» »

Okrogla miza o odvisnosti od elektronskih komunikacij

Okrogla miza o odvisnosti od elektronskih komunikacij

Slo-Tech - Svet za elektronske komunikacije Republike Slovenije (SEK-RS) organizira okroglo mizo z naslovom Elektronske komunikacije v sodobni družbi - "odvisnost" od elektronskih komunikacij, ki bo potekala v ponedeljek, 20. 5. 2019, ob 19.00 na ljubljanski Fakulteti za računalništvo in informatiko (Večna pot 113, Ljubljana). Na okrogli mizi se bodo pogovarjali gostje Jaka Erker (ravnatelj Gimnazije Šentvid), Miha Kramli (Center za zdravljenje odvisnosti, ZD Nova Gorica), Dan Podjed (Inštitut za slovensko narodopisje, ZRC SAZU) in Alja Isakovič (Artesia.si).

Govorili bodo o posledicah razvoja tehnologije in infrastrukture, zaradi česar je danes večina elektronske komunikacije preko mobilnih naprav. Spraševali se bodo, kakšne posledice imajo mobilne naprave kot naš intimen spremljevalec in kako vplivajo na družbo. To povzroča namreč tudi težave, s katerimi se srečujejo pedagogi in drugi. Ali elektronske naprave povzročajo odvisnost ali pa je kontroverznost zgolj stranski učinek napredka?

4 komentarji

njyngs ::

Ali elektronske naprave povzročajo odvisnost ali pa je kontroverznost zgolj stranski učinek napredka?

Zakaj ali eno ali drugo? Odvisnost od elektronskih naprav je ravno stranski učinek napredka.

OK.d ::

Ja to najbolj milenijci občutijo.
LPOK.d

antonija ::

Ojoj, jaz sem upal d abo razprava kako smo kot druzba odvisni od elektronskih komunikacij, in kako bi naravne katastrofe, ki elektornske komunikacije zmotijo/prekinejo, bile se hujse.

Potem pa preberem da bojo ravnatelj, ucitelj in dohtar imeli circle-jerk o tem, da mularija nebi smela tolk viset na telefonih... Mogoce bi moral njih nekdo spomnit na panike o odvisnosti od interneta (na desktopih), pa pred tme odvisnosti od TVja, pa pred tem odvisnosti od radia, pa pred tem odvisnosti od knjig, pa pred tem...

Fuck it, mularija ima rada novitete in zanje manenjajo prevec casa. To so poceli nasi predniki, to smo poceli mi, to pocne danasnja mularija. Groza in strah, dejmo imet okroglo mizo da bomo resili svet.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

polozweii ::

ravnatelj, učitelj in dohtar. Je vmes kakšen filozof sposoben globalnega razmišljanja?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bliža se konec dragih klicev od doma v EU

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
287362 (5037) Daniel
»

Netransparentno ustanovljen Slovenski Internetni forum

Oddelek: Omrežja in internet
205500 (4560) AndrejO
»

Okrogla miza o WCIT12

Oddelek: Novice / NWO
54360 (3823) Jst
»

Objavljen predlog Pravilnika o opremi in vmesnikih za zakonito prestrezanje komunikac

Oddelek: Novice / Zasebnost
474671 (3064) BigWhale

Več podobnih tem