mere telefona ;)

glede nakupa: tudi sam sem privrženec da kupiš direktno od oneplus ampak dat 150eur več za telefon kot pri gearbest, za leto dodatne garancije pa ne vem če je vredno. Če kupim prek gearbest 2 telefona imam 300eur v žepu, kar je 3/4 novega telefona.

ker moram v letu dni dva mobitela zamenjat, sem se zato odločil vzeti raje oba prek gearbest itak imam načeloma pri telefonih več problemov s programsko opremo kot pa okvarami. v zadnjih 20ih letih 1 telefon 2x poslan zarad fizične okvare v servis, 3 telefoni 20x poslani zarad programske opreme v servis (pa itak niso nikoli naredili nič, tako da sedaj raje vržem custom rom gor če je že treba)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Kiwix ::

Gledam dimenzije naprave ne zaslona :). Trenutno imam telefon, ki bo star 8 let, velikost pa je cca 125mm sedaj mi bo kar malo težko preskočiti na telefon ki je 150-160mm :). Predvsem me skrbi, da ga ne bom spravil v žep, zaradi telefona pa ne mislim raznih torbic okoli nosit :).

Kot sem napisal zgoraj bo baje OP8 prišel v treh izvedbah, mogoče bo lite kaj manjša :).

šernk ::

malenkost manjši bo kaj dosti pa ne (isti rang naj bi bil oneplus 8, tudi naj bi se malenkost pomanjšal - mene dolžina za v žep ne moti, bolj me bi motila večja širina)

There's said to be a 6.4-inch AMOLED display a 1080p resolution, but with a 90Hz refresh rate. No surprise there - OnePlus had previous said it wasn't going back to 60Hz.

najnovejši leak je:

OnePlus 8 Lite smartphone has a AMOLED display. It measures 159.2 mm x 74 mm x 8.6 mm and weighs . The screen has a resolution of 1080 x 2400 pixels and 411 ppi pixel density.

po govoricah pa naj bi ga že konec januarja lansirali. Ponavadi tej leaki so 90% natančni, kaj dosti skrivnosti tu okoli ni. Zato sem sam nabavil pred 2 meseci po hitrem postopku 7T, ker je takoj praktično bilo potrjeno da bo 8 imela curved screen, edino o lite verziji se takrat ni vedelo še nič, je potem dober teden pozneje prišla ven ampak lite me itak ne zanima, ker ima ponavadi precej slabšo custom rom podporo.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

SumTingWong ::

Ne bo, samo slabse specifikacije bodo, da je lahko cenejsi. Ne bo vec 125mm telefonov, se iPhone SE2 bo kar vecji kot predhodnik.

Sam imam Samsung S10+, pa ni tezav z zepi. Razen ce bos zenske hlace nosil, tiste imajo manjse zepe ;) :D

cvick ::

šernk je izjavil:

7T je za par mm večji od recimo oneplus 2 (6,55" vs 5,5"). Ne gledat velikost ekrana ampak mere telefona ;)

glede nakupa: tudi sam sem privrženec da kupiš direktno od oneplus ampak dat 150eur več za telefon kot pri gearbest, za leto dodatne garancije pa ne vem če je vredno. Če kupim prek gearbest 2 telefona imam 300eur v žepu, kar je 3/4 novega telefona.

ker moram v letu dni dva mobitela zamenjat, sem se zato odločil vzeti raje oba prek gearbest itak imam načeloma pri telefonih več problemov s programsko opremo kot pa okvarami. v zadnjih 20ih letih 1 telefon 2x poslan zarad fizične okvare v servis, 3 telefoni 20x poslani zarad programske opreme v servis (pa itak niso nikoli naredili nič, tako da sedaj raje vržem custom rom gor če je že treba)

Če ti telefon kupljen preko Gearbesta ne crkne v garanciji se splača. Če ti pa crkne, je pa uveljavljanje garancije preko Gerbesta iz mojih izkušenj nemogoče. Dobiš lahko samo kakšen del vrednosti telefona. Meni so za izdelek vreden 150USD ponudili 35USD, to je pa tudi vse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cvick ()

Kiwix ::

To je standardna praksa kar se tiče Geaebesta (ponudijo neko delno vračilo in izdelek obdržiš ali pa ga na lastne stroške pošlješ nazaj k njim na servis). Zakaj pa ne velja tovarniška garancija če je kupljeno preko Gearbesta? Kdo je prodajalec načeloma nima veze? Enako kot če pri nas nekaj kupiš na Mimovrste in potem neseš na uradni servis...

