Forum » Sedem umetnosti » Box Office - zaslužek filmov
Box Office - zaslužek filmov
Temo vidijo: vsi
jimyboy ::
Zootopia 2 prvi vikend po celem svetu 556 miljonov $. Na Kitajskem je 271,6 m v USA pa 156 m.
https://x.com/BORReport/status/19951684...
https://x.com/BORReport/status/19951684...
oo7 ::
Ta vikend 28-30 november najbolj uspešni filmi v BO ZDA/Kanada
Zootopia 2 $96.8M
Wicked: For Good $62.8M
Now You See Me: Now You Don't $7.0M
Predator: Badlands $4.8M
The Running Man $3.7M
Zootopia 2 $96.8M
Wicked: For Good $62.8M
Now You See Me: Now You Don't $7.0M
Predator: Badlands $4.8M
The Running Man $3.7M
Zootopia 2 v 5 dneh - $556,400,000
Wicked: For Good v 14 dneh $393,258,920
Now You See Me: Now You Don't v 17 dneh $186,978,000
Predator: Badlands v 24 dneh $173,740,607
The Running Man v 15 dneh $60,535,275
Wicked: For Good v 14 dneh $393,258,920
Now You See Me: Now You Don't v 17 dneh $186,978,000
Predator: Badlands v 24 dneh $173,740,607
The Running Man v 15 dneh $60,535,275
mAXTER ::
Gibson je še boljši režiser kot je igralec. Škoda da so mu osebne zadeve in pretirano pitje odvzele možnost ustvarjanja v Hollywoodu za kar nekaj časa. Tudi po povratku ni bil več nikoli enak. Res škoda talenta in samo vprašanje je, kakšne mojstrovine bi še ded posnel, če bi se stvari obrnile malo drugače.
A ni bil največji škandal, ker je njegova bivša žena posnela telefonski pogovor, kjer ji je nekaj grozil in rekel nekaj rasističnega ?
Sem ravno zadnjič gledal eno retrospektivo glede Gibsona, tip je imel težave z alkoholom že cel čas, baje da je pol Lethal Weapon filma posnetega z njim v vinjenem stanju, režiserju se je mešalo na setu. Ampak na koncu je z njegovim karakterjem v filmu to celo šlo skupaj. Kot zanimivost, Gibson je bil number 1 izbor za 1989 Batmana ampak je vlogo zavrnil, oz. je hotel preveč denarja za vlogo (ca. 10 mio usd) in ker so hoteli tudi Jack Nicholsona, ki je prav tako zahteval 10 mio., ni bilo dovolj denarja v budgetu, ker bi samo ta dva igralca pobrala polovico od 40 mio ocenjenih za ta film.
Tisto kar ga je odneslo oz. postavilo na stran Persona non grata v Hollywoodu, so bile pa razne scene, ko je na smrt pijan trosil neke antisemitične misli policistu ki ga je ustavil. Tiste jajce s snemanjem pogovorov med njim in Oksano so bile še samo zadnji žreblji v krsto. Dejstvo je, da je bil človek vedno na meji, ampak so ga trpeli ker je bil box office zlati deček.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mAXTER ()
delavec44 ::
In vemo, da antisemitizem je največji greh v Hollywoodu, pa tudi če dejansko nisi nikomur nič naredil. Tudi pedofilijo in anti woke hitreje oprostijo. Čudno, da je Mel sploh uspel priti nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Scorpy84 ::
In vemo, da antisemitizem je največji greh v Hollywoodu, pa tudi če dejansko nisi nikomur nič naredil. Tudi pedofilijo in anti woke hitreje oprostijo. Čudno, da je Mel sploh uspel priti nazaj.
Kam nazaj? V hollywoodu ne snema vec. Resuje ga to, da zdaj produkcijske hise izven hollywooda ulagajo vec v filme, ker niso vec samo kino prihodki. Pa tudi se vedno ima delez v icon productions in je zadnje case spet aktiven prek nje.
David Mayer ::
Priporočam ogled, malo mogoče je spet krvi in creepy, ampak razplet skromnega filma je kar (ne)presenetljiv :D
Predsednik11 ::
David Mayer je izjavil:
Priporočam ogled, malo mogoče je spet krvi in creepy, ampak razplet skromnega filma je kar (ne)presenetljiv :D
Je boljši kot Weapons ?
Poglej - sicer nista primerljiva (razen po abstrahirani oceni), na druge strune/živce igrata - Bugonia ni toliko horror kot sf-sat-com.
Je pa hud budget $55M ali koliko, sorazmerno znani imeni očitno staneta, s kakšnimi agrft študenti bi bilo kakšne $1500 dovolj za vse :D
Je pa hud budget $55M ali koliko, sorazmerno znani imeni očitno staneta, s kakšnimi agrft študenti bi bilo kakšne $1500 dovolj za vse :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()
'Avatar: Fire and Ash' First Reactions Call James Cameron's Third Chapter an 'Ultimate Cinematic Spectacle' That 'Pushes Technical Boundaries in Unimaginable Ways'
https://variety.com/2025/film/news/avat...
Gregor459 ::
10 najboljših filmov zadnjih 25 let. To pa je težka, ampak verjetno ne bi bil niti eden moj med top 10 katere je dal Tarantino.
brett ::
Jaz bi se z njim strinjal glede Black Hawk Down objektivno. Subjketivno pa bi dodal še meni najboljši akcioner 21.st.: Mad Max FF. Ne verjamem pa da spada tudi po objektivni plati, ker je scenarij preveč premočrten, igra nič posebnega razen Theronove in Houlta.
Še večja risanka. Ko že na km vidiš animacijo, vsaj po trailerju sodeč. Zehhh
'Avatar: Fire and Ash' First Reactions Call James Cameron's Third Chapter an 'Ultimate Cinematic Spectacle' That 'Pushes Technical Boundaries in Unimaginable Ways'
https://variety.com/2025/film/news/avat...
Še večja risanka. Ko že na km vidiš animacijo, vsaj po trailerju sodeč. Zehhh
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brett ()
Black Hawk Down je dober film tudi Dunkirk, ampak mi je boljši v zadnjih 25 letih Hacksaw Ridge.
Bolje, da se Cameron posveti novemu Terminatorju kot Avatarju 4 in 5.
James Cameron Says He's Still Working On A New Terminator Project, But Also Reveals One Reason It's Been 'Difficult'
I'll have some time to write and to consider my next projects and the order in which I do them and so on once we're done with the marketing on this in a month or so. I've got a stack of notes this thick [holds fingers about three inches apart], which is how I start all my scripts, on what I want to do with a new Terminator film. I'm going to pour myself into that as a writer.
It's difficult. I have to tell you. Science fiction has caught up and is actually overwhelming us at this point. We're living in a science fiction world, and we're literally having to deal with problems that in the past only existed in science fiction books and movies. Now we're living it for real. I'll never be as prescient as I was back in 1984 of imagining this one because I don't think anybody knows what's going to be happening a year or two years from now. But I at least want to future-proof myself by being a couple years out.
https://www.cinemablend.com/movies/jame...
James Cameron Says He's Still Working On A New Terminator Project, But Also Reveals One Reason It's Been 'Difficult'
I'll have some time to write and to consider my next projects and the order in which I do them and so on once we're done with the marketing on this in a month or so. I've got a stack of notes this thick [holds fingers about three inches apart], which is how I start all my scripts, on what I want to do with a new Terminator film. I'm going to pour myself into that as a writer.
It's difficult. I have to tell you. Science fiction has caught up and is actually overwhelming us at this point. We're living in a science fiction world, and we're literally having to deal with problems that in the past only existed in science fiction books and movies. Now we're living it for real. I'll never be as prescient as I was back in 1984 of imagining this one because I don't think anybody knows what's going to be happening a year or two years from now. But I at least want to future-proof myself by being a couple years out.
https://www.cinemablend.com/movies/jame...

endelin ::
There will be blood je vrhunski film. In ena najboljših glavnih moških vlog vseh časov. Insane igra.