Kar se tiče velikost, se zavedam da 125mm telefonov ne bo več :). Ampak neke normalno velike telefone bi lahko še izdelovali :). Npr Samsung s10 ali pa s10e sta "manjša" (142 oz 149mm) oziroma neke normalne velikosti :). Če bo šlo tako naprej bomo kmalu imeli 10" telefone :).

cvick ::

Ko bi mi vsaj popravili, pa so rekli, da nimajo orodja za popravilo in da je garancija za večino izdelkov 45 dni.

Kodrnusa ::

Jaz sem narocil že 6 telefonov (4 onepluse, 2 xiaomija) na Gearbestu. Vsi delajo brez tezav. Če bi pa recimo razbil ekran, bi ga pa poslal na uradni servis.

šernk ::

Pozabte na uradni servis od oneplus, če ne kupite pri njih. Sploh ne bodo sprejeli v RMA ni šans, da jih prepričate. Že jaz sem jih 1 teden prepričeval, da mi odprejo RMA za telefon kupljen pri njih, vendar ker sem drugi lastnik bi rad da se me ga vrne meni nazaj in ne original lastniku. Po 1 tednu dopisovanja e-mailov, so na koncu le odprli RMA name, imajo pa top servis nimam kaj reči. Oni poslali DHL po telefon, telefon bil drug dan zjutraj na servisu, čez 3 dni pa že popravljen na poti nazaj (vsi zapisniki s servisa dostopni prek spleta), tako da sem brez telefona bil vse skupaj 5 dni.

Glede gearbesta se zavedam tveganja, ampak letos sem kupil en telefon in prišparal pravzaprav 200eur (ker sem vzel 256GB verzijo, ki je v SLO uradno sploh ni dobit). Drugo leto kupim ali še en oneplus 8 ali 8 lite in prišparam še 150eur in imam v žepu 350eur. Če se mi en pokvare in mi ponudijo 150eur vračila, kupim tretjega oneplus 7T za 350eur (ker bo padla cena za cca 100eur v pol leta) in imam pokvarjenega za rezervne dele.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Kiwix ::

Je potrebno plačati davek/carino če telefon naročiš na uradni strani?

louser ::

Kodrnusa je izjavil:

Jaz sem narocil že 6 telefonov (4 onepluse, 2 xiaomija) na Gearbestu. Vsi delajo brez tezav. Če bi pa recimo razbil ekran, bi ga pa poslal na uradni servis.

Pri OnePlusu dejansko uradni servis za nadomestne dele ne kasira dosti.

Kiwix je izjavil:

Je potrebno plačati davek/carino če telefon naročiš na uradni strani?

Končne cene so to.
Drgač ima po njihov FAQ vse razjasnjeno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: louser ()

Recordman ::

Lansko leto sem na GB naročil dva OP7. Eden je imel težave z izgubljanjem signala. Odprl sem support ticket, telefon poslal v Španijo (tam imajo evropski servisni hub) in dobil vrnjen celoten znesek. Plačal sem s PayPalom.

Kako bi potekal postopek popravila ne vem, ker sem se rajši odločil za vračilo denarja.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OnePlus 7T & 7T Pro

Oddelek: Mobilne tehnologije
81396 (923) Kitajc01
»

OnePlus 5T (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6513391 (8799) dunda
»

Priporočilo za telefon?

Oddelek: Mobilne tehnologije
246333 (5439) gusto
»

OnePlus 5T je tu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13530714 (23020) markobj
»

OnePlus 5 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
22342403 (27725) Tezaab

Več podobnih tem