Tarantina je zmotil stranski igralec, drugače bi film postavil še višje, kot sem bral.
Tarantina je zmotil stranski igralec, drugače bi film postavil še višje, kot sem bral.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Predator: Badlands je kar ok - ni sicer wow - Wayland-Yutani synthi aktivirani, se da pogledati, družinski odnosi so zelo odkritosrčni pri Yautjih...
Zgodovina sprememb…
Kodrnusa ::
Začel gledat v torek zvečer in zaspal.
Gledal naprej v sredo zvečer in spet zaspal.
Danes sem končno pogledal, do konca.
Film je en velik MEH.
Tron Legacy je bil boljši kot Ares. Boljša podoba, bolj zanimiva zgodba, boljši liki, boljša glasba.
Tko kot vsak film danes. Slab casting, neprepričljivi brezkarizmaticni igralci za katere noces navijat ali jih sovrazit. Seveda ne manjkajo azijci, crnci... brez karizme. Zgodba brez napetosti, v osnovi slaba zgodba, cisto nezanimiva. kot slab videospot.
Ocena 3,5
Legacy je bil 10x boljši
David Mayer je izjavil:
Predator: Badlands je kar ok - ni sicer wow - Wayland-Yutani synthi aktivirani, se da pogledati, družinski odnosi so zelo odkritosrčni pri Yautjih...
Si gledal v kinu ali je že na pašnikih ?
Pašniki - ni prave volje za pravi kino, lenoba efekt :D
Zgodovina sprememb…
Tko kot vsak film danes. Slab casting, neprepričljivi brezkarizmaticni igralci za katere noces navijat ali jih sovrazit. Seveda ne manjkajo azijci, crnci... brez karizme. Zgodba brez napetosti, v osnovi slaba zgodba, cisto nezanimiva. kot slab videospot.
Ocena 3,5
Legacy je bil 10x boljši
Tron Legacy sem gledal večkrat. Če ga ujamem na televiziji ga kar pogledam.
Aresa sem skoraj 100% gledal prvič in zadnjič.
David Mayer je izjavil:
Pašniki - ni prave volje za pravi kino, lenoba efekt :D
A potem je že na pašniku bo treba pogledat :)
Ja pri meni enako ni prave volje za kino, itak pa je doma najboljše tudi če zaspiš lahko gledaš drugi dan :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Netflix zmagal v licitacijski bitki za Warner Bros. Discovery in bo začel pogovore o ekskluzivnem dogovoru.
Netflix je v licitacijski vojni za Warner Bros. Discovery premagal Ellisonov Paramount in Comcast. Netflix naj bi ponudil nekje med 28 in 30 dolarji na delnico. Netflix bo zdaj začel ekskluzivne pogovore za dokončanje posla.
Če bo posel uspešen, bo Netflix prevzel Warner Bros. Studios in pretočna sredstva HBO Max.
To sledi divjemu dnevu prepirov. Le nekaj ur prej so poročali, da je anonimni konzorcij, ki se je predstavil le kot "zaskrbljeni producenti celovečernih filmov", poslal odprto pismo članom ameriškega kongresa iz obeh strank.
V pismu je bilo navedeno, da bo Netflixu uspelo prevzeti Warner Bros. Discovery, kar bo povzročilo zlom v Hollywoodu in oslabilo kinodvoranski trg. Pismo poziva člane Predstavniškega doma in Senata, naj javno spregovorijo proti prevzemu in naj mu zagotovijo najvišjo raven protimonopolnega nadzora.
Netflix se bo verjetno soočil z ostrim nasprotovanjem. New York Post je danes poročal, da bi Gail Slater, vodja oddelka za protimonopolno politiko pri ameriškem ministrstvu za pravosodje, lahko sprožila obsežno, večletno preiskavo Netflixa.
James Cameron says Netflix buying Warner Bros. Discovery would be a 'disaster'
https://www.aol.com/articles/james-came...
Netflixov šef pravi, da tisti WB filmi kateri so že napovedani bodo izšli v kinih, tako kot je bilo načrtovano medtem, ko bodo Netflixovi filmi izšli normalno na Netlfixu.
Trenutno zadnji film katerega ima napovedanega WB izide 3 novembra 2028. Po tem pa je CEO Netflixa rekel, da je njihova prioriteta filme prvo dati na Netflix k njihovim naročnikom.
Se pravi leta 2029 bi lahko že vsak WB film izšel na Netfixu.
Se pravi od leta 2029 naprej te franšize verjetno ne bodo več predvajali v kinih ampak bodo šli direktno na streaming TV.
DC
Harry Potter
LEGO
Godzilla
The Matrix
The Conjuring
The Rocky
The Sherlock Holmes
Ocean's 8
Scooby-Doo
Gremlins
Lethal Weapon
Friday the 13th
IT
Kot kaže je zdaj uradno Netflix kupil WB za 82,7 miljard $.
Vprašanje tudi kaj se bo zgodilo s HBO Max ? Ali bo šlo to na Netflix ? Sedaj ima Netflix v lasti tudi Game of thrones
glede na to kaj so naredili s Witcherjem se ne pište nič dobrega
Vprašanje tudi kaj se bo zgodilo s HBO Max ? Ali bo šlo to na Netflix ? Sedaj ima Netflix v lasti tudi Game of thrones
Meni je vseeno, jaz najprej preberem v tej temi (in še tisti Razmišljujoči, ki se delno pokriva), če je kaj prebavljivega, šele potem grem gledat, sicer razdeljeno na faze, ker spanec in to... :D
Saj ne da je WB zadnje čase delal same uspešnice. Bodo vsaj filmi prej na travniku. Kdo sploh še hodi v kino.
Pa pavza za WC
David Mayer je izjavil:
Meni je vseeno, jaz najprej preberem v tej temi (in še tisti Razmišljujoči, ki se delno pokriva), če je kaj prebavljivega, šele potem grem gledat, sicer razdeljeno na faze, ker spanec in to... :D
Pa pavza za WC
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Gregor459 ::
Vidim, da sta istega leta prišla dva podobna filma Deep impact in Armagedon.
Armagedon sem gledal kaj pa Deep impact je boljši ali slabši ?
Armagedon sem gledal kaj pa Deep impact je boljši ali slabši ?
opeter ::
Odvisno, meni je bil Deep Impact bolj všeč, Armagedon je bil bolj akcijsko usmerjen, nabito poln moške energije, herojski Američani z norim Rusom so reševali Zemljo, samožrtvovanje za plemenite cilje itn. Zadnji udarec (Deep Impact) je bil kanček bolj realen, resen - se mi zdi - vsaj vzdušje, počasnejši (nekateri bi rekli bolj dolgočasen), seveda pa je imel podobne ameriške vrednote ... Oba filma sem gledal v kinu ob izidu leta 1998. Se pa strinjam, da sta (bila) oba filma res boljša v primerjavi s tem, kar dajejo ven v zadnjem času. Glasba je drugače v Armagedonu res top!
Moram pa napisati, da vseeno čakam na nadaljevanje filma Grenlandija: Poslednje zatočišče (Greenland, 2020).
Moram pa napisati, da vseeno čakam na nadaljevanje filma Grenlandija: Poslednje zatočišče (Greenland, 2020).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Glede na budget in box office ter kvaliteto igralcev je bil slabši. Okus ima pa itak vsak svoj. Jaz sem z užitkom pogledal oba in ni rečeno da ju ne bom spet v HDR na novem OLED.
p8654774 Moram pa napisati, da vseeno čakam na nadaljevanje filma Grenlandija: Poslednje zatočišče (Greenland, 2020).[/st.citat naj bi izjavil:
Tudi jaz.
Ptvi film Grenladija mi je bil
Tudi jaz.
Ptvi film Grenladija mi je bil čist dober.
Scorpy84 ::
Ko sem gledal deep impact in armagedon v kinu, takrat bil star 15 let, je bil armagedon svetlobna leta daleč, uno vau. Ko sem pa gledal lani oba, pa deep impact zmaga.

.jpg)